Šta je novo?

Kako blokirati Youtube na Google Chrome-u pomoću HOSTS fajla

zendraqla

Čuven
Učlanjen(a)
27.10.2003
Poena
680
Da li je još neko primetio da pomoću hosts fajla ne može da se blokira Youtube u Chrome-u?

OS Win 7 x64
Chrome najnoviji
Hosts primer: 209.85.148.105 www.youtube.com

127.0.0.1 www.youtube.com
to stavis u host fajl.
Ali onda neces moci nikako pristupiti youtubu sa tog racunara. (ni sa jednim browserom)

127.0.0.1 youtube.com

127.0.0.1 nezeljeni sajt
mozes blokirati bilo koji sajt. 127.0.0.1 je localhost, tvoj pc. umesto sajt otvara ti localhost

Poslednja izmena:
SpyBot S&D ovakvo blokiranje sajtova zove imunizacijom... Mislim da se čak i jedan od WinXP aktivatora bazira na tome da blokira određene MS sajtove ovako, tako da XP ostaje legalan...

Kakve veze ima da li sam stavio loopback adapter ili IP koji sam ja upotrebio? To su sve školski primeri koji ste naveli. Jel to neko konkretno probao na svom kompu? Da li je neko pratio šta se dešava pri podešavanju istog putem Wireshark-a? :wave:

P.S. proverite koje sve ip adrese ima youtube, u šta se sve resolve-uje youtube.com i takođe ima razlike između youtube.com i www.youtube.com pa ćete videti da nije lako izvesti isto. U hosts fajlu ne može da se koristi asterisk što je dodatni problem. A uvek će moći da se pristupi Youtube-tu putem ip adrese :)

Poslednja izmena:
Zna se cemu sluzi (je sluzio) hosts file.... prvo pitas kako blokirati DNS ime, a onda kazes da se uvek moze pristupiti preko IP adrese. Pa tacno, moze, ali sta ce ti onda u celoj prici hosts file? Proverio sam sve adrese sa nslookup, i sa kojom god adresom probam otvara mi Google :) Cemu tacno sluzi taj wireshark?

Stvar se najjednostavnije moze resiti URL filterom u podesavanjima rutera

Wireshark - software za pracenje internet saobracaja.

Zna se cemu sluzi (je sluzio) hosts file.... prvo pitas kako blokirati DNS ime, a onda kazes da se uvek moze pristupiti preko IP adrese. Pa tacno, moze, ali sta ce ti onda u celoj prici hosts file? Proverio sam sve adrese sa nslookup, i sa kojom god adresom probam otvara mi Google :) Cemu tacno sluzi taj wireshark?

Stvar se najjednostavnije moze resiti URL filterom u podesavanjima rutera

To je najtransparentnije rešenje za korisnika koji ne zna mnogo o tome dok drugi programi kažu da je blokirano od strane admina ili slično plus ne instalira mi se nikakav program. Ne znam šta si tačno probao ali ova adresa koju sam naveo je google srbija.

Pa, ako ne želiš da blokiraš samo DNS moraš to uraditi na nivou mrežne opreme koju imaš. Loopback se redovno koristi kod blokiranja u hosts fajlu kao najsigurnije rešenje - zašto bi nekog ko želi da ide na youtube slao na google?

Nisam najbolje razumeo prvi deo (ako ne želim da blokiram samo dns)? Pametne mrežne opreme nema. Redirekcija na google je isključivo da se ne bi mislilo da internet ne radi već da kada me neko pita zašto ide na google a ne na youtube da znam šta da kažem, dok ovako mogu da mi kažu da ne radi net i da mi skrate život :)

Nazad
Vrh Dno