Šta je novo?

k750i -maska

Wuk

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2003
Poena
630
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7800x3D @Arctic Freezer III 360
Matična ploča
ASROCK B650E Steel Legend
RAM
32 GB Kingston Fury Beast @6000MHz CL30
GPU
PNY GeForce RTX 3080 10GB XLR8
PSU
BeQuiet 1000W Platinum Straight Power 11
Kućište
Antec C5 ARGB
Monitor
LG 27GL850-B 2K IPS
Miš & tastatura
Keychron K2 Pro, Logitech G Pro X Superlight
Ostale periferije
LG OLED C1 55"
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S25
Pristup internetu
  1. Optički internet
Da li se menja maska na pomenutom telefonu i koliko kosta-jel mogu sam ili mora u servis.

Pa dobro nije bas 30e,ali tu je :)
Mozes sam ali ako nisi toliko vest nemoj onda ni probavati :)
Teze je ako se sve skida,znaci i ono "sa strane" ako menjas samo prednju i zadnju masku,onda je lakse.

Pa dobro nije bas 30e,ali tu je :)
Mozes sam ali ako nisi toliko vest nemoj onda ni probavati :)
Teze je ako se sve skida,znaci i ono "sa strane" ako menjas samo prednju i zadnju masku,onda je lakse.

Da samo prednju i zadnju masku.Ako si to radio daj objasni.E, a gde ima originale maska?

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ma lako je :) jedino je zeznuto oko vracanja zadnje maske i dela koji kad otvoris poklopac reaguje i ukljucuje kameru.Lako je ako se skida prednja i zadnja,ali ja nekako ne bih imao hrabrosti da ga celog rastavim mislim da bih morao da stavim nosu pod bulju :D dok bih to radio.

Ma lako je :) jedino je zeznuto oko vracanja zadnje maske i dela koji kad otvoris poklopac reaguje i ukljucuje kameru.Lako je ako se skida prednja i zadnja,ali ja nekako ne bih imao hrabrosti da ga celog rastavim mislim da bih morao da stavim nosu pod bulju :D dok bih to radio.

:D :)

nije bas tako lako ;) , moze lako da se slomi prednja maska(na vrhu) i zayebano je vratiti tastaturu(one 2 kopce)
ps: da li neko zna kako izvaditi dzojstik? pokusavao sam, ali bez uspeha, ne mogu da skinem pcb...

Kapica se skida relativno lako a sam joystick je zalemljen. Jel i tebe zeza joystick kad hoces da ga skines?
Preporucujem da kupis kontakt sprej i da naprskas u joystick kad ga otvoris. Skoro svaki SE sa kojima sam se ja susretao posle najvise godinu dana ima problema sa joystick-om.
Pcb konektor ne mozes da skines? Ja sam koristio obican ravni srafciger. Doduse jeste malo cvrsci kontakt ali nije problem skinuti. Mada i meni je bio zent jer sam se tripovao da primenjujem previse sile ali treba ga prosto skinuti :D .
Ako si strpljiv nije tesko rasturiti ceo telefon :D . Treba samo dosta paziti. Meni je najnezgodniji bio prednji deo maske i mehanizam za otvaranje poklopca kamere, ostalo je relativno lako.

Poslednja izmena:
Kapica se skida relativno lako a sam joystick je zalemljen. Jel i tebe zeza joystick kad hoces da ga skines?
Preporucujem da kupis kontakt sprej i da naprskas u joystick kad ga otvoris. Skoro svaki SE sa kojima sam se ja susretao posle najvise godinu dana ima problema sa joystick-om.
i mene zeza dzojstik(ili bolje da kazem zayebava :d )

mozes li da pojasnis kako se otvara dzojstik(kad je zalemljen), ja sam skinuo samo kapicu
ps: posto je taj kontakt sprej?

mislim,
moze se otvoriti joystick ali posle toga nece raditi,
jer ga jetesko sastviti,
a skida se pomocu duvaljke,
tako sto plocu zagrevas sa druge strane ispod joysticka, tako ja bar radim,
a moze i pomocu lemilice,
najbolje je da porbas kontakt sprejem,
a ako to ne pomogne da zamenis ceo joystick,
ali vidi da uzmes original,
on je suplji od kineza, ali postedece te raznih muka i ostalih kaka :)

Moja preporuka je kontakt sprej, nema potrebe da se menja ili otvara joystick.
Rekao sam vec na drugom forumu da smatram da je u 90% slucajeva razlog zayebavanja joystick-a prljavstina. Takodje ja sam na ovaj nacin resio sad vec pet SE joystick-a.
Kontakt sprej je nekih 400din u radio klubu mada je boca ogromna za ono sto tebi treba.
Procedura je jednostavna. Procedura iskljucuje bilo kakvo otvaranje/skidanje joystick-a. Menjanje joystick-a na SE se ionako pokazalo kao dovoljno hazardna situacija da je treba izbegavati. Dakle, otvoris prednju masku, uklonis ekran da ga ne bi bez potrebe isprskao i umastio, eventualno sklonis i tastaturu, naprskas kontakt sprej na joystick i minut-dva maltretiras joystick. Maltretiranje treba da bude dovoljno grubo ali opet ne treba da otkines joystick. Obicni ciklicni kruzni pokreti ce sasvim dobro resiti stvar. Prosto. Kod jednog (verovatno shtrokavijeg) primerka proceduru sam morao da ponovim tri puta da bi joystick 'oziveo'. Kao sto rekoh u normalnoj eksploataciji joystick-u treba nekih godinu dana (zavisno gde i kako ga koristite, na gradilistu treba mnogo manje vremena :D ) da se zaprlja da te mere da pocinjes da shizish. Posle ove intervencije s obzirom da je kontakt sprej malcice masan trebace mu nesto krace (oko 6 meseci) da do prljanja opet dodje. Meni nije problem da operaciju ponovim na 6 meseci ako mi to garantuje normalno koriscenje.
Burazer mi je trazio da mu sredim joystick na w800 pa cu bacim neko malo howto uputstvo kad ga bude doneo.
Da me ne bi sad neko napao da lupam i da treba menjati sve SE joystick-e ja ovo pricam na osnovu mog dosadasnjeg iskustva i nemam nameru da promenim metodu a takodje nemam nista protiv ni da uradite kako vi mislite da treba.

Poslednja izmena:
hvala na informacijama :happy: :banana:
kupicu taj sprej i uraditi tako ,)
image005lq7.jpg

popravio sam :banana:
kontakt sprej je zakon :banana: radi bolje nego kad sam ga kupio :banana: , ko podmazan :d :smoke:
ps: popravio sam i dugme za kameru(isto kontakt sprejem) :banana: :smoke:
:,,: ,)

Uzivaj! ;)

:smoke:

Drago mi je ako sam bar nekom pomogao.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno