Šta je novo?

Kakav je ViewSonic P75f+ ?

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
D

delimir

Guest
To bi trebao da bude dobar monitor, da li je tako?

To je odlican monitor! :)

Pozdrav!

i ja se slazem sa njima nesto malo Viewsonica sto sam video ima stvarno odlicnu sliku, geometriju... secam se kada je drugar jos 98 kupio 15" nisam mogao da verujem koliko ima dobru sliku.

delimir je napisao(la):
To bi trebao da bude dobar monitor, da li je tako?

Za konkretan primerek ne znam. Nekada sam radio na ViewSonic-ovoj petnaestici i bila je stvarno dobra za to vreme.

Odlican !

To je najbolja Viewsonic-ova 17-ica trenutno ako se ne varam. Ako je kao prethodni model koji ima Sale, onda je to vrhunski monitor...

delimir je napisao(la):
Koje cevi koriste: E serije (oni koji su flat npr. E70f+), G i P serije? Ustvari za Graphics seriju nije ni bitno, jer je nema kod nas.

nemam pojma u cemu je fora ali nikad nisam uspeo da stavim attachment...neverovatno!
imas comparation chart-pdf na njihovom sajtu i tamo sve pise koje cevi koriste razliciti monitori

alarmos je napisao(la):
nemam pojma u cemu je fora ali nikad nisam uspeo da stavim attachment...neverovatno!
imas comparation chart-pdf na njihovom sajtu i tamo sve pise koje cevi koriste razliciti monitori

Skinuo sam sve PDF-ove (nisi mogao da uploadujes jer je limit 100 kb) jos pre par dana. Medjutim tamo ne pise koje cevi tacno koriste vec samo da li su ekrani ravni ili ne. Konkretno E70f+ i P75f+ su ravni, ali ne pise koja je cev: Nec-Mitsubitshi Diamondtron, Sony Trinitron, Samsung Dynaflat ili nesto cetvrto....

delimir je napisao(la):
Skinuo sam sve PDF-ove (nisi mogao da uploadujes jer je limit 100 kb) jos pre par dana. Medjutim tamo ne pise koje cevi tacno koriste vec samo da li su ekrani ravni ili ne. Konkretno E70f+ i P75f+ su ravni, ali ne pise koja je cev: Nec-Mitsubitshi Diamondtron, Sony Trinitron, Samsung Dynaflat ili nesto cetvrto....

Sam sebi odgovaram :) (zbog foruma - ako nekog interesuje).

Koriste PerfectFlat cevi koje je razvio sam ViewSonic.

a, 100kb, ja mislio da je ono pisalo 1mb...:( niko nije cuo, ni video.
da, samo pise koji je tip crt-a (flat tension mask-p70f, aperture grille-p75f+...itd). mislio sam da je to dovoljno.

Hmm, koliko se secam flat Viewsonic su bile Diamondtron cevke...

leksa je napisao(la):
Hmm, koliko se secam flat Viewsonic su bile Diamondtron cevke...

Ja takodje nisam cuo da Viewsonic pravi svoje cevke. Video sam ih dosta i svi su imali linijice koje su karakteristika za Trinitron/Diamondtron cevke.

Pise ovako: E i neki modeli G klase imaju CRT tip: Shadow Mask (Samsung DynaFlat ? ), a P serija ima Aperature Grille i to bi trebao da bude valjda Nec-Mitsubishi Diamondtron...

delimir je napisao(la):
Pise ovako: E i neki modeli G klase imaju CRT tip: Shadow Mask (Samsung DynaFlat ? ), a P serija ima Aperature Grille i to bi trebao da bude valjda Nec-Mitsubishi Diamondtron...

Hm....

najbolje da okrenes ADACOM, trazis servis i pitas za detalje, kako bi izbegli nagadjanja. I mene zanima, jer planiram kupovinu kvalitetnog monitora od 17 incha.

delimir je napisao(la):
Čini mi se da je njihov shadow mask tzv viewsonic superclear... Dakle njihovo.

Ne znam za P75f+, ali prethodni, slabiji model -- PF775 -- je bio najbolji 17" monitor koji sam video (a i imao :) ).

PF 775

"slabiji" pf 775 viewsonic ima najlepsu sliku koju sam video do sada na 17" .Godinu dana sam skoro trazio monitor za pc koji bih kupio a da se ne zaj....em.3 godine garancije kod Adacoma,265 eura,geometrija savrsena,1024 X768 na85 hz ,a moze i vise!!!5-6 sati rada i ne bole me oci koliko je dobar,vec mi ledja otpadnu!

4 godine sam radio na Viewsonic 21" i u kobminaciji sa Matrox grafickom je bio san. Jedino sto sam video da je po kvalitetu moglo da parira ovom monitoru su EIZO monitori. E ovo sto stize na nase trziste stvarno ne znam kakvi su ali P serija je najbolje sto oni proizvedu u nekoj seriji pa bi i P75f+ bi trebao da je bar malo bolji od Samsunga NF757 i NEC FE 750

pc centar ce ovih dana dobiti p75f+, po ceni od 275 eura (20ak komada), sto mislim da je ok cena jer su bili oko 305 eura...zvao sam pa da postiram. jedino ne znam da li je i kod njih 3 godine garancije, zaboravih da pitam.

vidi, a adakom je 269 eura i 3 godine garancije! i niko ne uvozi black seriju, bez veze.

delimir je napisao(la):
Sam sebi odgovaram :) (zbog foruma - ako nekog interesuje).

Koriste PerfectFlat cevi koje je razvio sam ViewSonic.

PerfectFlat je samo jos jedno ime za Diamondtron.
Ne znam zasto, ali vole tako proizvodjaci monitora da tudju cevku nazovu svojim imenom, ne znam zasto :)

Inace, kako sada stvari stoje, u PCCentru ce VS biti.
P95F+ ce kostati ispod 400E, a kako vidim, u Adacomu je taj monitor preko 500.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
PerfectFlat je samo jos jedno ime za Diamondtron.
Ne znam zasto, ali vole tako proizvodjaci monitora da tudju cevku nazovu svojim imenom, ne znam zasto :)

Inace, kako sada stvari stoje, u PCCentru ce VS biti.
P95F+ ce kostati ispod 400E, a kako vidim, u Adacomu je taj monitor preko 500.

Pozdrav!

Izgleda da su sve cevi (od E, preko G, pa sve do P serije :) ) Diamondtron. U PDF-ovima pise "aperture grille CRT" (ultra fine pitch itd...marketing) za svaki model sa flat ekranom...Ma kupujem :d

ja ga imam

e pa ljudi ovako stoje stvari. monitor doticni G75+ sam kupio letos. garancija je 3 godine. Imam birani primerak i ne bi ga prodao ni za 300+ evra. Ako nemozes da uzmes birani primerak opet bi ti reporucio G75+ a zasto? Zato sto:

- boje su izvanredne
- kod mene je bar sto nije bas slucaj geometrija savrsena ( obicno zna malcice da zeza ali je i to neuporedivo bolje nego gomila ostalih monitora)
- oci te ne bole nikada
- ako imas jos nesto tipa ATi ili sl a ne kao ja djubre MX 440 ima da se razbolis momentalno
- fokus je savrsen kod mene ( inace sam dok sam birao vidjao da hoce da zeza malo u coskovima ali potpuno ravnomerno tako da je za nekog laika to i neuocljivo)
- merenjem sa specijalnom spravom odstupanja u sastavu linija su 3 manja od dozvoljene

jedina mana je sto kada ga palis malo zaskripi izgleda da su mu choperi ili neka elektronika malo osetljivi na nasu "setajucu" struju i sto verovatno zbog iste stvari hoce nakad da ispusti cudno pistanje kada je u stand by modu. Ako hoces moj zaljucak on glasi za te pare mozes da biras gomilu monitora ali u najuzi izbor ti ulaze nec flatenterprise wiev sonic i samsung. Poslednjeg sam imao i posle godinu dana mi je otisao brightnes kao i mom ortaku i definitivno ovi nasi modeli nemaju veze sa svetskim. NEC-a ima ortak i stvarno je dobar ali boje su mu prosto blede u odnosu na wievsonic-a i imas g75+ koji je stvarno jako dobar ali ocekuj neke propratne bagove kada ne radi ili kada se pali ali to i nije toliko bitno zar ne.
PS. nema nikakvih linija i ima mitsubishi cev nije dajmontron ali je jedini monitor koji sam ja gledao koji nema ama bas nikakvo udubljenje. Ravan je do besvesti. Kako ne znam nije me ni zanimalo bas nesto preterano.

Re: ja ga imam

Slavni je napisao(la):
e pa ljudi ovako stoje stvari. monitor doticni G75+ sam kupio letos. garancija je 3 godine. Imam birani primerak i ne bi ga prodao ni za 300+ evra. Ako nemozes da uzmes birani primerak opet bi ti reporucio G75+ a zasto? Zato sto:

.

Svaka pohvala za graficku seriju

Ja imam G655 (15 incha), samo sto je napunio 3 godine i stvarno je savrsen monitor. Inace i moj je birani promerak (znao sam neke ljude u ADACOM-u) i izmedju desetak monitora kod kojih je MOIRE bio izrazen, ovaj moj je imao najmanje primetan. Boje su fenomenalne, slika da se iseces.

Sad planiram da uzmem 17 incha, i kako stvari stoje najverovatnije odluka pada na graficku seriju G75(flat)

Koliko sam skapirao, razlike izmedju G i E serije je u elektronici (veci dijapazon freq. osvezavanja) dok je cev potpuno ista.

Na koje tacno bagove kod G75 mislis?

E sad sam se i ja nalozio na taj g75f viewsonic...
Kakav je u odnosu na Samsung 757MB(ili dfx)?

U PCWorld-u su napisali da mu je prikaz teksta besprekoran ali da grafika je maaaaalcice slabija.

Nazad
Vrh Dno