Šta je novo?

kada se utakne flash, monitor se kao ugasi...

Mares

Čuven
Učlanjen(a)
02.02.2003
Poena
620
brat ima problem, u firmi mu na jednom kompu (uzeo ga polovnog od druga) kada se ukuljuchi bilo koji flash na prednju stranu kucishta,u momentu se ekran zacrni (kao da se ugasi monitor,ali i dalje svetli lampica zeleno kao da je normalno upaljen) i ne moze se nishta uraditi kompu (preko tastature),znachi sledi mu jedino restart na dugme...ali sam komp ne zabode u toj situaciji,jer drze uvek upaljen radio i on nastavi da svira nakon shto nestane slika.A chudno je,nekada se desi ko sluchajno utakne flash sa te prednje strane da komp nastavi normalno da radi,znachi to gashenje se ne desi uvek (mada u vecini sluchajeva se desi).Sa zadnje strane kada se ukljuchi u usb,sve normalno radi.
E sad bio je i jedan sluchaj pre nekih 10tak dana, da se taj komp nije hteo par dana konektovati na adsl,izbacivao je stalno 651 eror i ovi iz tehnichke podrshke su rekli (nakon shto je utvrdjeno da je sve u redu sa instalacijama i ostalim chudima) da je moguce da se to deshava jer modem slabije dobija napajanje iz usba (on je nakachen sa zadnje strane kucishta).
Inache, rachunar sasvim normalno radi.

Zna neko mozda o chemu se radi, zashto se komp pogubi pri korishcenju frontalnog usba?

ps. Mislim da sam primetio jednom kada sam krenuo da utaknem flash na taj frontalni deo, tek sam dodirnuo metalni okvir usb prikljuchka sa flashom i vec je tada nestala slika sa monitora (znachi nisam skroz gurnuo flash u usb).

pogledaj kako je taj prednji USB povezan ako imash prospekt od ploce.
ali cisto da znash posto imam TV kartu. komp se blora, totalno, ali je monitor upaljen i tv nastavlja da se cuje. znaco on blokira ceo bratovljev komp a ne samo monitor, nema veze sto svira radio

Poslednja izmena:
Radi radio

To što radio svira ne zanči da komp radi. Dakle veoma verovatno da je blokiran. Verovatno je konfiguracija kompa u pitanju ili povezvanje usb-a. Vidi ako imaš par priključaka na ploči za USB pa probaj da promeniš. Napajanje je malo verovatno uzrok.:smash::smash:

da,i on ima tv kartu (slushaju fm preko nje) pa sam mislio ako i dalje svira nakon gashenja ekrana da se mozda komp nije blokirao,ali bice znachi da se i on zakuca. Nishta onda mi ostaje da ga otvorim da vidim kako je to povezano oko usba.

Resi to sto pre da ne bi morao u skoroj perspektivi da menjas plocu.

Nazad
Vrh Dno