Šta je novo?

Kablovski ili satelitski internet

Stefan1

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2003
Poena
649
Zivim u Mirijevu i moj kablovski operater je PTT KDS (kupili su Telefonkabl koji mi je bio pre njega).Na info kanalu se vrtelo da ce uvesti kablovski internet.Citao sam ove 2 teme na forumu o kablovskom netu.
Sa druge strane mogu preko Sattrakt-a da "uzmem" satelitski internet modem + godisnja pretplata =160 eur to mi deluje mnogo povoljno kazu da je online download do 768 kbps a ofline(da ja narucim pa mi oni skinu)2mbps.Interesuje me:
1.Da li ima neka zackoljica(skrivena mana) satelitskog interneta(a da preko European on line-a) jermi deluje za tu brzinu jeftino,mislim da li je brzina do 768kbps a realno nece preko 100 kbps ili je prava
2.da li se isplati uvesti kablovski net preko PTT-A jer koliko vidim nista od downloada od 128kbps
3.da li se isplati da uvedem i kablovski i satelitski da bi mi bila oslobodjena telefonska linija :wave;

A sto se tice sat neta... Kosta oko 360 eur oprema sa montazom + 40 eur aktiviranje + 210 eur god. pretplata. Tu imas neogranicen protok ( misli se na download jer ti ne mozes da saljes podatke preko tanjira vec ih saljes preko telefona). Sa prvim prioritetom mozes da skidas DivX ali nece biti tako brzo. Dok skidas nesto moras biti povezan sa provajderom :( Ali imas i 60 Mb mesecno za koje je dovoljno da odredis sta da ti skida, diskonektujes se i on skida. Imas i 60Mb za postu koja ti takodje stize bez konekcije sa provajderom. Takodje imas i 10 adresa koje ti stalno stizu na komp i kad nisi povezan sa provajderom. Kad nesto saljes tu nema pomoci. To ti ide preko telefona. Tu ti spada i svako kliktanje po sajtovima. Sve informacije sa svog racunara saljes provajderu preko telefona. Da bi nesto skidao brze uplacujes unapred koliko hoces para. Posle u programu gde ti se prati brzina sam podesavas prioritet kojim ces da skidas a samim tim i brzinu skidanja. Ali moras da sa preracunas da ako si uplatio 1000 din mozes da koristis drugi prioritet za 1000/2.72=367.64 Mb(*) ili treci prioritet za 1000/4.08=245 Mb... A naravno mozes i da koristis malo jedan prioritet pa malo drugi... s tim sto kad sve preracunas ne smes da predjes 1000 din koje si uplatio. Ako koristis prvi prior. onda ti nece odbijati od tih 1000 din. Ali izgleda da tih 1000 din moras da potrosis u roku od mesec dana. Naravno 1000 din sam ti dao kao primer, mozes da uplatis kolko hoces.

Mnogo bolja fora ti je Satelitski internet bez naloga.....imash ga negde ovde u forumima proshvrljaj!- Imash oko 6Mb/s za Dz....ali uz malko muke!!

(*) Da li se isplati skidati 700Mb za 2000 din???

kabal, kabal, kabal, 256 KbitA kabla, 32 KByteA kabla.
za 6,2 sata skineš 700 MByteA,
pereš w00ne na raznim Sr CS serverima, ping ti 20 u vr` glave.
2000 din. FR, kabal, kabal, kabal, oću kabal :(
kabal :)

Nazad
Vrh Dno