Šta je novo?

kabl za TV-out

nickname

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
21.02.2002
Poena
705
Gde da ga kupim, napravim?
Imam ASUS 7100 w/TVout na kojoj je chinch izlaz, na TV-u, nekom starom SONY-u imam obichan koaksijalni i 6-pin DIN konektor. Kako sad to da premostim? da li da koristim koaksijalni kabl?

pozdrav

Napravi kabl

Ovako:
Da pokusam da ti dam neki savjet, prvo, koaksialni kabl moras koristiti u svakom slucaju.Na antenski ulaz od tv-a zaboravi jer to ne pali , dakle ostaje ti taj din ulaz.Nemam iskustva niti raspored pinova za taj din konektor ali neko je vec spomenuo da je to i ulaz i izlaz.Dakle ono sto bih ja uradio je..... spojio bih jednu strani kabla na cinch i pustio sliku sa kompa , prebacio tv na video in i zivom od kabla dotakao svaki o pinova dok nebih dobio nekakvu sliku na tv-u.ocekivati je jako slabu i iskrivljenu sliku , ali kad je dobijes onda taj pin ostavis spojen pa istim postupkom nadjes i masu i to je to.
Ne pada mi na pamet nista drugo , osim sto je neko takodje pomenuo da mozda ima tih kablova na buvljaku.
poz.

hvala, vidim da cu morati da posecujem buvljak...

Pozdrav!

rrrree...

nickname je napisao(la):
hvala, vidim da cu morati da posecujem buvljak...

Pozdrav!

Kod:
ne morash...
evo ti pinout 6-pin konektora

dovodish na :

2 - video signal
3 - masa

1 i 5 - kratko spoj na samom konektoru..

4 , 6 audio sa sound kartice (ako ti treba...)

pozdrav

Najjednostavnije resenje

Kupis koaksijalni kabl od 50 ohm , dva cinca (muska) i kupis u nekoj elektronskoj radnji adapter koji din ulaz pretvara u kompozitni tj. cinc.
Videces recimo da Microstar na svojim GF karticama stavlja din taj sestopinski ali u kutiji pored svega ostalog dobijas u taj adapter.

Re: Najjednostavnije resenje

kibob je napisao(la):
.......Videces recimo da Microstar na svojim GF karticama stavlja din taj sestopinski ali u kutiji pored svega ostalog dobijas u taj adapter.

gresis...
to na karticama nije ovaj DIN
o kome pricamo...
vec je to S_VHS out
koji imaju skoro sve kartice
sa tv-outom

pozdrav

To je S-VHS, minidin???
Na nekim vivo kartama je veliki, standardni DIN ali on ima 5 pinova.

Vrh Dno