Šta je novo?

kablovski modem?

automaton

Slavan
Učlanjen(a)
07.04.2006
Poena
301
planiram u skorije vreme da uvedem kablovski internet, a posto mi je kablovski operater PTT moram da kupim kablovski modem. oni preporucuju kupovinu na dva mesta i cene su od 4500 do 5000 din, pa sad mene zanima da li neko zna gde sve mogu da se kupe kablovski modemi i koje su cene.

hvala

meni su doneli oni kad su ugradjivali, u pitanju je motorola SB5100E . ja mislim da je on docs 2.0
verovatno su ti preporuciji tomphson i motorolu. mislim da si mogao da budes malo konkretniji u pitanju. gde zivis? tj koji je deo PTT? Rakovica? Novi BGD ? Mirijevo?

nemanja_scg je napisao(la):
meni su doneli oni kad su ugradjivali, u pitanju je motorola SB5100E . ja mislim da je on docs 2.0
verovatno su ti preporuciji tomphson i motorolu. mislim da si mogao da budes malo konkretniji u pitanju. gde zivis? tj koji je deo PTT? Rakovica? Novi BGD ? Mirijevo?

na njihovom sajtu preporucuju motorolu ili tomphson, ali kazu da moze bilo koji koji je u skladu sa nekim standardima (jedan od njih je i docs 2.0, a navedena su jos dva). ja sam u Rakovici, preciznije na Vidikovcu. pogledao sam na sajtu, i postoje mogucnosti za uvodjenje kablovskog interneta u mojoj zgradi. nije mi jasno jel su tebi doneli modem na koriscenje, ili si morao da ga kupis. znam da su ranije davali modem na koriscenja, a sada mora da se kupuje.

jos jedna stvar me zanima: kada potpisem ugovor sa njima, da li sam u obavezi da svakog meseca placam internet, ili je moguce da se napravi pauza od recimo mesec dana kada sam na primer na letovanju?

gacesai je napisao(la):
ako ti odgovara modem koji daje sbb, moze neko ko ima sbb kablovsku da ga kupi za 1500 din (samo proveri da li mora i neki paket da se kupi). Modem ostaje korisniku.
Modem se daje samo na upotrebu uz jedan Flat ili dva megabajtna paketa. Svaka selidba modema mora da se prijavi SBB-u posto je modem njihovo vlasnistvo. 1500 dinara te u stvari kosta instalacija modema sa svim potrebnim kablovima i postavljanjem splitera. Mislim da je maksimalan rok od 30 dana bez uplacenih paketa, posle toga si duzan da vratis modem.

Imas na sajtu sve lepo objasnjeno, pod kojim uslovima se seli modem i kako se dobija. Uostalom kad ga donesu potpisujes ugovor i revers, ko zna koga si dobio na telefon.

Meni su prekjuče uveli kući SBB kablovski, i naznačeno je u Ugovoru da je modem vlasništvo SBB-a i da se daje na korišćenje korisniku sve dok uplaćuje pakete. Kada prestanem da koristim njihov kablovski, dužan sam da vratim modem, kutiju i sve što sam uz njega i dobio.

nighthawk je napisao(la):
Mislim da je maksimalan rok od 30 dana bez uplacenih paketa

Zvanicno rok bez uplacenih paketa im je 10 dana, posle tog perioda ugovor se automatski raskida mada znam lika koji vec dva meseca nema uplacen paket i za sad ga niko ne cima.I modem je definitivno njihovo vlasnistvo a inace je krs.

Poslednja izmena:
Modem iz SBB-a je kineski krs.Nisu mogli da se otvore da kupe malo bolje,ali sta da radis.I modem je njihov,pise lepo u ugovoru.

Poslednja izmena:
Sta ste se zaleteli :) on je na PTT-KDS ...

Pazi, meni momci koji su mi ugradili su mi i doneli modem, naravno ja sam kupio taj modem, znaci mogao sam kupiti bilo gde, ali mi je bilo lakse, ista je cena samo sto kapiram da oni uzimaju rabat, ali meni je sve jedno jer je prema meni ista cena.
Standardi su ti docs 1.0 ili 1.1 ili 2.0 ali kapiram da ti je najbolje da uzmes sa docs 2.0 jer je on po svoj logici poslednji standard, tako da je i tehnologija novija, no posto su svi standardi kompatibilni, onda trenutno ti je svejedno, ali mozda u buducnosti ce biti drugacije. ovo je neka moja logika, a nisam upucen bash najbolje u tu tehnologiju, tako da nemoj me drzati za rech. mozda neko drugi stvarno zna da ti kaze neshto vise o tome ako te bash zanima.
ako hoces dacu ti broj od lika koji je meni uveo net, njima se placa ugradnja oko 1500din i jos spremis pare za modem. licno ovo je meni odgovaralo, jer nisam se razumeo bash najbolje u celo funkcionisanje, al kad sam video shta su uradili, znaci stavili su mi jedan razdelnik, i povezali to sa ukupno par metara kabla, ali ja sam imao izveden kabal do kompa jer imam i tv kartu, ali ti ako nemas izvedeno do kompa, moraces da provlacish.
Sto se placanja tice, pazi sad je trenutno test faza, pa se ne placa, a koliko ja znam bice jos dugo test faza (minimum jos 5-6 meseci) jer nije bash sve najbolje, postoje prekidi, nisu dugacki (svega par minuta) ali su relativno cesti (jedno 3-4x dnevno) no zato se i zove test faza, pa je dzabe ;)
a sto se tice da li ces moci jedan mesec da ne platish, naravno :)
poz

nemanja_scg je napisao(la):
Sta ste se zaleteli :) on je na PTT-KDS ...

Pazi, meni momci koji su mi ugradili su mi i doneli modem, naravno ja sam kupio taj modem, znaci mogao sam kupiti bilo gde, ali mi je bilo lakse, ista je cena samo sto kapiram da oni uzimaju rabat, ali meni je sve jedno jer je prema meni ista cena.
Standardi su ti docs 1.0 ili 1.1 ili 2.0 ali kapiram da ti je najbolje da uzmes sa docs 2.0 jer je on po svoj logici poslednji standard, tako da je i tehnologija novija, no posto su svi standardi kompatibilni, onda trenutno ti je svejedno, ali mozda u buducnosti ce biti drugacije. ovo je neka moja logika, a nisam upucen bash najbolje u tu tehnologiju, tako da nemoj me drzati za rech. mozda neko drugi stvarno zna da ti kaze neshto vise o tome ako te bash zanima.
ako hoces dacu ti broj od lika koji je meni uveo net, njima se placa ugradnja oko 1500din i jos spremis pare za modem. licno ovo je meni odgovaralo, jer nisam se razumeo bash najbolje u celo funkcionisanje, al kad sam video shta su uradili, znaci stavili su mi jedan razdelnik, i povezali to sa ukupno par metara kabla, ali ja sam imao izveden kabal do kompa jer imam i tv kartu, ali ti ako nemas izvedeno do kompa, moraces da provlacish.
Sto se placanja tice, pazi sad je trenutno test faza, pa se ne placa, a koliko ja znam bice jos dugo test faza (minimum jos 5-6 meseci) jer nije bash sve najbolje, postoje prekidi, nisu dugacki (svega par minuta) ali su relativno cesti (jedno 3-4x dnevno) no zato se i zove test faza, pa je dzabe ;)
a sto se tice da li ces moci jedan mesec da ne platish, naravno :)
poz

hvala na iscrpnim informacijama. bio bih ti veoma zahvalan ako bi mi poslao br. telefona lika koji ti je to uradio. reci mi jos koliko si platio modem? i nisam siguran jel sam te dobro razumeo: ti si platio tih 1500 plus modem, i sada dzabe furas internet dok traje probni period?

pozdrav

@automaton - imas pvt msg. poslao sam ti broj tamo.

da furam besplatno od novembra jer je test faza, placanje tek pocinje kad prodje test faza, ali za vreme test faze konekcija je 64k, ali ne smeta to sobzirom da si 24h na netu, pa ces uvek skinuti sve sta pozelish, a naravno nema ogranicenja u downloadu ili uploadu.

poz

Vrh Dno