Šta je novo?

kabl za tv out

Laza

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2001
Poena
765
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 7600X 4.7GHz & Thermaltake Toughair 510
Matična ploča
AM5 Gigabyte B650M AORUS ELITE AX DP/M.2/DDR5
RAM
DDR5 32GB 5200MHz Kingston Fury Beast 2x16GB
GPU
MSI Radeon RX 5700 XT, 8GB, 256-bit, RX 5700 XT MECH OC 8G
Storage
M.2 NVME 1TB AData 5000MBs/4200MBs
PSU
Be Quiet Pure Power 12 M750W BN343 Gold Modular
Kućište
Fractal Design Define R4 Black Pearl
Monitor
IIYAMA ProLite 27, ULTRA SLIM LINE, WQHD, IPS, 5ms, FreeSync, Zvučnici, XUB2792QSU-B1
Miš & tastatura
LOGITECH MK470
Pristup internetu
  1. Optički internet
dakle gde da pazarim kabl koji povezuje tv out na kartici koju planiram da kupim za par dana (gainward mx 400 64 mb tvout). Televizor ima onaj cetvrtasti prikljucak. Duzina kabla bi trebala da bude oko 3m. Slobodno reklamirajte firme a moze i na [email protected] i recite bar okvirnu cenu da znam koliko to kosta.

I jos jedno pitanje da li je tvout upotrebljiv, odnosno lice li filmovi na sta. Kakva je slika. Valjda je bolja od video kasete.

Hvala najlepse

Laza je napisao(la):
dakle gde da pazarim kabl koji povezuje tv out na kartici koju planiram da kupim za par dana (gainward mx 400 64 mb tvout). Televizor ima onaj cetvrtasti prikljucak. Duzina kabla bi trebala da bude oko 3m. Slobodno reklamirajte firme a moze i na [email protected] i recite bar okvirnu cenu da znam koliko to kosta.

I jos jedno pitanje da li je tvout upotrebljiv, odnosno lice li filmovi na sta. Kakva je slika. Valjda je bolja od video kasete.

Hvala najlepse

Ja narucio u "Kanibal"-u kabl sa Cinc-Shvs krajevima, 10m dugacak, i ok je slika... cena je bila oko 600 dinara. Ti bi trebalo da nabavis jos i Scart adapter (ne bi trebalo da kosta vise od 100 dinara), pa da moz' da uzivas u slici...

Ako imas elementarno znanje o radu sa lemilicom, sto znaci da ne lemis prste umesto zica, mozes da prodjes mnogo jeftinije. Metar koaksijalca je oko 1 dm, scart je oko 2 dem, cinc za karticu opet marku-dve.

Kontaktiraj me za objasnjenje sta i gde treba zalemiti, ili potrazi na internetu.

Imas sigurno i u Pozarevcu buvljak... Ako je iole "ozbiljan", mora se naci neki lik koji prodaje sve te dzidza--bidze.
Opet, ako dolazis u BGD, sigurno znas gde je BasTurist-ova prodavnica na Zelenom Vencu (u njoj mozes kupiti karte za autobus). Tacno nasuprot nje se nalazi radnjica neke babe koja pravi sve te kablove, i to odmah. Duzina, tip kabla itd - sve po tvojoj zelji.

Meni bi trebalo oko 15m kabla za TV-OUT sa SCART-om (dali ce biti ikakvi rezultati na toj duzini)?
u pitanju su:
Gainward GF2 Ti 450 TV-OUT
SONY 72cm

Molim vas za odgovor

Ja sam kupio na berzi u SKC od nekih momaka (jedini su i nema sanse da ih promasis). Prvo su mi dali pogresne kablove (nesporazum), ali sledece nedelje su mi ih zamenili (doduse gazda se malo mrstio i naplatio mi adaptere chinch na bananicu 25din/komad vise nego prosli put, ali sta da se radi).

3m bilo koja kombinacija konektora (eventualno da dokupis neki adapter) u fabrickoj izradi (kada otvoris vidis da nije nesto budzeno lemilicom vec sve cakum pakum) kosta do 10-11DM.
Ima i vecih duzina....

Na starom forumu mislim da postojii broj telefona....

PJ je napisao(la):
Ja sam kupio na berzi u SKC od nekih momaka (jedini su i nema sanse da ih promasis). Prvo su mi dali pogresne kablove (nesporazum), ali sledece nedelje su mi ih zamenili (doduse gazda se malo mrstio i naplatio mi adaptere chinch na bananicu 25din/komad vise nego prosli put, ali sta da se radi).

3m bilo koja kombinacija konektora (eventualno da dokupis neki adapter) u fabrickoj izradi (kada otvoris vidis da nije nesto budzeno lemilicom vec sve cakum pakum) kosta do 10-11DM.
Ima i vecih duzina....

Na starom forumu mislim da postojii broj telefona....

Mora da si ga kupio od Tome iz Krusevca i naseg Dalibora. :p

Mnogo vam hvala. Samo mi recite kako se zove taj kabl kad odem da trazim, dakle kakvi su mu cincevi potrebni i kakav adapter, jer ne znam nista od pojmova sto se tice toga.

I ne odgovoriste mi na drugi deo pitanja
I jos jedno pitanje da li je tvout upotrebljiv, odnosno lice li filmovi na sta. Kakva je slika. Valjda je bolja od video kasete

Re: Re: kabl za tv out

Pera je napisao(la):
Ja narucio u "Kanibal"-u kabl sa Cinc-Shvs krajevima, 10m dugacak, i ok je slika... cena je bila oko 600 dinara. Ti bi trebalo da nabavis jos i Scart adapter (ne bi trebalo da kosta vise od 100 dinara), pa da moz' da uzivas u slici...

?
meni na 4m svhs-svhs su toliko jake smetnje bile da nije moglo da se gleda (bele linije preko ekrana). onda sam smanjio na 1m i ok je mada smetnje i dalje postoje. kako tebi sa 10m ?????

Laza je napisao(la):
Mnogo vam hvala. Samo mi recite kako se zove taj kabl kad odem da trazim, dakle kakvi su mu cincevi potrebni i kakav adapter, jer ne znam nista od pojmova sto se tice toga.

I ne odgovoriste mi na drugi deo pitanja

Ne zove se nikako posebno:)
Odes i opises kabal. Jos bolje ispreturas po gomili i prepoznas konektore koji ti trebaju.

Ja npr. imam jedan koji ima SVHS (lici na PS2) za video i klasicne chinceve (kao za AUX) za audio na koje sam zakacio adapter da dobijem klasicnu bananicu da ubodem u zvucu kartu dok sa druge strane imam skart.

Drugi kabal ima 4 chincha sa jedne strane (2x audio i 2xvideo) koje sam adapterima prebacio na bananice, jer moj nesrecni ATI ima bananicu (rupicu za doticnu:)) na TV OUT

Slika je sasvim OK. Ja sam gledao samo neke DivXove i zadovoljan sam....
Videcu ako ce da izgelda kada pustim DVD.
E, da, moj ATI na TV baca sliku 1024x768@50Hz:) Zar nije 800x600 standardno?

kabl

E,salac ajde mi ukratko objasi kako da napravim kabl.Ja imam neki
koji sam skinuo sa nekog nintenda on se ubacuje u AV ulaz ali je mnogo kratak.Koliko bi kostalo da produzim ovaj ili mozda na napravim onj sa puno iglica (valjda se zove scart).

Da li neko zna gde mogu da nađem adapter činč-RF i da li nešto takvo uopšte postoji. Imam na kartici kompozitni i S-video izlaz, ali na TV-u samo običan antenski (RF) priključak. Otpada varijanta sa priključivanjem preko videa jer sam ga prodao. Znači potreban mi je adapter ili neko drugo rešenje.

Re: Re: Re: kabl za tv out

matt lukin je napisao(la):
?
meni na 4m svhs-svhs su toliko jake smetnje bile da nije moglo da se gleda (bele linije preko ekrana). onda sam smanjio na 1m i ok je mada smetnje i dalje postoje. kako tebi sa 10m ?????

Pa valjda to zavisi od graficke kartice, al' meni sa ATI-jem, nema primetnih smetnji - javljaju se ponekad horizontalne linije, ali tako slabo primetne, da film moze da se odgleda bez problema. Jedino sto sam primetio je da je slika nekako bledja, tj. boje su cudne.

Rezolucija prikaza na TV-u zavisi od upotrebljenog TV cipa. Na mom starforce-u 833 sa philips cipom na tv se vidi slika svih rezolucija, samo sto se prikazuje 'virtual screen' za sve iznad 800*600, tj pomeranjem misa pomera se i vidljivi deo ekrana prikazan na TV. Na 800*600 sve sa monitora je identicno onom na TV.

Adapter RF/VIDEO nisam nigde video, ali odokativnom metodom zakljucujem da je to malo komplikovanija naprava, sa obaveznom elektronikom. Ipak je potrebno premodulisati signal sto nije tako jednostavno.
Ako neko ima takvu stvarcicu, jako me interesuje na sta lici. A ko zna, mozda postoji fora kao za SVHS-SCART vezivanje, pa umesto kupovine adaptera od 60 dolara zalemis kondenzator na pravom mestu i voila!

U slucaju da ne postoji SCART, moguce je da TV ima pored RF i VIDEO ulaz, preko kog je jos lakse spojiti TV-comp nego sa SCART-om.

MOdulacija kompozitnog signala u RF uz zvuk ( ne zaboravite da preko istog RF-a ide i zvuk ) uopšte nije komplikovana. Gledaću da nađem šemu za pravljanje ako ga već nigde ne nađeš. Kao što već rekoh potraži na buvljaku.

Mislim da bi kabl od 15 metara ipak bio malo "predugacak", ma kako dobar kabl stavio. Imaces sliku, ali ce biti primetno losija nego sto bi se moglo ocekivati.
Kod mene je kabl 6 metara, i primecuje se mala (ali prihvatljiva) deformacija signala (u smislu "cistoce" slike).

Vrh Dno