Šta je novo?

kabel za monitor

sinke

Čuven
Učlanjen(a)
18.10.2000
Poena
620
Da li mi neko moze napisati gde moze da se naruci i kupi kabel koji povezuje laptop sa svojim monitorom. Covek ima Compaq Presario 1700 i ko zna sta je radio uglavnom srafcigerom je probio taj kabel i sad mu ne radi monitor nego ga mora povezivati za redovan monitor od desktop racunara. Gde moze da se kupi, da li kod zvanicnog distributera (kojeg ?) ili ima i na drugim mestima ?

Pa na Compaq EVO laptopu se povezuje najobicnijim VGA kablom, sto ce reci istim onim kablom kojim povezuje i graficku sa desktop masine.
Jedino noviji laptopovi imaju DVI izlaz, pa je potreban konverter digital->analog.

p.s. Stvarno mi nije jasno kako je uspeo srafcigerom da probije taj debeli okrugli kabl! :d

Delija je napisao(la):
Pa na Compaq EVO laptopu se povezuje najobicnijim VGA kablom, sto ce reci istim onim kablom kojim povezuje i graficku sa desktop masine.
Jedino noviji laptopovi imaju DVI izlaz, pa je potreban konverter digital->analog.

p.s. Stvarno mi nije jasno kako je uspeo srafcigerom da probije taj debeli okrugli kabl! :d

Ma ne, probijen ja kabel od laptop-ovog ekrana (mozda nisam upotrebio dobar izraz kad sam napisao monitor, izvinjavam se) a to je neki tanki siroki kabel slican flat kabelu za hard disk samo jos tanji, tako da njemu ne radi ekran pa ako zeli da koristi laptop mora da ga povezuje na monitor od desktop racunara.

Tek sad mi nije jasno kako je to uspeo!!!

Takve stvari se resavaju samo u servisu. Mislim da taj kabl ne moze tek tako da se nadje u prodavnici. Inace, glavni distributer za Jugu je, koliko ja znam, Comtrade.

Delija je napisao(la):
Tek sad mi nije jasno kako je to uspeo!!!

Takve stvari se resavaju samo u servisu. Mislim da taj kabl ne moze tek tako da se nadje u prodavnici. Inace, glavni distributer za Jugu je, koliko ja znam, Comtrade.

Nisam bio tamo kad se to desilo ali kako je rekao otvarao ga je (zasto, pojma nemam) i valjda mu je srafciger skliznuo i udario po kabelu i probio ga. Laptop je navodno iz Svedske donet e sad da li je vec tamo bio ostecen to ne znam, nije ni vazno. Pa rekao sam mu ja da posalje mail distributeru tj. onda sam mu rekao da Comtrade-u posalje i pita da li moze da se naruci pa sad nek radi sta zeli.

Jedino, mogu da mu prave problem ako nema papire za njega!

sinke je napisao(la):
Da li mi neko moze napisati gde moze da se naruci i kupi kabel koji povezuje laptop sa svojim monitorom.

Da se kupi u svakoj radnji sa pc komponentama. Ima ih vise u centru grada, npr. Simm shop u Cumicevom sokacetu, ulaz iz Nusiceve; Plato knjizara na kraju Knez mihajlove. Trazi kabl za monitor.

vlasta je napisao(la):
Da se kupi u svakoj radnji sa pc komponentama. Ima ih vise u centru grada, npr. Simm shop u Cumicevom sokacetu, ulaz iz Nusiceve; Plato knjizara na kraju Knez mihajlove. Trazi kabl za monitor.

Nisi uopste citao prethodne postove!
Coveku treba flat kabl za povezivanje sa monitorom od laptopa!

Oprosteno! :d

Vrh Dno