Šta je novo?

Kako arhivirati VCD?

KizaTheDeath

Čuven
Učlanjen(a)
19.03.2004
Poena
650
Imam jedan film u VCD formatu na dva CD-a (normalno). E sad, mene zanima, postoji li neki nacin da ja ta dva CD-a spakujem i arhiviram na jedan? Tj. da nekako napravim slike CD-ova sa sto vecom kompresijom, posle to dodatno kompresujem nekim arhiverom i da sve to zauzme 700MB, da bih uspeo da snimi na jedan CD. Naravno, tako snimljeno ne bi bilo upotrebljivo, ali posle raspakivanja bi bilo sve u redu.

Postoje li programi koji bi mogli da izvedu ovakvo monstruozno pravljenje i sabijanje image-a.

Thnx 🙂

Pozdrav!
MrBigJump.gif

P.S. CD-ovi su uobicajene duzine za VCD - izmedju 500 i 600MB.

To sto ti hoces nije izvodljivo. Jedino sto mi pada na pamet je da ih prebacis u neki DivX format.

Dandy je napisao(la):
To sto ti hoces nije izvodljivo.

Nadao sam se da postoji neki arhiver... neki potpuno nepoznat sirem krugu, a sabija samo tako 🙁

Dandy je napisao(la):
Jedino sto mi pada na pamet je da ih prebacis u neki DivX format.

VCD vec jesam prebacio iz Divx-a.

a c a je napisao(la):
Rezi na DVD 😀

Pa da znas da ti je ideja dobra. Na jedan DVD bi moglo da stane sigurno 4 VCD-a. Em je isplativije, em mi ne treba nikakvo dodatno pakovanje... samo image-ujem VCD-e. Ali problem mi je sto nemam rezac, a da stalno idem do ortaka bi mi bilo cimanje.

Ja jos uvek zivim u nadi, da na nekom tamo url-u... u nekom tamo budzaku www-a... postoji programce koje 500-550MB moze da sabije na 350 🙂 😀

... i da neko od Benchmark-ovaca zna za to 😉

Pozdrav!
MrBigJump.gif

KizaTheDeath je napisao(la):
Ja jos uvek zivim u nadi, da na nekom tamo url-u... u nekom tamo budzaku www-a... postoji programce koje 500-550MB moze da sabije na 350 🙂 😀
Pa s'obzirom da je tih 550 MB već jaaako kompresovano (i to loosy) nema leba da se sada loosless smanji na 60% veličine.
Kada bi neko kojim čudom to napravio (ne kažem da je moguće), to sigurno ne bi čučalo u nekom budžaku www-a, već bi autor mlatio velike $$$$ (ili €€€€ :d ) od toga...

Pa pazi, ta dva VCD-a, ako ne zauzimaju pun disk, verovatno mogu da se sabiju na jedan rekompresijom i obaranjem bitrejta (posto zvanicno bitrejt kod VCD-a ne mora biti tacno 1150 kbps, nego od 650 do 1150 k). Ali mozes pretpostaviti na sta bi to licilo...

Nazad
Vrh Dno