Šta je novo?

Kad izlaze directx 12 karte

Vec su izasle

Izasle su, a neke i odavno. Procitaj ponovo poslednji pasus.

Aj nek mu neko pojasni, ja nisam u stanju trenutno

Gde u prodaji imaju samo me to zanima,ja jos nijednu nisam video

Video si u svakoj prodavnici, samo ne znas sta je nVidia Kepler, nVidia Maxwell, AMD GCN. Proguglaj pa ce ti biti jasnije. ;)

Sve je to na DX 11.x, ali ce podrzavati DX 12 kada izadje. Sto je super.

Ove ce biti "punokrvne". DirectX je "samo" software. ;)

Moderatori, please close this stupid temu :)

QUOTE=scylla;3895361]Moderatori, please close this stupid temu :)[/QUOTE]

Ako ti se nesvidja promeni temu, to vazi i za onog ispod :whip:

Presao si igricu :)

Te "punokrvne" koje cekas ce uskoro od nVidije a AMD modele cemo cekati jos malo. Pricam o novoj generaciji. Ostalo su ti drugi objasnili i zato nema svrhe da se sad ja ponavljam.

Edit: Mozda te ipak zanima nesto oko tog famoznog DXa koji po tebi oznacava generacije grafickih. Do sada je svaki DirectX milestone donosio nove funkcije koje su zahtevale specifican hardver. Ovoga puta to nije slucaj, uglavnom se radi o optimizaciji samog frejmvorka a novi shader model ne zahteva novi hardver. Zato ce nVidia podrzati DX12 na svim svojim DX11 kartama a AMD samo na GCN+ posto ne podrzavaju staru arhitekturu.

Naravno, novi Windows pod obavezno. Ali je to vec do Microsofta i nema veze sa proizvodjacima grafickih.

Edit2: Eh da, karte stizu uskoro ali ne i DX12. To tek krajem sledece godine uz mozda po koji launch naslov a mozda bude cekali i duze na DX12 igre.

Poslednja izmena:
Kartice iz sadasnje generacije, na zalost, ipak nece imati punu dx12 kompatibilnost, tako da covek, namerno ili ne, zapravo uopste nije trolovao.

Iako su iz AMD-a i nVidia-e izasli sa stavom da ce GNC kod AMD-a i novije serije kod nVidia-e podrzavati dx12, to nazalost ipak nece biti slucaj, iz nVidia-e su kasnije izdali pojasnjenje kao ce neki featuresi dx12 ipak zahtevati novu generaciju hardvera.

Tony Tamasi iz nV je to decidno saopstio u intervjuu Techreport-u:

"DirectX 12 will indeed make lower-level abstraction available (but not mandatory—there will be backward-compatibility with DX11) on existing hardware. However, Tamasi explained that DirectX 12 will introduce a set of new features in addition to the lower-level abstraction, and those features will require new hardware."

Link: http://techreport.com/news/26210/directx-12-will-also-add-new-features-for-next-gen-gpus

Tako da-rano smo se poradovali, po svoj prilici.

Poslednja izmena:
Jel ti znas o cemu on govori u tom citatu?

A sta ce ti dx12 :) .

Jel ti znas o cemu on govori u tom citatu?

Pa ako je procitao do kraja, verovatno je video i
So far, Microsoft has mentioned only two DX12 features that will need new hardware: new blend modes and something called conservative rasterization, which can apparently help with object culling and hit detection.

Jednom recju, nista vredno pomena.

Nego cini mi se da ce izaci prvo DirectX 13, posto nece izaci Windows 9 nego Windows 10 devetku preskacu tako da ce preskociti i DX 12, tako da je losa investicija :wc:kupovati DX 12 kartice

Vrh Dno