Šta je novo?

Kako codec 3.x u codec 4.x.....

vanyadds

Čuven
Učlanjen(a)
11.06.2003
Poena
619
Pitanje:
Kako prebaciti film radjen u DivX video 3.x codec u neki noviji 4.x ili 5.x da bi bilo moguce reprodukovati isti na KiSS DP-450 DVD player uredjaju
I dali je to uopste moguce ??? ili je velika @#$%

Pa moguce je ali uz gubitke u kvalitetu...Rekompresujes film preko VDub-a ili Flaska ili nekog treceg programa...Mislim da ce kvalitet biti znacajno degradiran.

Hm...ako je film na 1 CD-u a ti ga odradish na 2 ,kvalitet i nece toliko biti degradiran...
Ako ga prebacish na 1 CD (1 - 1) tada ces izgubiti malo na ostrini (oko 15%).
Mozda ne bi bilo loshe da ga prebacish i na DVD-R (ako je vredan film) pa se i nezamarash o njegovoj "velicini" tj. mozes i na vecu velicinu da ga rekompresujes.
Obzirom da je film (verovatno) ripovan sa DVD-a a da novi 5.x kodeci imaju preprocessing filtere njih je potrebne ISKLJUCITI pri rekompresiji da ne bi izgubio detalje...
P.S.
Da li si siguran da doticni DVD plejer podrzava DivX codec ?

Rekompresija DivX-a sa malom bitratom (1 CD) se isplati samo ako se koristi Directshow filter, kako bi imali i pri rekompresiji postprocessing (uklanjanje manjih kockica).
Za to je potreban AVISynth - stvar nije moguca sa samo Virtual Dubom, koliko mi je poznato.

Multi

Podrzava to je sigurno jer sam ubacio u njega jedan cd radjen u codec 4.x i on ga je ok reprodukovao jeste da je kompresija (kockice) uocljivija na nekim mestima kad se gleda na TV od 70 cm medjutim to je isto slucaj kao i sa monitorima sto veca diagonala sve mane slike izadju na videlo.....inace cita sve VCD..SVCD...DVD...CD...Jpg slike i doticni DivX-a iako su rekli da radi sa codec 3.x pa do 5.x na jednoj strani u upustvu su se ogradili o 3.x i rekli da moze imati problema te da se doticni filmovi radjeni sa tim codecom nepustaju......ostalo je sve ok

Pa obidji sajt Kiss-a obeccali su da ce imati izmenjljiv firmvire tj da cce mocci da se updejtuje player shto se tiche kolichini kodeka koje mozhe da reprodukuje.

Re: Multi

vanyadds je napisao(la):
Podrzava to je sigurno jer sam ubacio u njega jedan cd radjen u codec 4.x i on ga je ok reprodukovao jeste da je kompresija (kockice) uocljivija na nekim mestima...

Da li taj Kiss player ima postprocessing, i da li se on može podešavati?

Moguće je da se 'kockice' zbog nedostatka istog vide toliko...

Nazad
Vrh Dno