Šta je novo?

Kad se danas nisam slogir'o! :)

Diablo

Čuven
Učlanjen(a)
29.11.2003
Poena
649
Prilikom prchkanja po kablovima u kucistu i trazenja najzgodnijeg mesta gde privremeno prikljuciti nov hdd za format, od silne gomile kablova nisam ni primetio da sam greskom otkacio napajanje od fana na cpu kuleru. Posle najmanje 15min (!!!) od paljenja kompa i download-ovanja nekih programa sa neta komp se sam ugasio. Upalim ga opet i tek tad provalim da se fan na hladnjaku ne vrti! Brzo ugasim komp i blago pipnem heatpip-ove na hladnjaku od cpu-a i :exploder: :shock: ... pa bilo je nekih 100C!!! Prikacim kabl od fana gde treba; uperim 2x120mm da i oni duvaju malo; upalim opet komp; udjem u bios i vidim pise 85C. Temp se brzo vratila na normalnu posle toga... BTW videh da nije ni bila enable-ovana opcija u biosu za warning, a kamoli stavljena shutdown temperature!!! Kad se danas nisam slogirao, necu nikad! :) Ne znam kako nije riknuo procesor!?

p.s. cpu je northwood 3ghz; hladnjak sp94 (na njemu 80mm fan).
p.p.s. treba nam ovde (jos :)) jedan poll "koliko moze vas cpu bez fana" :d:d:d

Znam, desilo mi se to jednom, ali tri puta za redom jer nisam mogao da provali mu cemu je fora :D

Barton 3200+ na ThermalTake 11-ci koja je izgleda negde gubila kontakt kod onog nastavka za Molex...

Kucao u Wordu neshto (prezahtevno) i ugasi se komp. Upalim ga posle par sekundi, ucita Win i ugasi se... Jos jedared sam sve ponovio :S: i opet isto...

Otvorim kuciste, samo priblizim ruku hladnjaku i sve mi je bilo jasno. Palim komp i navrcem kuler na 4800rpm da razduva... Kako je tad bilo vruce... :D

@ Diablo: Skini ako smes hladnjak sa CPU-a sad i pogledaj na sta ti lici podnozje, a i CPU :d Ostali su mali "znaci" temperature (kao zig) :D

vule85 je napisao(la):
Skini ako smes hladnjak sa CPU-a sad i pogledaj na sta ti lici podnozje, a i CPU Ostali su mali "znaci" temperature (kao zig)
Ostali su mali znaci temperature i na mojim jagodicama leve ruke od heatpipe-ova! :D
Nego, ionako planiram do kraja meseca da malo preraspodelim komponente izmedju ovog i nekog drugog kompa, tako da cu videti i taj "zig" ako ga uopste ima. :) Stvarno mislis da ce nesto da se primeti na procesoru?

Diablo je napisao(la):
Stvarno mislis da ce nesto da se primeti na procesoru?

Ma jok :D

Ne znam za Intel, ali kod AMD-a (Bartona) ostane nesto cudno oko jezgra... Kao da je gorelo... :D Mislim, sve to moze fino da se ocisti, ali npr. na podnozju od TT11-ke mi i dalje stoji mali pravougaonik gde se jezgro ocrtalo :zgran:

Evo, ovih dana sam se zezao as premestanjem nekih komponenti, pa sam morao izmedju ostalog i cpu-ove da premestam... Evo onog o kom sam pricao. Kao sto se vidi nema nikakvih tragova da je nesto "gorelo". :) Tera ko lud 3dmark03 na 3.93GHz no problem! A i na hladnjaku se nista ne vidi.

Prilozi

• cpu.jpg
    cpu.jpg
    86 KB · Pregleda: 80
  • cpu hladnjak.jpg
    cpu hladnjak.jpg
    128 KB · Pregleda: 68
Vrh Dno