Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Pozdrav imam jedno pitanje za Kopernikus Internet dali moze AVM FritzBox 7390 Router da se spoji sa Modem od Kopernikusa ili neide taj ako ne onda koji radi.
onda ne može. Može bilo koji standardan ruter: TPLink, D-Link, Asus... Samo da nisu za ADSL ili VDSL kako stoji za taj Fritz. Usput, imaš temu o Kopernikusu, mogao si da postaviš tamo pitanje, nisam moderator, ali, eto... Čisto da se pravim pametan
jeste to je taj Router u nemackoj to ide ja imam u nemackoj isto internet preko kablovske i on se samo spoji preko LAN1 jer samo preko toga Lana ide i onda samo uneses jos neke male podatke i radi savrseno zar to nije slicno kao i u drugim drzavama preko kablovske.
Nemac, ti kao da si zalutao na ovaj forum ? Lepo ti covek rekao, postoji tema za kopernikus pa tamo pitaj sta te zanima. A mogao si malo i da koristis google, pre nego sto si ovde postavio pitanje ...
Vidi, možeš da iskoristiš taj ruter i ovde, ALI ako budeš koristio više od dva računara biće problema. Preko Kopernikus-ovog kabl neta (modema) možeš max dve ip adrese da dodeliš, tj. može max. dva računara istovremeno da budu povezani na net. Ako priključiš treći on će biti odbijen, a onda kreću problemi: zvanje call centra -> ne radi net -> imam ruter a ne objasni se da je ruter spojen na taj način (na lan port pa se ponaša kao switch, nema natovanja) i posle samo frka. Zato kažem da ne može, možda bi pravilnije bilo - ne preporučuje se. Asus može, isto kao i bilo koji TP Link ili neki drugi samo da je "standardan", da ima WAN port. Ja lično imam TP Link wr-340G i iako je najjeftiniji nikada sa njim nisam imao problema a imam paket na Kopernikusu koji vodimo kao test :
Ovaj protok popunim saobraćajem za torent uključim na "delugi" 800 konekcija i nikada nije štucnuo. Zato kažem može i Asus a može i neki jeftiniji, oba dva završavaju posao.