Šta je novo?

Kakav je ovo hard...

The pocetnik

Čuven
Učlanjen(a)
05.12.2000
Poena
649
Ortak je kupio novu masinu,i na njoj ima hard od 40GB.E,sad ima win98 a u biosu ne pise informacija o hardu,i ne postoji mogucnost da se napise model prilikom prepoznavanja(idioti u firmi su menjali bios ploce,pa nema pola opcija,niti awardovog logoa,vec neki asusov shit...znaci od ovoga nije bilo valjde).Nismo imali sandru,ili neki drugi program koji bi prepoanao tip harda,ali prilikom testiranja harda hdtachom primetio sam nesto zanimljivo(prenos ide od 62MB/s pa do 44MB/s na kraju diska).Da ovo nije neka nova serija maxtora jer je ovo dosta brze od IBM GXP120(barem 15%)?

Naravno na kucistu je izlepljen hologramski stiker,i ne moze se otvoriti,od o/c nema nista,itd...

pretpostavljam da bos ne saopstava koji je hd jer je hd definisan kao user (preko auto hd detection)
vi lepo stavite za sve ide uredjaje auto detection, pa ce pri bootovanju na 1. ekranu prikazati id tj naziv hd a i cd uredjaja.

jaksa je napisao(la):
pretpostavljam da bos ne saopstava koji je hd jer je hd definisan kao user (preko auto hd detection)
vi lepo stavite za sve ide uredjaje auto detection, pa ce pri bootovanju na 1. ekranu prikazati id tj naziv hd a i cd uredjaja.

A ako su instalirani drajveri od ide kontrolera moci ce da se vidi tip i u system properties (control panel)

meni za barakudu pise nesto tipa SXXXXXXXXXX gde su x-evi neki brojevi... mozda je to, inace rezultat je standardan za velike diskove, velika brzina na pocetku a mnogo manja na kraju diska

jaksa je napisao(la):

Probano(to sam prvo probao),ali ne radi,jer ne pokazuje.Ne znam kako,ali....jedino ako su oni flesovali bios i nesto cackali.
Inace u garanciji pise da se radi o maxtor dx740 sto ne verujem,jer je ovaj hard dosta brzi.Kod tog ortaka sam namestao digitalnu kameru i jos neke programe,tako da mi je ovo bilo manje vazno,tako da nisam bas sve pokusavao.A u properties harda(device manager) pise hard disk type 47 sto i meni pise tako da se ni iz toga ne moze videti.Da je imao win2k sve bi bilo lako jer bi toga bilo u device manageru.

The pocetnik je napisao(la):
Ortak je kupio novu masinu,i na njoj ima hard od 40GB.E,sad ima win98 a u biosu ne pise informacija o hardu,i ne postoji mogucnost da se napise model prilikom prepoznavanja(idioti u firmi su menjali bios ploce,pa nema pola opcija,niti awardovog logoa,vec neki asusov shit...znaci od ovoga nije bilo valjde).Nismo imali sandru,ili neki drugi program koji bi prepoanao tip harda,ali prilikom testiranja harda hdtachom primetio sam nesto zanimljivo(prenos ide od 62MB/s pa do 44MB/s na kraju diska).Da ovo nije neka nova serija maxtora jer je ovo dosta brze od IBM GXP120(barem 15%)?

Naravno na kucistu je izlepljen hologramski stiker,i ne moze se otvoriti,od o/c nema nista,itd...
Da u pitanju je novi Diamond 8 slim koji ima ludacki velik transfer. U realnom radu je takodje izrazito brz, narocito u kopiranju fajlova iz direktorijuma u direktorijum.

Re: Re: Kakav je ovo hard...

drfedja je napisao(la):
Da u pitanju je novi Diamond 8 slim koji ima ludacki velik transfer. U realnom radu je takodje izrazito brz, narocito u kopiranju fajlova iz direktorijuma u direktorijum.

Bice da je to ta najnovija serija.A sto se tice biosa tj.ploce razmisljao sam da on sigurno brzo prepoznaje uredjaje(ili ima ta opcija negde u biosu-bios nisam detaljno gledao vec sam prosao kroz sve glavne menije,jer sam bio kratak sa vremenom),pa to brzo ispise,pa odmah posle toga dodje logo,pa se ne moze videti.Recicu ortaku da brzo posle detektovanja cpu-a pritisne pause,a ako to ne uspe tada pretpostavljam da u biosu postoji opcija za detaljno ispisivanje svih parametara(kao na msi6163 pro moze se jednom brojati memorija i iskljuciti prikazivanje napona,itd...).

Imao sam skoro slucaj da me pozvase prijatelji koji su nabavili racunar (na rate) u JugaData, i u garanciji im je stajalo da da je disk maxtorov, a u masini je (lepo se u biosu prijavljuje) bio WD.

Vrh Dno