Šta je novo?

kablovski internet

OxyS

Čuven
Učlanjen(a)
07.02.2003
Poena
619
Treba veceras da idem na sastanak sa izvodjacem , pa me zanimaju neke stvari.Radi se o firmi BusinessPro- Kablovska televizija Balkan.Kao prvo , da li je neko od vas imao iskustva sa ovom firmom?Kao drugo, sta bih ja terebao da pitam njih u vezi brzine , kolicine downloada, itd.Znam da ima tu nekakve razlike, pa bih da izvucem sto povoljnije. Zahvaljujem!!

ja sam u sremcici, a vidim da imaju firmu i na NBGD-u.Inace, u prvoj fazi ce samo TV, a u drugoj internet, a ka'ce druga ko zna

to mi lici samo na navlakusu, to jest zvaku da navuku ljude a posle nista. slicno je i sa kablovkom televizijom STANTON koja evo vec sest i kusur meseci reklamira uvodjenje interneta a kada ih pozoves i pitas dokle se stiglo uvek kazu za sest meseci......bagra......

legend je napisao(la):
slicno je i sa kablovkom televizijom STANTON koja evo vec sest i kusur meseci reklamira uvodjenje interneta a kada ih pozoves i pitas dokle se stiglo uvek kazu za sest meseci......bagra......

Eh, jos jedna 'zadovoljna' musterija :oops:

Ja ih smaram skoro devet meseci i nista... Svaki put je prica u stilu samo sto nije. Ne lipsi magarce... :(

nikad nece uvesti kablovski net, a i ako ikad uvedu osecam da ce da bude odvala od cene.......inace sam izbor tv kanala i nije tako los kod STANTON-a, ali lazu kao pravi za net.....

OxyS je napisao(la):
ja sam u sremcici, a vidim da imaju firmu i na NBGD-u.Inace, u prvoj fazi ce samo TV, a u drugoj internet, a ka'ce druga ko zna

Hm komsije smo. Javi kako je proslo i koje su cene. Moze i na PM. Mada sam i ja skeptican po pitanju kab-net-a ali nema veze zasad moze i samo TV.

Hvala

legend je napisao(la):
nikad nece uvesti kablovski net, a i ako ikad uvedu osecam da ce da bude odvala od cene.......inace sam izbor tv kanala i nije tako los kod STANTON-a, ali lazu kao pravi za net.....
Kad to rece, upravo su ukunuli Canal + (i plavi i crveni) :)

nisu ukinuli vec samo privremeno prekinuli emitovanje zbog potpisivanja ugovora. za par dana ce biti ponovo na kablovskoj....

Holandski Canal + (i plavi i crveni) se nemoze redistribuirati kroz kablovsku mrezu, niti se takva dozvola moze dobiti od njih. U pitanju je cista piraterija koja polako jenjava. Kanali su ukinuti TRAJNO.

Malo skrenusmo sa teme, ali da priupitam i ja nesto kad smo vec kod toga.
Sem Canal+ - a nestali su jos neki kanali kod mene (Telefonija). Ono sto mi nije jasno je kako to da pustaju ostale satelitske kanale koje isto tako nelegalno pustaju (kanali koji nisu freeview vec se placaju) ? Malo mi je cudno sve to...
Moze neko lepo da objasni kako to ide?

Kanali moraju da primenjuju novu programsku semu zbog clana 14. Zakona o izmenama i dopunama Krivicnog zakona republike Srbije, objavljenog u Sluzbenom glasniku Republike Srbije broj 39/ 03

Evo kako izgleda taj clan

Clan 14.
Naziv krivicnog dela i clan 183a, menjaju se i glase:
"Neovlasceno koriscenje autorskog i drugog srodnog prava
Clan 183a
(1) Ko neovlasceno, u celini ili delimicno, reprodukuje, prikaze, izvede, predstavi, prenese izvodjenje ili predstavljanje, umnozi, stavi u promet, emituje, da u zakup, ili na drugi nacin iskoristi autorsko delo ili predmet srodnog prava zasticenog zakonom, kaznice se zatvorom do pet godina.
(2) Ko stavi u promet ili da u zakup primerak autorskog dela, snimak interpretacije, emisiju, fonogram, videogram, odnosno bazu podataka, za koje zna da su neovlasceno objavljeni, snimljeni ili umnozeni i time pribavi protivpravnu imovinsku korist za sebe ili drugog,
kaznice se zatvorom od jedne do pet godina.
(3) Ako je delo iz stava 2. ovog clana izvrseno organizovano, organizator i neposredni izvrsilac,
kaznice se zatvorom od tri do osam godina."

Steta za Canal+, to sam najvise gledao. Medjutim postoje jos neki koji nisu besplatni a jos uvek su tu (npr. Premiere, MTV). Da li to znaci da ce i njih da ukinu? (mislim na STANTON)

Koliko se razumem u tu problematiku, kablovski distributeri MORAJU POTPISATI UGOVOR I SA FTA /slobodnim/ KANALIMA, pa ako oni imaju interes mogu se odreci naknade i dati za dz.
A da ne pricamo za zasticene kanale. Imam sa. antenu 5 godina, prvo analogni ,pa digitalni , izmenio sam tri dig. risivera, kao sto pratim bench, pratim sat. pirateriju.
Imao sa razgovore sa ljuidma koji tvrde, da ce to tako moci, ali ja tvrdim na NECE :evil:
Verovatno ce biti za pocetak skresan izbor kanala, ali i dignuta cena, a tek kasnije dolazi na red i mogucnost izbora kanala, tj vise paketa...
Koliko znam , na sve strane se uvodi kablovska, po mom misljenju pre tog zakona. Lakse je uzeti pare pa posle pogasiti kanale... :D

Pozdrav

deki30

Da malo dopunim dekija30:
Postoje 4 osnovne vrste kanala:
- besplatni (slobodni za redistribuciju) (SkyNews)
- besplatni kad ih korisnik prima preko satelita za kucnu upotrebu, ali se mora platiti redistribucija (CNN, Eurosport)
- oni koji se placaju (naravno uz ugovor za redistribuciju) (Discovery)
- oni koji NISU predvidjeni za REDISTRIBUCIJU (nikakav ugovor NEMOZE biti potpisan) (Canal +)

Visina pretplate koju placa korisnik zavisi od broja kanala koji se placaju. Ta cena je sada nerealno niska (zbog piraterije) i sigurno ce porasti. Kod boljih sistema se mogu praviti i dodatni paketi sa ekskluzivnijim kanalima, pa ko voli - nek izvoli.

Ali postoji jos jedna neresena stvar kad su u pitanju razne firme koje se bave kablovskom televizijom. A to je: Da li imaju dozvolu za radove koje su izveli prilikom izrade instalacije? Velika vecina ih NEMA, a dali ce ih dobiti je vec tesko predvideti... Reci su samo da je u bloku kod Genexa PTT KDS napravio svoju instalaciju po zgradama iako niko nije potpisao ugovor. A kad su pitali ljudi zasto to rade kad vec postoji kablovska, ovi su im odgovorili: "A sta cete da gledate kad vam to ukinu?" PTT nebi dzaba paravio instalaciju i bacao pare ako nisu sigurni da ce ta lokalana kablovska biti zgasena.
Privatnici su zgrnuli pare po sistemu jezde i dafine....

Vrh Dno