Šta je novo?

Kako da centriram stranu i da iskljucim right click

luka.l

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2002
Poena
649
Zanima me kako da centriram stranu (valjda tako nesto, mada bas ne znam ni sta je to, znam samo da je vezano za prikazivanje u razvlicitim rezolucijama). Svi mi govore da to obavezno uradim.
Voleo bih kad bi znao kako da iskljucim desni klik na stranici, ali ipak da mi se linkovi automatski otvaraju u novom browseru.

Unapred zahvalan! :wave;

za desni klik imas dosta nacina, narocito skriptova java, dhtml itd. Sto se tice centriranja mozes raditi sa procentima (Dreamweaver) i mislim da ce on uraditit resize svaki put. Idealno je da napravis vise verzija 800x600, 1024x764 pa kada se korisnikova rezolucija detektuje da se na odgovarajuci forwarduje. Mozda neko ima bolje resenje? poz

Kiwy je napisao(la):
za desni klik imas dosta nacina, narocito skriptova java, dhtml itd. Sto se tice centriranja mozes raditi sa procentima (Dreamweaver) i mislim da ce on uraditit resize svaki put. Idealno je da napravis vise verzija 800x600, 1024x764 pa kada se korisnikova rezolucija detektuje da se na odgovarajuci forwarduje. Mozda neko ima bolje resenje? poz

Jasno mi je sta hoces da kazez, ali zaista ne znam kako da radim sa % i da detektujem rezoluciju niti kako da iskljucim right-click. Treba mi neko "pravo objasnjenje". Mislim, da mi neko kaze:"Obrises ovo i dodas ono", u tom stilu.
U svakom slucaju, hvala ti.

kako ne znas sa procentima? pa ako stavis sirinu tabele 80%, ona ce zauzimati 80% u 640x480, 80% u 800x600, 80% u 1024x768 i tako dalje... sta tu ima da ne bude jasno :)

sto se mene tice mislim da je najbolje ili staviti sirinu na 100%, ili je fiksirati na recimo 768 piksela... zasto 768? nekako mi kul deluje :)

Miroslav je napisao(la):
kako ne znas sa procentima? pa ako stavis sirinu tabele 80%, ona ce zauzimati 80% u 640x480, 80% u 800x600, 80% u 1024x768 i tako dalje... sta tu ima da ne bude jasno :)

sto se mene tice mislim da je najbolje ili staviti sirinu na 100%, ili je fiksirati na recimo 768 piksela... zasto 768? nekako mi kul deluje :)
Jasno za procente - samo stavis 100% i on je u svakoj rezoluciji 100% sirine valjda strane, ali ne znam kako da fiksiram sirinu. Ja stavim da je sirina 760 pi. jer onda u 800x600 nemas donji skrol (staje cela o ekran po sirini), ali me zanima kako da centriram stranu, sda bude u sredini kod prikazivanja.
Hvala za procente!

Izvinjavam se za gramaticke greske, ali sam pisao na brzinu!

luka.l je napisao(la):
..ali me zanima kako da centriram stranu, da bude u sredini kod prikazivanja.

Pa ako radis u Dreamweaver-u onda selektujes glavnu tabelu i u 'Align 'odaberes 'Center'. Za FrontPage ne znam ali evo ti HTML kod ako ti to sta znaci:
------------------------------------------
<table width="75%" border="1" height="198" align="center">
------------------------------------------

a za iskljucivanje desnog dastera misa sledi javascript koji trebas dodati izmedju <HEAD> </HEAD> dela:

<script LANGUAGE="JavaScript1.1">
<!-- Begin
function right(e) {
if (navigator.appName == 'Netscape' &&
(e.which == 3 || e.which == 2))
return false;
else if (navigator.appName == 'Microsoft Internet Explorer' &&
(event.button == 2 || event.button == 3)) {
alert("Desni taster iskljucen");
return false;
}
return true;
}
document.onmousedown=right;
if (document.layers) window.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);
window.onmousedown=right;
// End -->
</script>

Pa nesto mi je glupo to sa desnim klikom

Svi preferiraju da sorece desni klik kobajagi zbog autorizacije slika ne shvatam zasto to rade. Kao prvo slika se moze iskopirati na ctrl+
c i prekopirati u word. Ili vec ako ni to nije moguce sajt se moze capturovati i u fotosopu slika izrezati. Takodje u flashu ako je slika ne moze se iskopirati na ctrl c ali ima tu fora kao sto je stop movie i capture. U suprotnom ako hoces text da zastitis i to ti je jako tesko jer OCR cini cuda!!!boom

Ja ne gotivim nesto puno te procente jer umeju da zabrljaju stvari vrlo lako, najvise preferiram pixele, znaci lepo odredis u pixelima koliko ces i toliko ces (pre svega celogupnu tabelu postavis na align="center"

sto rece koj' ce ti ukidanje desnog dugmeta??? mene licno to nervira...

kada mu dajes link (a href="...") dodas mu jos i target="_self" ako oces u istom prozoru ili u target="_blank" za novi prozor...

Re: Pa nesto mi je glupo to sa desnim klikom

Chimera je napisao(la):
Svi preferiraju da sorece desni klik kobajagi zbog autorizacije slika ne shvatam zasto to rade. Kao prvo slika se moze iskopirati na ctrl+
c i prekopirati u word. Ili vec ako ni to nije moguce sajt se moze capturovati i u fotosopu slika izrezati. Takodje u flashu ako je slika ne moze se iskopirati na ctrl c ali ima tu fora kao sto je stop movie i capture. U suprotnom ako hoces text da zastitis i to ti je jako tesko jer OCR cini cuda!!!boom

Ko ima IE6 cim predje misem preko slike dobije opciju gore levo (na slici) save as (jpeg, gif, bmp...)

Nazad
Vrh Dno