Šta je novo?

Kako da C: i F: zamene mesta pod w2000?

stvana

Čuven
Učlanjen(a)
29.01.2002
Poena
604
Dakle problem je u sledecem:
Imam 2 hdd-a.Jedan je primary master od 60GB i ima na sebi particije C: D: E:, a drugi je primary slave od 10 GB i ima samo jednu particiju F:.Ja bih hteo da se oni bas takvim redom (C: D: E: -od master diska i F:-od slave diska) prijavljuju pod win2000, medjutim u njemu je redosled F: od slave diska je proglasen za C:, D: i E: su o.k. i C: od master diska je proglasen za F:.Inace pod w98 je jos gora situacija.

Pitanje: Kako da logickim imenima C: i F: zamenim mesta pod W2000?

Izvinjavam se ako je vec bilo postova na ovu temu.

Pozdrav, ALEK

Trebalo bi ovde da možeš to da namestiš:
control panel > administrative tools > computer management > disk management

A sta je tacno na tom slave F: disku ?
I da nisi pobrkao jumper-e na diskovima ?

U principu bi Win trebao dinamicki da dodeljuje slova, a C: uvek pripada sistemskoj aktivnoj particji, tako da bi ta tvoja situacija trebala u principu da se desava samo ako je recimo na toj F: neki XP koji "pregazi" 2000 i proglasi se za glavni sistem ili neki drugi OS na kojem je boot loader od te 2000-ke i ako tom slave-u nije jumper-om izricito receno da bude slave...sve u svemu vrlo cudno.

Inace iz Computer Managment-a ne moze da se menja slovo sistemske particije.

Fazon je izgleda u tome sto su particije C: na disku od 60Gb i F:(jedina particija na disku od 10GB) aktivne.Probacu u fdisku da ubijem aktivnu particiju F: pa cemo videti.Ta masina nije moja, pa cemo videti kada odem..

Pozdrav, ALEK

Vrh Dno