Šta je novo?

Kabal od Altec lansing ATP5

Učlanjen(a)
17.11.2007
Poena
320
Nisam bas siguran da ovo pripada ovde, al aj, ako neko zna, znate vi ;)

Imam atp5 zvucnike i na glavnom satelitu od skora prekida zvuk. Otisao je kabal 1 cm ispod mesta gde ulazi u zvucnik. E sad, ja lepo otvorio zvucnik isekao kabal malo ispod mesta gde je prikid i...corak! Sad gledam u tri kablica koja su bila unutar ovog glavnog. Jedan sivi, jedan crveni, to su obicni zicni kablovi, i jedan debeli koji u sebi ima krsh nekih sarenih kablova...sa druge str u zvucniku je ista situacija..znaci nema dileme oko toga koji na koji kabal treba da se lemi..samo mi nije jasno sta sa ovim debelim, sarenim da radim..nesto mi deluje kao da u sebi ima i neka vlakna oko kojih je obmotana obicna zica kao kod ova druga dva kablica..help!

Inace, u pitanju je DIN mini 8pin kabal..koliko sam uspeo da nadjem na netu. Da li bi mozda bilo moguce da napravim potpuno novi kabal i samo sve prespojim prema tome kako je spojen ovaj stari..mislim da uzmem obican visezilni kabal spojim ga na DIN connector i nadam se najboljem?

Uspeo sam da zalemim i radi sve sem visokotonaca na levom prednjem, dok na istom zvucniku srednjetonci rade normalno..crkli?
I ne znam da li se mozda tripujem ali kao da cujem blago shustanje iz zvucnika sada, a ranije ga nisam primecivao. Sa pojacavanjem jacine zvuka srazmerno se povecava i shum..?

Mozda nesti nisi dobro zalemio, ili negde ima spoj. Jesi provrio sve lemove sa unimerom?

Nisam..mislim sve je ok zalemljeno, nista prespojeno..Rekoh vec sve radi ok sem tih visokotonaca na jednom satelitu..nebitno, nosim ih sutra kod jednog elektricara/elektronicara pa nek se igra on sa njima do mile volje.
Mali offtopic..isplatili se menjati atp5 za MX6021?

Mali offtopic..isplatili se menjati atp5 za MX6021?

Pa isplati se, posto si shebao ATP5 :D.

Mom ortaku se shebao potenciometar na satelitu (desnom). Smanjujes ono se pojacava zvuk.
A misim da mu je istekla garancija, koliko bi kostala popravka toga ?

Ma i meni potenciometar po slobodnom nahodjenju menja jacinu :D
Izgleda da su atp5 "programirani" da posle 4god upotrebe vade dzigericu svojim do juce ponosnim vlasnicima :banana:

Logi X-230 Rulz :banana:.

Ma i meni potenciometar po slobodnom nahodjenju menja jacinu :D
Izgleda da su atp5 "programirani" da posle 4god upotrebe vade dzigericu svojim do juce ponosnim vlasnicima :banana:

ajde ne malerisi bre:smash:, ovi moji rade ko da su juce kupljeni

Imao sam taj sistem pre 6 godina i imao sam 3 uzastopne reklamacije, svaki put su mi odlazili visokotonci na satelitima.

Nazad
Vrh Dno