Šta je novo?

Kakav je ovo ATI?

Hardcore

Čuven
Učlanjen(a)
18.11.2003
Poena
619
Dobih na poklon, verovali ili ne, direktno iz Kanade, iz samog ATI-ja, od prijatelja koji tamo radi, jednu AIW karticu (neki "predproizvodni" primerak ili tako nešto, pošto je na njoj nalepnica koja kaže da nije za prodaju). Rekao je samo da je kartica sa 9600 čipom. Preko video čipa je ventilator pa se čip ne može videti.
ATI Tray Tools pokazuje sledeće:
Core speed: 398
Memory speed: 648 :zgran:
pa me interesuje koja je sad to varijanta 9600 čipa (koliko znam, to je brže i od 9600Pro-a)?

Moja 9600Pro je na defaultu 398 / 676, ali se i ona identifikuje kao "Radeon 9600 Series".
Moguće da si i ti dobio neku AIW 9600Pro karticu.

To ti je nesto tipa 9600 Pro Fireblade, kakvi su ti memorijski cipovi? Ako je BGA pakovanje to je onda to bez sumnje.

Sledeci put nek ti posalje nesto iz novije predproizvodnje :)

Poslednja izmena:
jel moze slika da se vidi kako izgleda taj ATi koji "nije" za prodaju :)

@ Toxic

Garantujem da je to 9600 Pro Fireblade (odnosno Safirove verzije se zovu Fireblade, ali to je to u svakom slucaju). Njemu pokazuje 648, ali to je u stvari ono zvanicno 650 za memoriju, (398) i 400 za GPU, da je u pitanju 9600 XT Fireblade to bi onda bilo 500 za GPU i 650 za memoriju. U svakom slucaju to i za igre moze da vrsi posao. Kada bi poslao oznake na memoriji time bi mogli da potvrdimo ovo, ali opet kazem 100% da je 9600 Pro Fireblade.

ToxiC je napisao(la):
jel moze slika da se vidi kako izgleda taj ATi koji "nije" za prodaju :)

Bratijo neumorna, na svašta vi nagonite ljude... :whip:
Sliku vam ne mogu poslati, nedavno prodah digitalca ,) , a novi još ne kupih. :cigar:

Ali evo vam opis kartice:
Rekao bih normalna AGP kartica, zelenog PCB-a, nešto šira nego moj prethodni HIS Radeon 9200 (što je i razumljivo, pošto je ovo AIW). E sad:
I Na tuneru piše: Philips (Lab sample)
3139 147 20791
FM 121GME /L H-3
WK 0311

II Imade još jedan uočljiv čip, to je: ATI Theatre 200
...

III Memorijskijeg čipova ima 8, sa obe strane kartice, i na njima piše:
Samsung 316
K4D263238E - GC2A

IV Video čip je pokriven malim ventilatorom sa ATI-jevim logoom.

V i još nalepnica: "NON QUALIFICATION SAMPLE
MADE IN CANADA - NOT FOR RESALE
DATE 07/14/03
ASIC TYPE: RV350
... "

Od mene toliko.

Mislim da se slažem sa vama da je ovo jedan 9600Pro AIW, što je meni sasvim dovoljno...
Pozdrav svim učesnicima thread-a!

Nazad
Vrh Dno