Šta je novo?

Kablovski net u zgradi gde je KDS, mogucnost zamene i jos neka pitanja :)

zacool

Slavan
Učlanjen(a)
05.08.2005
Poena
319
Pozdravlj ljudi, potreban mi je savet. Naime vec sam na ovom forumu pisao kako sam na Novom Naselju u Novom Sadu i kako nemam apsolutno ni jednu mogucnost interneta sem dial upa. Jednostavno meni se to vise ne isplati, prvo i osnovno kada sve saberem i oduzmem za pare koje dam za telefonski racun i sate, mogao bi platiti jedan odlican paket bilo kablovskog neta bilo ADSL-a. A druga stvar je problem sto mi je telefon stalno zauzeta i da vam ne nabrajam sve vise, oni koji koriste dial up znaju o cemu pricam.

Ovih dana sam zvao sve zive, prvo sam proveravao mogucnost uvodjenja ADSL-a, naravno od ranije sam znao da centrala Satelit 3 ne moze i prava je nepoznanica kada ce se to desiti, wireless je takodje upitan i iskren da budem za to mi se ne daju pare, a kablovski operater mi je KDS. Bilo gde da se okrenem je corsokak, medjutim juce sam zvao ljude iz SBB-a i pitao sta treba da se uradi kako bi se uveo kablovski net a samim tim i TV u zgradu. Jedan ljubazni cika mi rece, da treba aj oko 40% stanara da predje na njihov kablovski sistem. To je negde oko 12-13 stanova, i sada dolazim u dilemu, da li da pokusavam bilo sta da uradim, jer vise ovaj dial up ne mogu da trpim.

Ima li ko kakva isksutva sa ovim, da me posavetuje kako i sta da uradim jer kao sto rekoh ozbiljno se premisljam da to uradim, a jedan je problem sto su u zgradi vecinom starci kojima bi vrlo tesko objasnio sta je kablovski internet i tako to. Mislim da je SBB i u samoj Tv ponudi daleko kvalitetniji od KDS-a a samo ljude treba ubediti u to...

Ajte ljudi, ako ste ovo radili, ili ako znate nekog ko zna nekog, samo mi treba par saveta i tako to, cisto da znam dal da radim iili ne...

Ako sam promasio mesto za ovu temu izvinjavam se...

Poslednja izmena:
pa sve si sam odgovorio, ako mozes da ubedis komsije da predju na sbb onda nema nikakvih problema. licno mislim da je to kod nas jako tesko, svi ce da te gledaju kao da hoces nesto da ih za*****. a ako bi i uspeo, posle bi te za svaki najmanji kvar smarali da si ih naterao da uzmu nesto sto je "1000 puta skuplje i nekvalitetnije nego sto su imali"...

pa sve si sam odgovorio, ako mozes da ubedis komsije da predju na sbb onda nema nikakvih problema. licno mislim da je to kod nas jako tesko, svi ce da te gledaju kao da hoces nesto da ih za*****. a ako bi i uspeo, posle bi te za svaki najmanji kvar smarali da si ih naterao da uzmu nesto sto je "1000 puta skuplje i nekvalitetnije nego sto su imali"...

Pa da, i mene to muci, jer cu ja posle biti direktno kriv za neka eventualna ******. A recimo kutija KDS-a u zgradi je otvorena tako da se mozes ukljuciti kad hoces, ne verujem da bi neko to promenio :mad: :mad:

Jos na sve to dodaj da SBB ima obicaj da cesto dize cene, narocito deru vas u NS-u. Ima ceo komsiluk da ti skoci na glavu cim poskupi pretplata. ;)

Najbolje bi bilo kada bi uspeo da iscimas njihove komercijaliste da izvrse anketu u zgradi. Znas ono...dodje lik iz SBB-a, zaredja od stana do stana, isprica im pricu pa ko voli nek' izvoli. U principu to i jeste njihov posao. Nije tvoje da juris komsije da potpisuju, nece SBB da ti da procenat od mesecne pretplate. ;)

Ili sacekaj ADSL. Obzirom da Telekom krece zvanicno od sredine oktobra i da ce pokriti pola Srbije sigurno ce se i tvoja centrala naci na spisku. Naravno, nadam se da nemas dvojnika ili PCM. :)

Najbolje bi bilo kada bi uspeo da iscimas njihove komercijaliste da izvrse anketu u zgradi. Znas ono...dodje lik iz SBB-a, zaredja od stana do stana, isprica im pricu pa ko voli nek' izvoli. U principu to i jeste njihov posao. Nije tvoje da juris komsije da potpisuju, nece SBB da ti da procenat od mesecne pretplate. ;)

Ili sacekaj ADSL. Obzirom da Telekom krece zvanicno od sredine oktobra i da ce pokriti pola Srbije sigurno ce se i tvoja centrala naci na spisku. Naravno, nadam se da nemas dvojnika ili PCM. :)

Pa tako cu im i predloziti zaista ja ne mogu da ih ubedjujem pa posle meni zivot da vade

Ostaje nam samo da se molimo Bogu da ih SBB kupi

Kao sto sam i mislio, ljudima je tesko objasniti da potpuno dzabe mogu da predju na boljeg kablovskog operatera + kablovski net.
5-6 stanara je bilo samo zainteresovano :wall: :wall: :wall:

Moje saučešće...

I ja sam žestoko popizdeo na taj KDS. 545 dinara mesečno za 3-4 kanala koji nešto vrede (plus 300 dinara harača preko struje skrnavom RTS-u), a od Interneta ni "I"... Dabogda izgoreli i samo dugmići od njih ostali!

Jedan moj drugar (živi na Detelinari) svojevremeno ih je cimao i molio da mu omoguće pristup Internetu, no nije bilo ništa od toga. "Nema dovoljno interesenata..."!? Kako nema!? Pa prvo uvedite taj *****i Internet pa će onda sigurno biti i zainteresovanih! Što nemaš u izlogu (radnji) - ne možeš ni prodati...
Tu priču o malo interesenata kokodaču kao papagaji već nekoliko godina. Internet preko njih u Novom Sadu ima samo par delova grada (Limani - ne svi, i centar valjda).
A radilo se samo o postavljanju nekoliko pojačivača (ili kako se to već zove), na par km po jedan... To je bilo vreme pre ADSL-a. Na kraju je čovek uveo ISDN liniju, nije bilo druge...

Srećom, ja sam na Satelit 1 (valjda) centrali i dobio sam ADSL pristup za svega tri dana po podnošenju zahteva... Sada uživam i kuliram. Telefonski račun ponovo je pao na ispod 500 dinara mesečno...
Još kada bi nekako i mi prešli na SBB (teško - puna zgrada penzosa takođe)... "History", "Explorer", "National Geographic"... Sve su to mislena imena od TV kanala za taj šugavi KDS. Kada odem kod šurjaka koji ima SBB muka me uhvati kad vidim šta sve ima...

Poslednja izmena:
A ja na Satelitu 3 :( Mislim sta reci... pokusacu malo da se iscimam za ovaj kablovski... al na kraju cu morati da se selim :mad: :mad:

trpi i uzdaj se u telekom.
:)
ako izdrzis jos 10 godina na modemu mozda i docekas nesto novo.
Meni vec sedam godina za redom obecavaju da ce da me skinu sa dvojnika (za pocetak).
Svaki put kazu "do kraja godine" (to jos zvuci utesno)...i svaki put nista. Mozda su mislili "do kraja decenije".

Svi mi treba da zalimo sto 1999 nisu bombardovali sve telefonske centrale zajedno sa administracijom telekoma.
U Uzicu je NATO dao doprinos u sirenju interneta tako sto je bombardovao glavnu postu (centralu). Sad imaju modernu centralu, nemaju dvojnike i nista im ne fali.

...kamo srece da su bombardovali ovu centralu na Zvezdari.

Poslednja izmena:
Jos na sve to dodaj da SBB ima obicaj da cesto dize cene, narocito deru vas u NS-u. Ima ceo komsiluk da ti skoci na glavu cim poskupi pretplata. ;)

zato sam i stavio onaj topik za poskuljenje(SBB poskupljuje?)...nekako sam uspeo da nateram dovoljan broj ljudi da predje al ako poskupi pretplata za 2-3 meseca ima da mi dolaze na vrata svaki dan.

Nazad
Vrh Dno