Šta je novo?

Kakav je LG 40x rezac ?

Minja

Čuven
Učlanjen(a)
01.07.2001
Poena
650
Ako neko ima iskustva sa ovim rezacem neka ih salje
Zanimaju me:
- kvalitet uredjaja
- kvalitet snimka
- osetljivost uredjaja na medije koji se kod nas koriste
- snalazenje sa audio diskovima
- kakav je kao citac

Da li je mozda bolje uzeti za 70 evra LG 24x (20 evra je jefvtiniji)? Pored toga sto je jeftiniji ima veci buffer i provereno je dobar.
Pozdrav

Minja je napisao(la):
Da li je mozda bolje uzeti za 70 evra LG 24x (20 evra je jefvtiniji)? Pored toga sto je jeftiniji ima veci buffer i provereno je dobar.
Pozdrav
Mislim da je ovo pravo rešenje. Ako se taj LG još uvek i prodaje, odnosno ako ima gde da se kupi :). Pa još ako je 20€ jeftini nema šta da razmišljaš o 40obrzincu...

Pa ja se bash i ne slazem sa tom konstatacijom da je najbolje reshenje - naprotiv!

Ipak vazi pravilo koliko para, toliko i muzike, a meni se taj pokazao bash kao losh i nepouzdan, mada sam ja mozda imao neki krsh model ili..

Probao i sve preporuke idu.. Ne znam kakvih je ZeeGerman imao problema, ali kod mene je radio besprekorno. Disk se przi besprekorno sa linearnom krivom penjanja brzine rezanja.
Jednom sam hteo neshto da overburnujem i zaboravim da mu smanjim brzinu i ladno overburnujem Princa na 715MB na 40x.
Pa da vidim josh neki rezach da to izvede.. Naravno disk je savrsheno citljiv na svim uredjajima.

BTW sad da li se isplati dodatnih para..hmmm pa ono ne znam da li ti bash mnogo znachi neki minut brze rezanja za tu lovu. 24x je odlichan uredjaj. Sad sve zavisi od potreba

zilet je napisao(la):
Jednom sam hteo neshto da overburnujem i zaboravim da mu smanjim brzinu i ladno overburnujem Princa na 715MB na 40x.
Pa da vidim josh neki rezach da to izvede.. Naravno disk je savrsheno citljiv na svim uredjajima.

Teac 40x, Princo, 722 MB SLIKA. E, po postignutom vremenu mislim da ga je rezao sa negde 20-24x.
Ali preporuka ipak ide za LG sto se tice cene i mogucnosti. Jedino me nervira min. brzina rezanja od 8x i uopste mali izbor brzina.

zilet je napisao(la):
Probao i sve preporuke idu..

Koliko vremena mu treba za snimanje 700 MB na Princo diskovima (pod pretpostavkom da ide realno 40x)? Zanima me podatak iz prakse, a ne iz CD Speed-a. Da li je značajno manje od 3:20 koliko meni treba sa overklokovanim LG 32x.

Heinz je napisao(la):
Koliko vremena mu treba za snimanje 700 MB na Princo diskovima (pod pretpostavkom da ide realno 40x)? Zanima me podatak iz prakse, a ne iz CD Speed-a. Da li je značajno manje od 3:20 koliko meni treba sa overklokovanim LG 32x.

Disk se reze za neshto ispod 3 minuta.. dakle jednom mi je uspelo da ga srezem za nekih 2:46.. ali to je bio sluchaj!

Znači da je razlika oko 20-30 sekundi, što su ustanovili i na CDRlabs-u.
Mislim da je suviše mala da bi se radio neki upgrade :)
Koliko je izbirljiv sa medijima, da li svaki Princo koga staviš nareže za npr. 3 minuta?

Heinz je napisao(la):
Znači da je razlika oko 20-30 sekundi, što su ustanovili i na CDRlabs-u.
Mislim da je suviše mala da bi se radio neki upgrade :)
Koliko je izbirljiv sa medijima, da li svaki Princo koga staviš nareže za npr. 3 minuta?

Response na svaki medijum je isti..tako da uopshte nema razlike izmedju Princa, Verbatima, Platinuma, SmartBuy-a itd..
znachi svaki se reze za neshto ispod 3 minuta
Ma ne isplativa investicija da prelazish sa 32x na 40x..

Ex, da :) Koliko MB ima buffer? 2 ili 8?

zilet je napisao(la):
Response na svaki medijum je isti..tako da uopshte nema razlike izmedju Princa, Verbatima, Platinuma, SmartBuy-a itd..
znachi svaki se reze za neshto ispod 3 minuta

To je veoma cudno, pogledaj sta sam napisao u threadu http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?s=&postid=78083#post78083 Ni meni, ni Heinzu sa flashovanim 32@40x, ni drugim ljudima na stranim forumima nece da reze na Princou brze od 32x, a na Verbatimu reze 40x samo na 40x sertifikovanim. Isto je i sa SmartBuy 24x. :confused: :confused: confused: Naravno govorimo o vremenu za snimanje punog diska, ~703MB...

zilet je napisao(la):
Ja sam ove Princoe uzeo skoro pa nemam pojma.. nareze mi ga za 3:07 u vr glave.

Da, to je sporija varijanta rezanja na 40x (cesto postoji i razlika od nekoliko sekundi), ali je cudno sto ljudima na zapadu cak ni sa 48x sertifikovanim Princom nece da reze brze od 32x...:confused:

Nazad
Vrh Dno