Šta je novo?

Kad smo vec kod web dizajna...

i sta je tu dizajn??? :confused:

reklame, reklame,.... ctp;

ako stvarno pricate o dizajnu i o ljudima koji imaju smisla da nesto naprave na racunaru onda morate pogledati ovu prezentaciju, koja je btw osvojila nagradu na ulead-ovom konkursu za najbolju web stranicu. ko je cuo za ulead - shvatice...

samo da dodam da je 99% prezentacije decko licno radio (u onaj 1% mu racunam 2 skriptice ctp; )

http://solair.eunet.yu/~pavisic/

D-KEE je napisao(la):
i sta je tu dizajn??? :confused:

reklame, reklame,.... ctp;

ako stvarno pricate o dizajnu i o ljudima koji imaju smisla da nesto naprave na racunaru onda morate pogledati ovu prezentaciju, koja je btw osvojila nagradu na ulead-ovom konkursu za najbolju web stranicu. ko je cuo za ulead - shvatice...

samo da dodam da je 99% prezentacije decko licno radio (u onaj 1% mu racunam 2 skriptice ctp; )

http://solair.eunet.yu/~pavisic/

a shta je ovde dizajn ?

sajt u osnovi najprostiji moguc, takoreci originalno grafichki osmishljen ali i dalje neozbiljan i neprimeren temi...a uz to i jedan veliki pochetnichki propust...sve slike su u gif formatu, shto neverovatno usporava i skrol i samo uchitavanje sajta...probajte ovo na pI ili chak PII pa cete videti kako radi...
studentov sajt je daleko profesionalniji, ali uz manjak sadrzaja....

driver je napisao(la):
a shta je ovde dizajn ?
sajt u osnovi najprostiji moguc, takoreci originalno grafichki osmishljen ali i dalje neozbiljan i neprimeren temi...a uz to i jedan veliki pochetnichki propust...sve slike su u gif formatu, shto neverovatno usporava i skrol i samo uchitavanje sajta...probajte ovo na pI ili chak PII pa cete videti kako radi...
studentov sajt je daleko profesionalniji, ali uz manjak sadrzaja....
Pa upravo to - veoma jednostavan i graficki sjajno odradjen, prezentacija je licna tako da i ne mora da bude nesto preterano ozbiljna mada nigde ne pise da ni poslovna prezentacija mora da bude ozbiljna!? sto se tice gif formata - prezentaciji i nije cilj da se ucita za 5 sekundi vec da izgleda dobro sva grafika radjena iz gomile stnih detalja koji su sklapani u celinu... moja zamerka toj prezentaciji je premalo sadrzaja (ali opet - u pitanju je licna prezentacija - drugo bi bilo da se tu predstavlja neka firma i da se mora ispostovati neki "protokol")

:wave;

Studentov sajt mi se svidja, dok ovaj drugi ne. To je moje licno misljenje i stvar afiniteta! pogledajte moj prvi sajt, dakle nisam imao nikakvog prethodnog iskustva, radjeno u frontpage-u.

driver je napisao(la):
a uz to i jedan veliki pochetnichki propust...sve slike su u gif formatu, shto neverovatno usporava i skrol i samo uchitavanje sajta...

nekada je .gif daleko manji od .jpg-a, pogotovo ako se radi o malom broju boja (recimo crno-bele slike)

Vrh Dno