Šta je novo?

Kad ce doci TiVo u nas ?

Bartman

Slavan
Učlanjen(a)
30.06.2005
Poena
320
Jel neko ima predstavu kada ce se TiVo pojaviti u zemlji Srbiji ?
Jel domaci TV operateri imaju potencijala za TiVo, prvenstveno mislim na FOX ?
Koliko znam u USA on funkcionise poodavno (video sam u Sex&City :D), a u Kanadi, UK i Australiji je krenuo od skoro.
Da li za TiVo moram da posedujem HDTV televizor ?

Na ovo tvoje pitanje ne znam da li da se smejem ili da plačem, ali za naše kablovske provajdere je uspeh ako ti isporuče sliku bez šuma... Kakav crni TiVo... :wall:

Ovo je ko onaj vic o coveku koji kupuje jugica:

Dosao covek da kupi novi Yugo.Pita on prodavca:
Da li mogu da vidim novi model Yuga?
prodavac:Moze.
Ode covek obilazi auto tek odjednom pita prodavca:
Da li ima klimu?
prodavac:Ima, ima i krila i pri vecoj brzini otvaraju se i auto polece!
kupac:Vi to mene *****avate?
prodavac:Ti si prvi poceo!

Molim Vas bez sarkazma.
Apsolutno mi je jasno da smo mi propala zemlja treceg sveta, ispacena sankcijama, ratovima i sa svim posledicama komunisticke vladavine, pomesane sa mitom i korupcijom koje vucmo jos od Turaka, ali ...
Dakle jel postoji mogucnost da TiVo funkcionise preko satelitske TV, tj. da li na risiver je moguce vezati TiVo i gledati kao u normalnom svetu ?
Takodje da li bi u tom slucaju morao da uzimam HDTV, ili bi funkcionisalo i na postojecem televizoru ?

@__zevs__
Taj vic sam cuo odavno, i nije uopste smesan vec tragican. Ne bi dalje da idem u off-topic, ali podseticu te da su se tako smejali i Hyundai-u sredinom 80-tih, a sada su 6. proizvodjac na svetu (prema broju automobila) i rastom prodaje od 20% godisnje !!!
Poenta cele price je : Manje pricaj, vise radi !!!

Ne znam uopšte čemu senzacionalizam. TIVO nije upotrebi u celom svetu, već samo u Severnoj Americi i Velikoj Britaniji.
Ako ti treba neki DVR uređaj, imaš i kod nas da nađeš dvd/hd recorder. Ako ti treba EPG, to je u Evropi skoro nemoguće izvesti, zato što ima više provajdera koji imaju svoje formate i koji rade (uglavnom) samo na njihovim satelitskim risiverima.
Bolje onda uzmi neki satelitski risiver Dreambox sa hard diskom koji ima većinu funkcija TIVO-a. TIVO na analognoj zemaljskoj televiziji baš i nema puno smisla.
Tamo neke 2100. godine kad sbb pređe na DVB-C emitovanje, možda ubace tako nešto...:bottle:

Molim Vas bez sarkazma.

Taj vic sam cuo odavno, i nije uopste smesan vec tragican. Ne bi dalje da idem u off-topic, ali podseticu te da su se tako smejali i Hyundai-u sredinom 80-tih, a sada su 6. proizvodjac na svetu (prema broju automobila) i rastom prodaje od 20% godisnje !!!
Poenta cele price je : Manje pricaj, vise radi !!!

Jeste offtopic, ali ne razumem ovaj tvoj komentar. Da li ti to očekuješ da Zastava za 20 godina bude tamo gde je Hyundai danas ili šta? Stvarno ne znam šta bi to trebalo da se desi u ovoj državi pa da krenemo tim stopama...

I da hocemo Zastava nikada nece stici Hyundai, i to dalje ne bi komentarisao.
Poenta moje price je sledeca, sta treba kod nas da uradi prosecan korisnik da bi dobio uslugu koju zeli po normalnoj ceni kao i svi ostali u razvijenom svetu ?
Licno bih voleo da mogu da biram program koji hocu da gledam i spreman sa to da platim kao i vecina ljudi u ovoj zemlji, pa me intresuje jel postoji mogucnost za tako nesto i ako ne postoji da li neko ima predstavu kada ce postojati ?
Koliko znam u Evropi je vec odredjeno do kada treba da krene emitovanje digitalne TV koja je koliko mi se cini osnovni uslov za TiVo , jel se zna kada ce toga po zakonu biti kod nas ?
Znam da odskacem od teme, ali u Rumuniji (sche sche rumunesce, tri chrvene ...) propaloj zemlji komunistickog istocnog bloka koja je ugurana u EU ove godine Net je nekoliko godina unazad u proseku deset puta brzi nego kod nas, i dosta jeftiniji.
Pa nemoj te mi reci da smo gori od Rumuna ?

Da, gori smo od Rumuna. A sto se tice TiVa, jedini nacin da napravis nesto slicno je uz pomoc Dreamboxa, ili dedicated racunara (PVR).

OK, znaci TiVo zaboravljam dok ne emigriram ;)
E sada sto se tice Dreambox-a, koja je sema za njega ?
Na Wikipediji sam video da ima Linux software, pa jel to znaci da mora da se koristi u kombinaciji sa kompom ?
Ako je tako jel moze da radi u kombinacji sa Win XP-om ?

Na ovo tvoje pitanje ne znam da li da se smejem ili da plačem, ali za naše kablovske provajdere je uspeh ako ti isporuče sliku bez šuma... Kakav crni TiVo... :wall:

Ti si srecan covek, ako imas TV signal na kablovskoj bez shuma :(

rumunija je u eu... znaci bar 5 godina su ispred nas po najoptimisticnijim procenama...

Rumune sam uzeo za primer jer mislim da su najveci klosari u Evropi, ali nema veze.
Dakle jel neko ima odgovor na pitanje, sta mi treba pored Dreambox-a ?

Rumune sam uzeo za primer jer mislim da su najveci klosari u Evropi, ali nema veze.
Dakle jel neko ima odgovor na pitanje, sta mi treba pored Dreambox-a ?

satelitska antena, lnb i kabel, naravno :p I po mogućnosti da uzmeš negde "pretplatu" za card sharing :D
Inače, ja taj tivo ne bih uzeo ni džabe da mi daju, a ne još da im plaćam i pretplatu za to.
Tipičan primer spyware-a. Još da mu ugrade i kameru i eto nama velikog brata...

podrzavam...
pored torrenta, nemam potrebu za televizijom bilo kog oblika...

OK, videcu da to iskombinujem.
Inace sto se tice domacih kablovskih operatera mislim da je svaki komentar izlisan.
A pojava ADSL-a je jedna od najboljih stvari koja se desila ovom jadnom narodu, jer otkako imam isti napokon mogu da gledam serije bez reklama sa cistom i kristalnom slikom !

Auh. TiVo. Pa na koju foru, ko da da pare za to? Ne mislim na korisnike nego na infrastrukturu.

Da bi ti Dreambox otvarao i skremblovane kanale potrebna ti je pretplata kod nekog od lokalnih pirata (80 evra mesecno za full paket), kao i stalna Internet konekcija...

Osim toga mozes i da se gotovo legalno pretplatis na neki od dobrih satelitskih paketa, najbolji su Sky GB, Sky italijanski, i Premiere nemacki.

Izbor programa je fantastican, cene su jake, a posebno je nezgodno na samom pocetku jer ovi nasi "uvoznici" deru za risiver i aktivaciju kartice. Kasnije sve sto izaberes placas direktno karticom onima ciji je zaista paket, a ne nasim lopovima.

Vrh Dno