Šta je novo?

Kablovsko net + TP-LINK TL-WA500G ... Nema net ima mrežu !!!

takinada

Znamenit
Učlanjen(a)
12.04.2004
Poena
1,045
Ako je neko dobre volje da mi laiku za podešavanje navedenog AP-a pomogne da dobijem nekako net. :( Prijatelj ima kablovski net, TP-LINK TL-WA500G ap, desktop PC i laptop. Sa USB priključkom je povezan kablovski modem i desktop PC. Mrežni iz kablovskog modema ide u AP. Nateram nekako Laptop da vidi AP ali nikako i internet da prođe. :lupko:
Na linku ispod ima simulator sličnog AP-a (wa501g), pa ako neko zna nek podesi simulator i okači sličice...
Unapred zahvalan duduk za umrežavanje ... :rupa:
http://www.tp-link.com/simulator/TL-...rRpm/index.htm

Ako je to AP a ne Ruter a kablovski modem od sbb onda ne moze da se namesti,treba ti ruter i resio si problem.

I da zakljucim temu, navedeni AP definitivnio nemože da funkcioniše u kombinaciji sa SBB kablovskim modemom. Bio neki baja koji umrežava godinama, sedeo par sati, popiz**o :crash: i turio ruter. Sad mi nekako lakše ... Hvala puno ...:wave::wave::wave:

Da ne otvaram novu temu,mogu ovde postaviti sto me zanima.

Naime kupio sam TL-WA500G i hocu da hvatam wll signal od brata(koji je kuca pored).On ima sbb net koji preko tp linka 340g salje wireless signal.Hteo bih da se preko mog AP zakacim bezicnim putem i da preuzimam net,koji dalje mogu da prihvatam preko repeater mode-a ili client ,nije bitno.Jel ne moze uopste na sbb?Ili ovo iznad sto ste pisali vazi samo u slucaju kad treba direktno preko wan-a da se ovaj ap veze za sbb modem(mislim da je ovo drugo al hajd da pitam).A inace nisam uspeo da dobijem internet u client mode-u ,kad se kacim na sbb.Kad se nakacim na adsl (od drugog brata sa sprata) radi. Jel se nesto drugacije radi?

A preko repeatera nece ni adsl ni sbb.Znaci nakacim se ,i on vidi pojacan signal ,ali kao da nekako stalno mreza slabi i jaca(u roku od nekolko sekundi) .Kao da se kaci na svakih nekolko sekundi direktno na ruter od adsl-a i na ovaj moj (koji hvata signal )?Ili nesto mora da se cacka po ip adresama?

Poslednja izmena:
Repeater mode batali, totalno je nepraktican i nefunkcionalan u slucaju da ima nekoliko mreza okolo. Stavi wa500g da radi kao client i lepo idi na pretragu mreze i nakaci se na taj wr350. Zatim idi u sec i postavi sifru kao sto je na wr350 ako je uopste ima, ako je open stavi i na wa500 isto. Takodje moras postaviti IP iz druge mreze u odnosu na wr350 (pretpostavljam da je 192.168.1.1/24 pa ti na svom wa500 stavi pod network 192.168.2.1 i upali dhcp). Takvim podesavanjem ces imati net samo preko kabla od wa500. Gluplje ne znam kako da ti objasnim :-D.

Vrh Dno