Šta je novo?

Kad dolaze naredne generacije ?

filipenko

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,020
Dakle, zanima me kad dolaze naredne generacije Ati i GF grafickih karti, zna li se nesto odredjenije ? Cini mi se da je doskora za izlazak R4xx (x>0) i Nv 3x (x>5) pominjan kraj leta. Da li je ovo tacno i da li stoji ?

I sad ono drugo: Da li ste vi svesni da se ubismo od prepiranja oko DX9 karti, izlazi 2. generacija dx9 kartica, a DX9 igara nigde nema :p :mrgreen:

P.S. Ova konstatacija mi se toliko svidja da cu je mozda staviti u potpis :banana:

Najvaznije je da se kartice koje podrzavaju dx9 prodaju. Dok ima ovaca bice i vune. :beat: :beat:

Tj dok ima marketinga nasminkanog :) bice i ljudi koji ce to kupovati misleci da bez toga ne mogu disati :)

lol
Ispravka sljedeca generacija NV40 i r420 koje izlaze krajem ove godine su DX 9.1 kartice, tu je podrska za Pixel i vertex Shader 3.0. Microsoft stvarno pritisce industriju i svaka im cast za to.
XBOX2 ce koristiti Ati dx 9.0 chip, ala ce to biti cudo :) i bice kompatibilan sa starim igrama.
Gamecube ce takodje koristiti Ati dx 9.0 chip
Danas je Ati izbacio najjaci integrisani video chip Radeon 9100IGP
Nvidia se strogo fokusirala na NV40 i bice proizveden u IBM.
Izasao je PIV 3.20, krajem godine PV i AMD 64
Ova godina ce biti pravo interesantna. Moj savjet pare u dzep i cekati da se sve rascisti na trzistu i onda sastaviti 'munju'.

Freak_Power je napisao(la):
lol
Ispravka sljedeca generacija NV40 i r420 koje izlaze krajem ove godine su DX 9.1 kartice, tu je podrska za Pixel i vertex Shader 3.0. Microsoft stvarno pritisce industriju i svaka im cast za to.
XBOX2 ce koristiti Ati dx 9.0 chip, ala ce to biti cudo :) i bice kompatibilan sa starim igrama.
Ova godina ce biti pravo interesantna. Moj savjet pare u dzep i cekati da se sve rascisti na trzistu i onda sastaviti 'munju'.

Pazi,Nvidia je vec najavila da ce produziti ciklus,sto ce i Ati uraditi,jer im smanjenje ciklusa ne donosi zaradu,jer za 6 meseci kartica koja je zarila i palila ce biti prevazidjena(ne bukvalno).Zbog toga je FX kiksirao,a i FX2,jer ako se pogleda standardan sklop testova po sajtovima fx5900ultra je brza od radeona9800pro,ali ako se uzmu neki drugi testovi situacija se okrece za 180 stepeni,i tu i 9700pro tuce do kolena nv35, i to samo jer nije bilo dovoljno vremena za razvoj novog cipa(mislim kako se ljudi tj.inzenjeri da za npr.6 meseci isprojektuju,isprobaju,naprave cip koji je npr. "duplo bolji" od prehodnog-iz ovog razloga je odluka nvidie bila ocekivana i mislim da ce ona doneti pomak).Iz ovih razloga mislim da ce kartice sledece generacije izaci nesto pre 2004(npr. decembar) ili pocetkom 2004.

Sto se tice "pare u dzep i cekati da se sve rascisti na trzistu i onda sastaviti 'munju' " mislim da ce se taj nacekati,jer kada to izadje bice do zla boga skupo,ali bice i mnogo brze od prethodne generacije,pa ako kupis proizvod stare generacije po niskoj ceni i nisi bas nesto dobio sto se tice performansi,a ako cekas da cena novih sistema padne na neki normalan nivo za kratko vreme....mislim da to nece moci.

lol

Za sada nije uopste sigurno da se Prescott nositi oznaku Pentium 5. Intel je i dalje pri tome da ce Prescot biti P4 u 0.09m sa povecanim L1 i L2 kesom. Po, meni dovoljno unapredjenja, da se oznaka pomeri za 1 broj, a jos ako uguraju i kontroverznu Yamhill tehnologiju, eto sasvim ravnopravnog takmaca Athlonu 64.

OptiPlex je napisao(la):
I sad ono drugo: Da li ste vi svesni da se ubismo od prepiranja oko DX9 karti, izlazi 2. generacija dx9 kartica, a DX9 igara nigde nema :p :mrgreen:

P.S. Ova konstatacija mi se toliko svidja da cu je mozda staviti u potpis :banana:

Ljudi, jesen je blizu, a i vrapci znaju da ce se tad pojaviti jedan preterani dx9 naslov( naravno govorim o HL2 )

Zato, nemojte da se tripujete, jos samo malo i igracemo najbolju igru do sad napravljenu...

Poz

alokiN je napisao(la):
...

Ljudi, jesen je blizu, a i vrapci znaju da ce se tad pojaviti jedan preterani dx9 naslov( naravno govorim o HL2 )

Zato, nemojte da se tripujete, jos samo malo i igracemo najbolju igru do sad napravljenu...

Poz
Vidim da si pogledao onaj film sto sam ti juce dao! :mrgreen:
:wave;

alokiN je napisao(la):
...

Poz

Tako smo pricali prosle godine u ovo doba za Doom 3 i teoretisali da bi to trebalo ok da radi na GF3Ti :banana:

...

Uh, eto veselja...nijedna DX9 igra, 4 DX 8.1 igre ali "brizni" Ati, NV i M$ nam donose DX 9.1 karte koje moramo imati u masinama :mrgreen:

Dakle suma sumarum, na zimu dolaze, jesam li dobro shvatio ??

Nazad
Vrh Dno