Šta je novo?

Kada priključim externi HDD USB 3.0 na USB 3.0 kaže:"This device can preform faster"?

hamvas

Cenjen
Učlanjen(a)
24.06.2013
Poena
170
Kada priključim externi HDD USB 3.0 na USB 3.0 kaže:"This device can preform faster"?

Kada priključim eksterni HDD USB 3.0 na comp u USB 3.0 kaže mi:"This device can preform faster if you connect it to super USB 3.0".Pa zar nije već na USB 3.0???

Verovatno nije, cim to kaze :) Mozda imas i USB2 i USB3 portove, pa si ubacio u pogresan. Ili su ti pogresno na ploci povezani, pa onda nijedan port mozda nije USB3 efektivno.

Ili ako ti panel nije USB3, mislim (neka me neko ispravi ako nije tacno...), nema veze sto imas USB3 na ploci, bice USB2 jer je jedan deo u nizu USB2 (panel).

I bitan je i kabl.

Ploča mi je Gigabyte Z77-D3H i ima pozadi(kućušta) 4 USB 3.0 i utakao sam u USB 3.0.Komp su mi sklapali u jednoj renomiranoj firmi za kompjutere tako da neverujem da su oni nešto zeznuli.U čemu je trik???

Kabl?
Promeni u neki drugi port. Ako ne pomogne, otvori taj balon sto kaze "This device can perform faster", klikni na taj disk, i vidi na kom je kontroleru/root hubu prikacen.

OT: J***la vas cirilica i nasa slova u latinici, ne mogu da otvorim ovaj thread dok ne prepravim ta slova u engleski alfabet :)

Којом брзином ради? Можда постоји неки "супер" 3.0 али је и ово 3.0 па можда није нешто битно. Како се понаша кад убодеш неки други 3.0 уређај?

ОТ: Није проблем до наших слова јер ни ја не умем да користим туђа него до твог подешавања, мени никад ниједна порука или тема не праве проблем. ;)

Pošto mi je ovde rečeno da je problem možda u kablu,imao sam externi HDD povezan sa dva kabla,jedan koji sam dobio uz njega i drugi koji mi je služio da nastavim ovaj originalni kraći,ali kad sam priključio samo na taj originalni win 7 neće da mi vidi hard.Šta da uradim da mi nađe hard?U BIOS-u ga vidi ali u Win 7 neće???

ОТ: Није проблем до наших слова јер ни ја не умем да користим туђа него до твог подешавања, мени никад ниједна порука или тема не праве проблем. ;)
Ne, problem je sto se vBulletin i IE ne podnose kad se ne koristi Western alphabet.

A ovo sto kazes za kabl nema smisla. Previse nagadjanja bi bilo.

Kada sam priključio isti externi HDD na laptop isto nije ga našao,onda sam ponovo utakao produžni USB kabl na originalni kabl i onda ga je laptop video,onda sam ga uninstalirao i ponovo priključio ali sada samo sa originalnim kablom i laptop ga je video,ali kada sam to isto probao na desktop-u nije uspelo.Inače na desktopu u devices manageru ima jedan unknown devices pod Universal Serial Bus Controlers.Pomagajte,predlažite???

A kada pokrenem update za taj unknown device on kaže da je driver up to date i da je to USB 3.0 Root Hub ali mi ga i dalje u device manageru pokazuje kao unknown device

Koji ti disk imas konkretno? Imas li neki drugi usb3 da probas?

U pitanju je Transcend od 1TB ali me buni što sa dodatnim(šit) kablom priključenim na originalni hoće a samo sa originalnim neće

Inače na desktopu u devices manageru ima jedan unknown devices pod Universal Serial Bus Controlers.Pomagajte,predlažite???
Ајд за почетак реши то и инсталирај драјвере од плоче јер ово показује да имаш проблема са УСБ.

Naravno da su instalirani drajveri za ploču,nisam toliki *****

Неки си пропустио, чим се појављује узвичник са овим проблемом.

Guglovao sam i video da nisam jedini sa ovom pločom(Gigabyte Z77-D3H) koji ima problem sa USB 3.0,nešto sam video da spominju da treba uključiti u BIOS-u XHCI,meni stoji na smart auto,dali da ga prebacim na enable???

Evo šta kažu za XHCI u BIOS-u,ali meni i dalje neće da radi sa originalnim kablom,jedino kad ga priključim na dodatni:

As you may or may not know, Gigabyte has a setting in the BIOS called xHCI mode.
It can be set to Smart Auto, Auto, Enabled and Disabled.

Disabled turns off USB 3.0 entirely and makes all the ports USB 2.0.

The other three operate slightly differently, especially with regards
to OS X and as you can see from my screen shots, it appears that the
Auto mode is the one to pick for OS X. It's the only mode that allows the OS to see the VIA USB 3.0 hubs for example an it appears to show more information about USB 3.0 devices.

I'm not sure the performance is quite there, as there's no performance benefit using either mode, but in Smart Auto the devices don't even seem to show up.

Note: This only applies to the Z77, H77, B75 and Q77 boards with integrated Intel USB 3.0 ports. Also note that xHCI and EHCI Hand-off has to be enabled or the USB ports won't work at all.

Ukljuci u device manageru kod usb,mislim da pise controllers imas don't tell me about usb errors i nece te vise daviti sa takvim porukama. Ako je to u pitanju,ako radi rek bey problema,ako ti samo izbacuje tu poruku

Poslednja izmena:
Vrh Dno