Šta je novo?

Kablovski Operateri + Internet

HuLsH

Slavan
Učlanjen(a)
02.11.2004
Poena
319
Interesuje me koji kablovki TV operateri postoje u Beogradu, i koji je od njih solidan provajder internet usluga?

HVALA

SBB je ubedljivo najbolji kablovski operater u Beogradu. Ima jedan cije ime pocinje na slovo I a koji nije zasluzio da mu se ime uopste spomene tako da ga necu ni spominjati. Ima jos i Radijus Vektor ciji sam bio korisnik do skoro i za koji mogu da kazem da je sasvim, sasvim ok provajder. Ipak, ako imas mogucnosti za SBB nemoj da se premisljas ni sekunde!

Poslednja izmena:
Ima jedan cije ime pocinje na slovo I a koji nije zasluzio da mu se ime uopste spomene tako da ga necu ni spominjati.

Ja imam potpuno drugcija iskustva sa tim "I" provajderom. Neko rece da se signal gubi sa najmanjim vetricem. Evo sad gledam "status"... duration je 11 dana i 3 sata, a modem mi vezan na USB, sto se jos smatra za losiju vezu. Meni super :,,: za iljadu ipo dinara (ako oduzmem TV pretplatu) imam 128/128, koji se posle 18h dize na 256/128, a brzina DL-a je realnih 30-ak kb/s. Imam mogucnost za adsl, ali ne zanima me (UL od 64k mi ne odgovara).

Znam, sad ce odmah skakanje... "ma I je krsh", "ma najgori su", ma ovo, ma ono :D Neka, meni su dobri :) A sto vise takvih antireklama -> manje korisnika, manje opterecenje = meni jos bolje :banana:

Priznajem, lokal je strava stvar (sto ga mi nazalost nemamo), "I" podrska je uzas i to je to.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Ja imam potpuno drugcija iskustva sa tim "I" provajderom. Neko rece da se signal gubi sa najmanjim vetricem. Evo sad gledam "status"... duration je 11 dana i 3 sata, a modem mi vezan na USB, sto se jos smatra za losiju vezu. Meni super :,,: za iljadu ipo dinara (ako oduzmem TV pretplatu) imam 128/128, koji se posle 18h dize na 256/128, a brzina DL-a je realnih 30-ak kb/s. Imam mogucnost za adsl, ali ne zanima me (UL od 64k mi ne odgovara).

Znam, sad ce odmah skakanje... "ma I je krsh", "ma najgori su", ma ovo, ma ono :D Neka, meni su dobri :) A sto vise takvih antireklama -> manje korisnika, manje opterecenje = meni jos bolje :banana:

Priznajem, lokal je strava stvar (sto ga mi nazalost nemamo), "I" podrska je uzas i to je to.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Pa dobro, ti ocigledno volis da budes mazohista. :eyebrows:

1500 dinara za 128k !? To je van pameti. I kako to da ti je UL 128k ? Tesko, ali svejedno.
I sta to znaci da posle 18h se dize na 256k !? I to je glupost. Koliko skidas dnevno?
Mislim, ne sumnjam ja da je taj I provajder super za skidanje poste ali to nije internet.

Strasno mi je zao sto ta firma (i slicne) uopste postoje. Ovde SVAKO moze da se bavi SVACIME i sto je najgore - da uspe u tome! Znaci, oni pokrivaju zaista veliki deo Beograda, ja zbog njih u svom drugom stanu ne mogu da uzmem SBB jer su oni zaposeli zgradu, sto je najstrasnije zaista imaju korisnika. Valjda ljudi nemaju pojma... ili su srecni sto imaju kabl. TV a to moze i baba da mi obezbedi...

Pa dobro, ti ocigledno volis da budes mazohista. :eyebrows:

Ja ne znam zasto sam mazohista ako net zadovoljava moje potrebe & posao. Meni se net ne vuce, pa da sam sa takvim net-om zadovoljan.

1500 dinara za 128k !? To je van pameti. I kako to da ti je UL 128k ? Tesko, ali svejedno.
I sta to znaci da posle 18h se dize na 256k !? I to je glupost. Koliko skidas dnevno?

Da, 128(256)/128 za 1500 din. Evo, sad gledam, upload mi je od 12.8-14.4kb (tako mi je po ceo dan). Dobro, nije 16kb :p ali nije ni 8kb, koliko bi trebalo da bude kad bi bio 64k. A jeste, posle 18h mi download sa 128k skace na 256k. To svi I-ovci znaju, da se posle 18h onaj paket koji placaju udvostrucuje. Ne download-ujem mnogo, ali kad download-ujem, dok je 128k za sat vremena napucam oko 52MB, a posle 18h - 107MB (pa sracunaj ;)). Vec sam naveo da nisam massdownloader, ali kad mi zatreba... imam. Mozda sam zbog toga i povlascen ;)

Jeste novi wireless odlican - okacicu sliku da vidis ping, a kablovski mi se svidja jer je 128/128 znaci nije 128/64 ili nedaj Boze 128/32

Au, da, da... kod tebe je upload slab :crash:

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Ma u redu, ako si ti zadovoljan i ako to zadovoljava tvoje potrebe onda je to zaista u redu. Ali se ipak uzasavam te firme. Kada bih imao samo mogucnost da postanem njihov korisnik i dial-up, sigurno bih ostao na dial-up-u. Ja od kada sam presao na SBB sam otkrio internet tako da sve ispod toga ce mi ubuduce biti nezadovoljavajuce. I igranje i DL i sve - SBB ! :D

Je l' se zna u kojim delovima grada I nudi internet? Kizo odakle si ti?

Ma u redu, ako si ti zadovoljan i ako to zadovoljava tvoje potrebe onda je to zaista u redu. Ali se ipak uzasavam te firme.

I ja se uzasavao na pocetku (pisao sam ovde i negativno... hehe, i to sam radio :D) i pre nego sto sam se prijavio. Ali ortak mi rece da ce mi u svakom slucaju biti bolje, nego na dialup-u, dok cekam wireless. Wireless nikad nije stigao :( i ybg. Ostade ja na ovome, sto se u medjuvremenu i poboljsalo... bar kod mene.

Kada bih imao samo mogucnost da postanem njihov korisnik i dial-up, sigurno bih ostao na dial-up-u.

Sracunao sam da me mnooogo vise kostao (a tek sada) dialup, za ono za sta mi treba. Odradim svoje, a nonstop sam online, pa tu uskoci i neka muzikica, neki filmic... sa dialup-om nikako to ne bih izveo.

I igranje i DL i sve - SBB !

Spomenuh negde, ne igram na net-u nista (mozda bih i ja kukao da igram) a DL umereno.

Je l' se zna u kojim delovima grada I nudi internet? Kizo odakle si ti?

Koliko mi je iz prve ruke poznato, I je na Dorcolu (gde sam ja) i u onom bloku gde je kineska pijaca (ne snalazim se najbolje po blokovima :S:). Ima ga sigurno u jos mnogo krajeva, ali nema svuda net.

Kiza je iz BGD-a - moj frend :)
Btw - vidi ga Kizo - ping k`o bombona

Hehe :p dobar ti ping :D :p

Pozdrav!
MrBigJump.gif

SBB!? Bowlshit!

Ma super je SBB... samo ne znam kako oni jedini imaju problem sa "telekomom" oko interneta > mislim jedino SBB-u ne radi internet kako treba zbog "big brothera"... dok ostali operateri nesto nemaju problema :trust:
Ja koristim kablovski internet (preko PTT KDS mreze) PTT NET-a i radi savrseno :type:
Zao mi je jedino sto ne postoji mogucnost da svi zainteresovani ISP pruzaju uslugu kablovskog interneta a ne samo PTT NET jer bi se spustile cene i povecale mogucnosti u smislu raznih paketa pa kome sta odgovara...

A samo u Srbiji moze da se dize u nebesa jedan shit kakav je SBB (pored mnoooooogo boljeg RV, PTT KDS pa i IKOM-a i AVCOM-a u nekim segmentima)... pocev od divlje/divljacke "mreze", preko izbora "svetskih" programa, do istovremenog pruzanja KDS & internet usluga sto je u nekim zemljama EU zakonom zabranjeno (znam za SLO konkretno)... najtragicnije od svega jeste to sto oni (SBB) sve rade pod "firmom" > "mi smo evropa" = cista laz! :smash:

P.S. Istina je da smo "zaboravan narod" pa stalno potenciram jednu te istu pricu...

Ma u redu, ako si ti zadovoljan i ako to zadovoljava tvoje potrebe onda je to zaista u redu. Ali se ipak uzasavam te firme. Kada bih imao samo mogucnost da postanem njihov korisnik i dial-up, sigurno bih ostao na dial-up-u. Ja od kada sam presao na SBB sam otkrio internet tako da sve ispod toga ce mi ubuduce biti nezadovoljavajuce. I igranje i DL i sve - SBB ! :D

jel ti imas neki popust sto ih ovoliko hvalis ?

Sbb jeste ok, ali da su odlicni ko sto kazes nisu. Moze to i mnogo bolje, ali sobzirom da smo svedoci i mnogo goreg onda su neki zadovoljni i sbb-om.

Apsolutno nemam nikakav popust, mnogo puta su mi unistili zivce, tehnicka podrska je katastrofalna, ali i pored svega, cinjenica je da je SBB UBEDLJIVO najbolji internet provajder u Beogradu, rekao bih i u Srbiji ali ipak ne smem da garantujem, vidim da se ljudi iz drugih gradova mnogo vise zale, imaju dosta vise cene i nemaju sve servise.

@DBG Lupetas kao nezdrav. Uporedjivati SBB sa Ikomom ili tamo nekim Avcomom za koga nikada nisam ni cuo je zaista smesno. A to sto firme ovde daju i TV i net, ako si na to mislio, ne vidim sta je lose u tome i to ovde svi rade. I kakve to sada ima veze sto je to tamo negde zabranjeno ako to radi dobro?

@Crash Na kom si wireless provajderu?

@Kiza Ti nisi merodavan korisnik zato sto ne koristis sve servise, kvalitetan internet po meni je onaj koji pruza zadovoljavajucu uslugu na svakom polju, u svakom servisu.

Chim je Ikom u pitanju,eto i mene:-devil-:.
Najdobronamerniji savet je da izbegnesh kako god znash tu "FIRMU":bottle:,ako ne zelish da budesh stalna mushterija apotekama.Sve najgore o njima,a razloge sam i ja,a i ostali korisnici njihovih "usluga" vishe puta opisivali u tanka creva.Malo searcha ne bi shkodilo,da ne bih ponavljao istu stvar.Ukratko,zaboravi bilo kakvo skidanje filmova,i slichnih "vecih":eyebrows: fajlova,jer kod njih,iako si na flat-u postoji dnevni limit koji kada preterash dolazish u grupu koja deli isti bandwidth,i u tom sluchaju budi srecan ako sledeceg dana budesh mogao da proverish mail.Nisam skoro proveravao,ali taj limit je oko 300mb dnevno:S:

Poslednja izmena:
@Kiza Ti nisi merodavan korisnik zato sto ne koristis sve servise, kvalitetan internet po meni je onaj koji pruza zadovoljavajucu uslugu na svakom polju, u svakom servisu.

Naravno da nisam potpuno merodavan. Cak i kazem da neke stvari ne koristim. ALI, ja pricam o onome sto je u nastavku receno:

Ukratko,zaboravi bilo kakvo skidanje filmova,i slichnih "vecih":eyebrows: fajlova,jer kod njih,iako si na flat-u postoji dnevni limit koji kada preterash dolazish u grupu koja deli isti bandwidth,i u tom sluchaju budi srecan ako sledeceg dana budesh mogao da proverish mail.Nisam skoro proveravao,ali taj limit je oko 300mb dnevno:S:

Kad pozelim da skinem film, ja ga skinem. Ali ja nemam tu zelju 7/24h. Priznajem, sto sam i pisao ranije (u starijim post-ovima pre godinu i vise dana), na pocetku sam imao taj limit koga Perodeformero spominje, ali sada ne. Kako onda objasniti podatak da sam u prethodnim danima imao DL/UL: danas - 792/646MB; subota - 1.2/1GB; petak - 904/867MB; cetvrtak - ... ili da ne bih ovako nepregledno, prenosim screenshot BWMeter-a:

Znaci, Civil, ja pricam o onome sto koristim u slobodno vreme. Btw, sinoc kad sam napisao post o Visti, posle sat vremena sam zapoceo i download. Trenutna brzina (mi se, standardno, danju smanjila na 128k) mi je 13.2kb/s i nalazim se na 41%/1065MB.

Perodeformero, iz kog si kraja? Mozda nase centrale nisu iste.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

P.S. Kao sto Civil ne radi za SBB, ne radim ni ja za I :D Eh, da radim, ne bih "vozio" 128 flat, nego bi me prebacili na 512. A verovatno bih se zalozio da se napravi i local ;)

mali offtopic: crash owerride se pise sa V a ne sa W :)

@KizaTheDeath ....letimichnim pogledom na lokaciju ispod mog profila,videcesh da zivim na Dorcolu.Poslednji put kad sam skinuo vishe od 300mb(i to mozda 15-20mb preko crte)je bilo sledeceg dana potpuno nemoguce normalno korishcenje neta.Napominjem da redovno moram da vodim rachuna da li cu preci taj limit ili ne.Barem jednom u 10 dana moram da zovem tehnichku podrshku da intervenishem zbog losheg protoka,koji se na volsheban nachin poboljsha 5 minuta posle poziva.

@KizaTheDeath ....letimichnim pogledom na lokaciju ispod mog profila,videcesh da zivim na Dorcolu.Poslednji put kad sam skinuo vishe od 300mb(i to mozda 15-20mb preko crte)je bilo sledeceg dana potpuno nemoguce normalno korishcenje neta.Napominjem da redovno moram da vodim rachuna da li cu preci taj limit ili ne.Barem jednom u 10 dana moram da zovem tehnichku podrshku da intervenishem zbog losheg protoka,koji se na volsheban nachin poboljsha 5 minuta posle poziva.

Hej, znaci povecan je limit sa 250 na 300MB dnevno, yeppee :D

pozd.

@Perodeformero
Hmmm... "komsije" smo, a tolika razlika. Stvarno cudno :zgran: Ja sam ih mozda na pocetku dva puta zvao telefonom (uzasno me smara), al sam im stalno slao mejlove. Na pocetku sam imao probleme kao i ti i na mejlove su prilicno brzo odgovarali. Sada nikako... a da mi bar kazu "nemamo nameru da uvodimo local" (sto sam ih pitao)... cak ni takav odgovor ne dobijem. Po screenshot-u vidis da vrlo cesto prelazim limit od 300MB - kad god hocu. Moj limit je na pocetku, pre godinu dana, bio cak i manji, koliko se secam. Pa su mi rekli nesto u stilu "hej, pa ti si za nedelju dana skinuo giga ipo - to je jako dobar rezultat za 64k" :S: Onda sam im ja preracunao koliko to dodje po sekundi i mirnim tonom rekao (bez VELIKIH slova :D). Mislim da mi se od tada situacija popravila, a posle trajno, kad sam presao na paket 128k.

Imas li mogucnost za adsl? Gleda li tvoja zgrada na Nbgd (tamo imas Maxnet-ove AP-e)? Da je meni takva situacija kakvu opisujes, potrazio bih neku alternativu. Evo, sada bih uzeo adsl (skoro su mi ubacili dvojku, pa pretpostavljam da imam mogucnost... inace, centrala mi je bila poznata 63 :crash: - ona sto su je Prle i Tihi branili od Nemaca :D majkeimga, sto je branise :smack:).

I tako... Mnogo mi otidjosmo u OT ;) Mislim da bismo oko opisa I-a (pa da ga se vise otkacimo :D) mogli da se slozimo - potrebno je dosta srece da bi bio solidan.

Hej, znaci povecan je limit sa 250 na 300MB dnevno, yeppee

Izgleda. Nisam znao, a ni do sada, da je 250MB.

Puno srece zelim svim korisnicima I :wave:

Samo 300MB dnevno ???
Pa to je katastrofa!

A ybg, izgleda kako gde i kako ko. Znas i sam da nemam takve probleme.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Poslednja izmena:
@KizaTheDeath

Koliko vidim iz ovog tvog bwmetra, tvoj prosecni download nije nesto znacajno visi od 300 mb dnevno i plus si na skupljem paketu ...

Poslednja izmena:
Moj prosecni download, i sam kazes - prosecni.
Dnevni se desava da bude i po cetiri puta veci. Kako je receno, I na dnevnom nivou ogranicava... ne na prosecnom. A vec sam rekao u par navrata:

... da nisam massdownloader ...

... ne igram se na net-u i nisam massdownloader ...

... sto znaci da ne jurim za "prosekom", ali...

... ali kad mi zatreba... imam.

... znaci, nisam ogranicen :)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

@DBG Lupetas kao nezdrav. Uporedjivati SBB sa Ikomom ili tamo nekim Avcomom za koga nikada nisam ni cuo je zaista smesno. A to sto firme ovde daju i TV i net, ako si na to mislio, ne vidim sta je lose u tome i to ovde svi rade. I kakve to sada ima veze sto je to tamo negde zabranjeno ako to radi dobro?
Uporedjivati kompletnu (KDS) uslugu tih operatera zaista jeste besmisleno iz tvoje perspektive jer dalje od SBB (i RV) ne vidis... ja vidim internet prezentacije svih tih operatera pa vidim i programsku shemu, pa imam drustvo koje koristi usluge nekog od njih pa se licno uverim itd. pa onda odem kod drugara koji ima SBB pa vidim kablove koji "drze do sebe" i vire iz plasticnog kanala, otvorenu kutiju, sve razvrljeno i aljkavo i povezano preko krovova, pa vidim spektakularnu "svetsku" programsku shemu koja nema apsolutno nikakvih slicnosti sa onima u okruzenju i EU i na kraju cujem da SBB podnosi veliku zrtvu pruzajuci mnooooogo veci kvalitet od onog u okruzenju i to za mnooogo manje novca... zaista fascinantno i potpuno u skladu sa idejom "SBB srpske kablovske mreze, jedini nacionalni kablovski operator na teritoriji Srbije"... i umalo da zaboravim cuveni "kablovizor" u kome se objasnjava cemu sluzi SBB kablovski internet - parafraziracu: "... je tako uspeo da pronadje planove za pravljenje atomske bombe"!? :trust: :smash:

Ja koristim usluge PTT KDS-a kada je u pitanju distribucija zemaljskih+satelitskih radio&tv programa dok mi je ISP preko KDS mreze PTT NET :wave: toliko o tome kako "to ovde svi rade" :wall:

Poslednja izmena:
@KizaTheDeath

Pa meni je i receno da down ne bi trebalo da prelazi 10gb mesecno a to mu izadje na nekih 300mb dnevno. Ja kapiram da je bolje da svaki dan skinem po 300 nego jedan dan giga a sutra 200kb :).

pozd.

@Vidakm
Ti si na I? Rekli su ti da mesecno ne bi smeo vise od 10GB? Inace ce da te dnevno ogranicavaju?

Evo mojih mesecnih "rezultata":

...uz podatak da mi u septembru, kad sam se vratio sa mora, komp koji glumi ruter nije radio nekih nedelju dana, a BWMeter mi je instaliran na tom kompu (zato je septembra tako "slab" :D).

Znaci, ja redovno prelazim 10GB, nemam nikakvih kaznenih zastoja (da mi se po ceo dan net vuce 2kb/s ili manje, kako je na pocetku). A uz sve to (jos jedared :D) ne download-ujem stalno i to mi je nebitno. Bitno mi je da kad mi treba, imam, da mi se stranice otvaraju bez cestih zastoja. Mozda mi zato i pustaju ;) :-devil-:

E, ajmo vec jednom da se otkacimo I-a. Nije ovo topic o njemu. Znaci, generalna informacija i savet za I je da je negde solidan, a negde los i ako se smatrate srecnim ili avanturistom poput Indijanca Joce, krenete u avanturu I-ovanja :D Eto... ima jos kablovskih operatera, pricajmo o njima :D

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Poslednja izmena:
Vrh Dno