Šta je novo?

Kabl vs Adsl ( PES 2011 )

Sirena

Slavan
Učlanjen(a)
02.03.2008
Poena
350
Imam Sezamov ADSL sa 256 uploadom.
Jedino sto igram online je PES.
Po tehnickim specifikacijama taj upload je i vise nego dovoljan za normalno igranje ali u praksi i nije bas tako uvek.
Zanima me da li bi SBB-ov upload od 384 bio dovoljan za skroz neometano igranje?
Znam da je kabl bolji od adsl-a ali me konkretno ovo zanima u praksi. Ima li neko ko igra PES na SBB sa ovim uploadom i kakva su iskustva?

Paket ti je sasvim OK. Problem je do PESovog net-code koji je sam po sebi užasno nestabilan već poslednje 3 godine i ne dozvoljava normalan protok. Ako ne veruješ uzmi i probaj FIFU i shvatićeš da nije do tvog interneta.

A vezano za kabla koji je bolji od ADSLa... pa nisam znao da je to tako. Ja bih rekao da je pre ADSL bolji, ali moguće je da to važi samo ako si na Telekomu :)

Paket ti je sasvim OK. Problem je do PESovog net-code koji je sam po sebi užasno nestabilan već poslednje 3 godine i ne dozvoljava normalan protok. Ako ne veruješ uzmi i probaj FIFU i shvatićeš da nije do tvog interneta.

A vezano za kabla koji je bolji od ADSLa... pa nisam znao da je to tako. Ja bih rekao da je pre ADSL bolji, ali moguće je da to važi samo ako si na Telekomu :)
Odigrao sam preko 1000 tekmi samo sa PES 2011 i net code je daleko, daleko bolji nego u predhodnim verzijama ( daleko od toga da je savrsen ) ali u ogromnom broju slucajeva bilo da sam host ili klijent, sve je funkcionisalo sjajno medjutim ( Marfi ?! ) u poslednje vreme mi se javlja lag od po sekund sto je katastrofalno za igranje.
Pricao sam sa par druga iz "beloga sveta" koji imaju upload po par mega i niko se nije zalio na online, svi kazu da je isto kao i offline pa suma sumarum, mislim da adsl-ovih 256 ( na papiru ) u stvari neki minimum sa kakvo takvo igranje a ja nisam bas za "kakvo takvo" opciju vec za savrseno. :D
Sumnjam da cu ovde dobiti jos neki odgovor pa cu pitati u "PES 2011" temi za iskustva.

Potencijalno, kabl je bolji jer nema gubitke koje ima adsl zbog prirode samog adsl-a, barem ovog kod nas.;)

Vrh Dno