Šta je novo?

Kada smo vec kod cena...

Kiwy

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2001
Poena
619
u Madjarskoj bez poreza (jel ako prevezes skidaju porez) ASUS AGP-V8200 GeForce3 49.200 tj. oko 386 DM!

Kiwy je napisao(la):
u Madjarskoj bez poreza (jel ako prevezes skidaju porez) ASUS AGP-V8200 GeForce3 49.200 tj. oko 386 DM!

Ili deliš u eure umesto u marke ili je Ti200 u pitanju. Evo konsultujem nemački dilerski cenovnik - Gainward GF3 - 255 EUR.

Jeste Ti 200...

Gde u Madjarskoj tacno, i da li daju neku garanciju?

RE:

Nasao sam najnizu cenu u bugarskoj
AGP GeForce3, TI200 Lux 64 MB, DDR, Asus 8200T2 242$
AGP GeForce3, TI500 Lux 64 MB, DDR, Asus 8200T5 393$

Madjari vracaju porez samo ako je ukupna vrednost kupljene robe preko 400 dm.

Madjari vracaju porez odnosno AFA kako je oni zovu samo pod uslovom da im pokazes potvrdu da si to izneo iz zemlje odnosno da si platio carinu kod nas !!!!
I to iz razloga jer su Madjari kupovali masu robe uzimali AFA-u na granici i vracali robu nazad u Madjarsku i prodavali je na crno...
Ima podatak negde da su ojadili drzavu za nekoliko milijardi maraka...

Ima li nekog resenja za problem carine ili je to to.
Usput, koliko se uopste placa carina na comp. delove tipa 2-3 kartice (ili memorije, procesora ... )

AFA je mislim 25% ... ja imam rodjake sa firmom pa oni mogu da ladno traze nazad AFA nakon sto plate punu cenu. I mozda je dobra vest sto je proslog leta Vlada Madjarske donela odluku za popularizaciju e-businessa da ne placa porez za stvari kupljene preko neta do 300 dm.. a to mozes na www.depo.hu

Pitanje je malo off-topic, al' se nadam da ne zamerate...

Kad vec pricate o sajtovima u Madjarskoj, interesuje me ima li neki sajt na kojem bih mogao da vidim ponudu & cene kucanskih aparata (mikrovalne, friteze, kojesta tako...), pa jos da ima i engleska verzija sajta... Pogledao bih sad o'ma ovaj depo.hu, al' sam u lite rezimu...

Na depo.hu imas elektroniku, hardware...nisam siguran za friteze :D

Vrh Dno