Šta je novo?

kablovska i koaxijalni kabl

raindog

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2002
Poena
649
danas sam kupio 15m koax kabla i kako god da ga povezem dobija sneg na signalu kablovske, prvo sam tripovao da su prikljuci ali kada iste prikljucke stavim da drugi kabl slika je ok ... da li moze biti da je koax kabl loseg kvaliteta... bio sam odneo nazad u prodavnicu i lik ga je proverio i nema nigde prekida u njemu ... sta moze biti problem

Pretpostavljam da si dobro povezao "prikljucke", mada ne razumem na sta mislis kada kazes "kako god da povezem" jer je moguca samo jedna kombinacija. Duzina kabla ne bi trebala da bude problem(kod mene radi sa 20m), pa ako si isprobao sa drugim kablom i ako si isprobao date uticnice ostaje samo da je do kvaliteta kabla.

Dekara je napisao(la):
Pretpostavljam da si dobro povezao "prikljucke", mada ne razumem na sta mislis kada kazes "kako god da povezem" jer je moguca samo jedna kombinacija. Duzina kabla ne bi trebala da bude problem(kod mene radi sa 20m), pa ako si isprobao sa drugim kablom i ako si isprobao date uticnice ostaje samo da je do kvaliteta kabla.

pod kako god sam mislio da sam probao sad dva ti prikljucka (istog tipa) znaci moze biti do koax kabla... pa nista ima sutra da mu odnesem nazad pa nek se slika sa svojim kablom

Pogledaj ako ti kabel ne prolazi slcajno pored nekog jakog izvora elektromagnetnog zracenja! npr elektro motor u frizideru itd...
Mogu smetnje takve da se jave cak i ako kabel prolazi nekom vecom duzinom (3-4 m) paralelno sa elektricnim kablom.

E to je katastrofa... u svojoj sbi imam neki Sony-ev tv koji nije bas najnoviji... kada sam u sobu uneo neki stariji takodje Sony-ev tv slika je bila vidno bolja na njemu, i to preko kablovske.

Jedna glupa stvar: da li mozes da odneses TV do tog mesta gde ti "pocinje" kabl, odnosno 15m blize dolaznom kablu nego sto ti je TV sada, pa da probas kakva je slika. Mozda je problem na potpuno drugom mestu. (odnosno na krovu ili gde vec). Tesko da je kabl loseg kvaliteta.

Da nisi kupio neki kabl veceg otpora, imas raznih koaksijalnih kablova, recimo za satelitsku ide onaj najfiniji da se signal ne bi gubio tamo gde netreba?!?

Izvinte što se mešam...

...ali jel ima veze ako kačiš na kablovsku kabl od 50 Ohm-a, iliti jel uopšte smeju da se spajaju različite omaže kablova?

najzad sam resio problem... problem je bio u tome sto je sestra kupila razdelnik od nekog kineza pa je to jebavalo.... sad je slika super na televizorima samo na mojoj leadtek kartici imam suma na nekim kanalima

Re: Izvinte što se mešam...

Batica je napisao(la):
...ali jel ima veze ako kačiš na kablovsku kabl od 50 Ohm-a, iliti jel uopšte smeju da se spajaju različite omaže kablova?

Smeju da se spajaju bez ikakvih problema.

Mozes da pravis sve kombinacije, ali za kablovsku ti treba kabl od 75 Ohm!

Daj reci gde si kupio taj razdelnik - meni treba jedan na pet komada - isto za kablovsku.

Pozdrav

PS: Da li sa tim razdelnikom gubis na kvalitetu slike? I da li se gubi na kvalitetu sa duzinom kabla 15-20m?

Kovac je napisao(la):
Daj reci gde si kupio taj razdelnik - meni treba jedan na pet komada - isto za kablovsku.

Pozdrav

PS: Da li sa tim razdelnikom gubis na kvalitetu slike? I da li se gubi na kvalitetu sa duzinom kabla 15-20m?

do mene se ne gubi a kupio sam 1 na 3 (1 na 5 nisam nigde nasao) pa u jednoj prodavnici na limanu 4 u ns ali verovatno ima u svakoj prodavnici elektronike

raindog je napisao(la):
... problem je bio u tome sto je sestra kupila razdelnik od nekog kineza pa je to jebavalo....

Svaki razdelnik (makar i ne kineski) slabi signal i to se vidi kao povechanje shuma (kod nekih razdelnika ima i drugih problema).

raindog je napisao(la):
.... sad je slika super na televizorima samo na mojoj leadtek kartici imam suma na nekim kanalima
Znachi tvoja leadtek kartica ima zahtevan tjuner - tj . trazi jak-dobar signal da bi dao korektnu sliku, sthto nije nenormalno za tu vrstu i cenu uredjaja.

Nazad
Vrh Dno