Šta je novo?

Kakav je Philips 190WV7CS u praksi?

masterokrata

Slavan
Učlanjen(a)
24.01.2007
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
R5 Pro 4650g
RAM
64GB
Monitor
2 x Dell
Lepo zvuci na papiru, ima finu cenu, zanima me da li neko ima iskustva sa ovim monitorom da kaze koju rec za njega (ocrniti/preporuciti).

Ja sam ga video samo u prodavnici i uporedjivao sam ga sa nekim Samsungom (iskreno ne znam koji model, ali po ceni koju hiljadu skuplji od tog Philipsa). Posto su se vrtele slike na monitorima, neke su izgledale bolje na Samsungu, druge bolje na Philipsu. Generalno gledano, monitor mi se ucinio sasvim prihvatljivim za te pare, a i dopala mi se zero pixel garancija.

Nije los monitor, pogotovo za cenu po kojoj se prodaje. Po meni ima bolju sliku od recimo Philips-a 190X (nije wide, DVI, skuplji), odnosno manje probija pozadinsko svetlo od X-a.

Ja sam video monitor u Tehnomaxu, ali to je garancija proizvodjaca, tako da treba da bude u svakoj prodavnici.

Lepo zvuci na papiru, ima finu cenu, zanima me da li neko ima iskustva sa ovim monitorom da kaze koju rec za njega (ocrniti/preporuciti).

nisam imao neka sira iskustva sa ovim modelom, ali posedujem druga dva philips monitora, oba (klasicna) 19" - 190X7 i 190S8. nadam se da ce ti sledece informacije bar malo pomoci, ako ni u cemu drugom, onda o tft kvalitetu philips-a generalno.

ono sto mogu da kazem o pomenutim monitorima je da pruzaju solidan kvalitet slike i mislim da mogu da zadovolje gotovo svakog (prosecnog) korisnika. kao zamerku, izdvojio bih pomalo isprane boje, sto se posebno moze primetiti u slucaju zute i zelene. ako bih uporedjivao, kvalitet slike je ipak losiji od, recimo, 206bw prema kom je philips prilicno neubedljiv. ugao gledanja je vrlo dobar kod oba modela.

no, svakako da se mora voditi racuna i o odnosu cena/kvalitet. mislim da je on kod 190S8 korektan (215e, DVI, 5ms), dok je X serija po meni precenjena (>300e).

koliko znam, samo X serija ima "zero dot pixel warranty". za S garancija je 3+.

Nazad
Vrh Dno