Šta je novo?

Kablovska TV i ATI TV out ...

robikica

Čuven
Učlanjen(a)
25.02.2003
Poena
630
Da li neko zna ili da ima neku budz varijantu resenja za smetnje koje pravi kablovska, TV izlazu na grafickoj, tj dolazi do nekih smetnji, pretpostavljam, na AV ulazu TV, jer kad izvucem antenu na TVu nestanu smetnje.
Smetnje izgledaju, da najlakse objasnim, kao kad snimaju monitor pa sto se vide one trake sto trce od refresha, samo sto su uspravne i stoje, i tanje su i bledje ali se primete.
Primetio sam da ih nema kad prebacim NTSC, javljaju se samo na PALu.
Inace u pitanju je Gigabyte R9000 i Philipsov tv kupljen prosle godine.
Pitao sam jednog tv servisera i kaze da za to nema resenja nego da cutim i pusim...

Jel zna mozda neko nesto suprotno od njega?

Pozdrav!

Meni se desava slicna stvar. Od kad su ni uveli kablovsku Dobio sam jak brum u pojacalu, zvucnicima HI-FI sistema(povezao sam TV sa hi-fi sistemom). Takodje kada izvadim antenu brum nestaje. Iako u kompjuteru imam i TV karticu i cable internet u zvucnicima od kompa nemam brum???

Da li neko ima resenje?

pozdrav

robikica je napisao(la):
Da li neko zna ili da ima neku budz varijantu resenja za smetnje koje pravi kablovska, TV izlazu na grafickoj, tj dolazi do nekih smetnji, pretpostavljam, na AV ulazu TV, jer kad izvucem antenu na TVu nestanu smetnje.
Smetnje izgledaju, da najlakse objasnim, kao kad snimaju monitor pa sto se vide one trake sto trce od refresha, samo sto su uspravne i stoje, i tanje su i bledje ali se primete.
Primetio sam da ih nema kad prebacim NTSC, javljaju se samo na PALu.
Inace u pitanju je Gigabyte R9000 i Philipsov tv kupljen prosle godine.
Pitao sam jednog tv servisera i kaze da za to nema resenja nego da cutim i pusim...

Jel zna mozda neko nesto suprotno od njega?

Pozdrav!

Imas li SCART ulaz na TV-u? Jesi li probao da preko njega povezes karticu na TV? Kod mene je takav nacin povezivanja resio problem smetnji od kablovske. Signal sa TV-outa, naravno, dobijam na "video input" kanalu televizora.

LUC1FER je napisao(la):
Meni se desava slicna stvar. Od kad su ni uveli kablovsku Dobio sam jak brum u pojacalu, zvucnicima HI-FI sistema(povezao sam TV sa hi-fi sistemom). Takodje kada izvadim antenu brum nestaje. Iako u kompjuteru imam i TV karticu i cable internet u zvucnicima od kompa nemam brum???

Da li neko ima resenje?

pozdrav

Rešenje je da se galvanski odvoji kablovska od instalacije po kući, odnosno da se kupi neki kršteni razdelnik a ne oni kineski od 100 din sa buvljaka. Bar su meni tako rekli :)

brujanje u pojacalu

jeste da nisam ukinuo skroz, ali sam uspeo drasticno da smanjim to brujanje time, sto sam jednom tankom zicom povezao masu TV-a, racunara i pojacala.

Znaci najverovatnije neki problem sa uzemljenjem ili stvaranje napona izmedju tih uredjaja koje ako izjednacim onda se brujanje smanjuje....

Dobijao sam zadovoljavajuce rezultate i kada sam samo masu racunara povezao na radijator!!!! (bez zezanja)

Probajte, pa mozda i nekom pomognem, a stvarno je JEFTINO resenje... :)

Pozdrav
:wave;

Re: brujanje u pojacalu

Turbo je napisao(la):
Dobijao sam zadovoljavajuce rezultate i kada sam samo masu racunara povezao na radijator!!!! (bez zezanja)
A jesi li probao da obrnuto utaknes kabl u uticnicu?

uticnica....

Jesam...

Probavao sam da se igram i sa uticnicama sva tri uredjaja ali bez uspeha...

Uspeo sam da skinem brum samo sa spajanjem masa ili sa spajanjem mase racunara sa radijatorom.... :)

Nazad
Vrh Dno