Šta je novo?

K800i O2

Marko16

Slavan
Učlanjen(a)
28.01.2009
Poena
330
Moja oprema  
Mobilni telefon
Mi 9T
Pristup internetu
  1. ADSL
Muči me samo jedno... :)

Dakle, svi dobro znate k800i. Moj primerak je sa O2 mreže (cid53, f8B0003), zanima me da li je moguć flash? Smetaju mi ikonice i ostale gluposti od pomenute mreže.

Znam da radim flash, samo se brinem da ga ne zaključam (za taj slučaj imam i neki O2 unlock code :) ), imao sam prilike i za to :). Ako može flash uz postojeći unlock/patch, bilo bi super. :)

Hvala.

Ukoliko je telefon zakljucan na O2 mrezu i samo je privremeno otkljucan... Ne postoji nacin da ga otkljucas besplatno tj bez nosenja u servis.

A telefon mozes flashovati JDFlasher-om koji nema problem sa CID53, za uputstvo pretrazi Google i SE-NSE forum.

Pa sad je otključan, sve radi. O2 najverovatnije znači da je sa mreže i otključan...

Imam Far Manager with JDFlasher plugin, radio sam flash vez problema.

Znači mogu slobodno da ga flešujem a da se ne zaključa, tako? Prvi put kad sam ga greškom flešnuo je bilo preko SEUS-a, tako se i zaključao...

Pazi, kod tih telefona postoje dve vrste otkljucavanja - privremeno i trajno. Ako je telefon privremeno otkljucan, zakljucace se nakon flashovanja. A ako je trajno otkljucan (preko koda dobijenog od O2 ili mozda preko logova), nece se zakljucati. Nikako ti ne mogu reci sta je od ova dva. :) Ali, posto si vec flashovao telefon preko SEUS i on se zakljucao, kako si tada resio to? Nosio si ga u servis?

Da, morao sam da nosim u servis, s tim što tada nisam imao O2 već orange. E sad, kako ti reče, ili je kod upotrebljen ili je samo privremeni flash.

Ma nema veze, neću da se cimam dzabe, mogu ponovo da zaglavim servis. Hvala u svakom slučaju. :wave:

Znam da radim flash, samo se brinem da ga ne zaključam (za taj slučaj imam i neki O2 unlock code :) ), imao sam prilike i za to :). Ako može flash uz postojeći unlock/patch, bilo bi super. :)

Mozes da ga flashujes ali ti treba O2 kartica da bi primenio patch/unlock....Zeznuo si se posto ti je cid53, da je cid52 mogao bi da radis sta hoces :)

Moram još jedno pitanje da postavim u vezi sa K800, da ne otvaram novu temu.

Problem je što baterija traje dan-dva (najviše), čak i pri nekorišćenju. Imam dve original baterije, isto se ponašaju, a probao sam i jednu novu, znači nije do njih. Verovatno je nešto do aparata, ne znam šta... Je l' imao neko slična iskustva?

Stavi zadnju verizju softvera, ona ce povecati autonomiju baterije - barem meni jeste....Inace mi baterija traje dva-tri dana zavisno od koriscenja...

^Marko, mozda bi bilo dobro da probas bateriju nekog drugog telefona za koju si siguran da drzi vise. Ukoliko nije do baterije, probaj R8BA024 ili R8BF003 verziju firmware-a, za njih znam da su odlicni. Ukoliko ni to ne pomogne, moguce je da je telefon neispravan tj da vuce bateriju.

Nažalost, softver i jeste R8BF003, ali problem izgleda nije softverske prirode.
Telefon sam uzeo od brata, on je rekao da je do baterije, da je stajao dugo na punjaču (čak danima :zgran:) i da je od tada počelo to...
Baterija očigledno nije, ta ista drži dobro u drugom telefonu (k550) normalno, probao sam i od k550 - isto.

Jedino ako je negde vuče, nešto kao da je pokvašen.
Hvala ljudi. :)

Stavi telefon na 2G mod, popravices autonomiju....

Stavio sam, sve moguće sam isprobao. I display je na 50%...

Nazad
Vrh Dno