Šta je novo?

Kada uraditi Microsoft update?

Kritika

Slavan
Učlanjen(a)
26.02.2010
Poena
320
Prilikom instalacije drajvera na laptopu kad je najbolje uraditi microsoft update pre instalacije drajvera proivođača ili na kraju kad su već svi drajveri instalirani?

Nemas potrebe da skidas drajvere sa MS sajta ukoliko imas drajvere proizvodjaca. Instaliraj samo security update.

Nemas potrebe da skidas drajvere sa MS sajta ukoliko imas drajvere proizvodjaca. Instaliraj samo security update.

Poenta što toshiba ne daje drajvere na disku. A na sajtu ima gomila stvari bez ikakvog pojašnjenja tipa peč za reg bazu.

Interesuje me da li je update bolje odraditi na početku pre instalacije drajvera ili na kraju

Legalan Windows će sam prijaviti postojanje novijih drajvera i ponuditi ih za skidanje.

Ja ne zna da li na španskom pričam:wall:

Poenta je da li prvo instalirati drajvere koje preporučuje proizvođač pa onda Microsoft update ili prvo Microsoft update pa instalacija drajvera koje preporučuje proizvođač.

ja te razumem :D Mislis da li prvo da instaliras "lupam drajvere za cameru" ili da apdejtujes windows zakrpama i horfixevima,pa tek ona na "full win7" da instaliras drajvere? :D Ako je to,potpuno je svejedno kojim ces redosledom

Nije sve jedno, prvo instaliras drajvere proizvodjaca sa sajta, pa ako tu WUP ponudi posle nesto novije, tvoje je da li ces da prihvatis ili ne.

Poslednja izmena:
Dakle Microsoft update na kraju procesa

Ne bih savetovao uopste instalaciju drivera sa WUP, vise puta su mi napravili problema na masini (legalni windowsi, da ne bude zabune).

instaliraj ih redom... kako dolaze... ako nesto zeznes zestoko,lepo uradis reinstal sistema... dok ne namestis kako treba. a probaj i http://www.driver-soft.com/product.html
nista te ne kosta,cuo sam da hvale taj program... uglavnom bitno je da namestis da sve dobro radi i vidis gde je problem... poz

Samo što taj program košta 30 doalara

danijel00, spock1

O kojim drajverima govorimo? Umesto proizvođačkim (Dell, Asus itd) stavljali ste samoMicrosoft ili?

Ja prvo instaliram drajvere proizvodjaca, znaci ako nemas CD skini sa sajta, trebace ti za ubuduce. Posle komletne instalacije drajvera, pokrenem WUP. Ako mi ponudi noviji drajver za instalaciju, prihvatim.
Mada, vodi racuna, desilo mi se da mi je drajver sa WUP-a zeznuo sistem, pa sam morao da radim SR. U principu, kad imas drajvere, nema potrebe da skidas Sa WUP-a, vaznije su ti security zakrpe.

Te programe za trazenje drajvera, koristis samo u slucaju da ne mozes da nadjes neki drajver. Najbolje i najsigurnije je da skines sa zvanicnog sajta za tvoj racunar.

Poslednja izmena:
Na desktopu u principu imam instalirano samo w7+ATI drivere.

Na laptopu sam instalirao skoro sve sto acer daje za moj laptop. Posto je intel grafika, nema tu preterane mudrosti.
Medjutim, WUP sam ponudi nekad neki "update drivera" (npr mreza, graficka itd), kao optional update. Medjutim ovi driveri su imali obicaj da brljave, pa preporucujem da se uklone iz liste updateova.

Ista stvar je bila i za lenovo. Pri cemu lenovo u onom svom software centru (ili kako se vec zvalo) da update, a posle toga i win ponudi update (e ovi su bas pravili problema na nekim masinama).

spock1 danijel00

Hvala vam na detaljnom pojašnjenju.

Problem je nastao jer je računar stigao sa instaliranim sistemom ali je odmah očito bilo da nisu svi drajveri inslirani kako treba jer recimo wirelles karticu opšte nije poznao a Fn+F8 taster (toshiba) nije radio.
Posle update sa Microsoft sajta kartica prepoznata ali i obaveštenje da su neki drajveri već instalirani i da je nemoguće uraditi instalaciju.
Fn+Fm i dalje ne radi. (drajver za ovo kao prođe instalaciju i ništa se nedesi)

Ono što mene brine što simptom mže da znači da je došlo do neispravne instalacije drajvera ali i da ukazuje na hardwerski problem

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno