Šta je novo?

Kablovska televizija

Filip

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2002
Poena
619
Da li neko zna ko uvodi kablovsku na teritoriji Beograda, Vozdovac konkretno? Ko je tu u igri, koliko kosta zadovoljstvo, sta ko nudi i sl. Ima li ko "iskustva" sa tim. Da li se isplati?
Ajde, ako ima neko neki tel. nek posalje.
Da li je iko cuo da Telekom ili Telecom uvodi kablovsku?

Da ne bi ponovo raspravljali o toj temi potrazi dva topica koji se nalaze u ovoj a i u Internet sobi bas na tu temu.

Evo sta sam ja dobio od ptt-a kad sam se raspitao da li ce kabl doci u moj grad.

JP PTT saobracaja "Srbija"
Samostalni sektor za KDS
Beograd
Deligradska br.28 / VI

TEL.
011 / 30-64-110
30-64-120

e-mail : [email protected]

Postovani gospodine Marko,

hvala vam na ukazanom poverenju i interesovanju za nas KDS Sistem.

Sto se tice Pozarevca, koliko znam u opticaju su nasa ponuda iza koje stoji PTT Srbija i ponuka TV Kragujevac.

Za sada ne mogu nista konkretno da vam kazem. Jedino sto znam, to je da privatnici nemaju potrebne dozvole za rad i da kao firme uopste nisu registrovane za takvu vrstu delatnosti. Znam jer smo mi jedini na podrucju Srbije koji imamao istu potrebnu » papirologiju ». Sta ce biti sa ljudima koji su im dali novac, kada stupi Zakon o Telekomunikacijama na snagu, ne znam , ali najverovatnije ce ostati i bez novca i bez kablovske TV.
Svi oni nude Internet u buducnosti, ali znajte da od toga nema nista. To je tako iz tehnickog razloga, jer im tehnicki instalacija nije uradjena tako da pruza mogucnost dvosmerne komunikacije sto je neophodno za Internet.

Toliko od mene, nisam vam mnogo pomogao ali se nadam da sam vam neke stvari predocio.

S postovanjem,

KDS multimedia system

Jesmo raspravljali o ovome ali mi jos niko nije naveo spisak kanala koje time dobijam.. Imam to u zgradi ali nisam uplatio...

dakle???

Kod mene je ponudu dala firma Masko, i u njihovoj ponudi je: 19 dobacih i 16 satelitskih digitalnih kanala. OD stranih su: TC Crana Gora, HRT, MRTV, BBC, CNN, Euronews, Eurosport, DSF, Sportmania, Fashion, MTV, Viva, Cartoonnetwork, C+ 1, C+ 2, RTL.

U Novom Sadu je kroz kablovsku mrezu proradio internet, i to kod privatnog kablovskog operatera, koji se doduse zove Telekom, ali nema veze sa onim drzavnim.
Imali su problema oko jednosmerne veze, ali se i to da resiti, tako da za sada nije pokrivena cela njihova mreza korisnika i sa internetom, ali se prosiruje. Mislim da ce biti do kraja godine? (bar tako kazu).
Ja sam inace, na zalost u nepokrivenoj zoni (za sada).
Jedino im kablovski modem nije bas jeftin, nesto preko 12000 din.
Pozdrav.

A da ne pricamo o smesnim mesecnim limitima. Kao da ti daju "porše" ali ti kažu nemoj preko 40 km/h

Odabrana mesecna kvota (MB) Cena sa porezom (din) Cena (din/MB) za ostvareni saobracaj preko odabrane kvote
200 | 800,00 | 10,00
320 | 1.500,00 | 4,20
650 | 2.400,00 | 3,75
1300 | 4.400,00 | 3,00

Ovo je dranje koze. Ja skinem 1.3 GB sa obicnim modemom mesecno.

Laza je napisao(la):
Sto se tice Pozarevca, koliko znam u opticaju su nasa ponuda iza koje stoji PTT Srbija i ponuka TV Kragujevac.
Ne znam da li slušao ovih dana radio BOOM93, ali evo šta je bilo na vestima. Govorio je neki tip iz opštine koji je objavio da je potpisan ugovor sa firmom KDS iz Kragujevca, koji će biti izvođači i finansijeri radova uz pomoć Soroš fondacije. Razlog zbog koga su oni dobili posao je bolja tehnička opremljenost, garancije za vremenske rokove završetka radova (nije precizirao koliko dugo će trajati uvođenje ni kada će početi) i garancije da cena neće preći 80 Evra za uvođenje i 150 Dinara za mesečnu pretplatu. Ovde se radi o pravom dvosmernom KDS-u.

Što se tiče lokalnih privatnih firmi, ono što se u poslednje vreme nudi i uvodi kao kablovska je običan zajednički antenski sistem, tj. satelitska antena u bloku grada i razvučeni kablovi do krajnjih korisnika. Ovo naravno nije dvosmerni sistem i nema ni reči o Internetu. Čak sam imao da vidim kako to radi kod prijatelja koji je to uveo prošle nedelje i kvalitet slike užasno varira od kanala do kanala, posebno kada je reč o domaćim stanicama. Cena uvođenja ovoga je 100DEM + 150 Din. mesečne pretplate.
Sve u svemu, ja ću sačekati da vidim šta će biti sa KDS-om, tako da se neću zaletati sa privatnicima, posebno posle ovoga što sam video.

Vrh Dno