Šta je novo?

Juzni bulevar - koji internet ima?

Civil

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2005
Poena
380
Pitanje za one iz Juznog bulevara... dakle, interesuje me koje su mogucnosti prikljucenja u toj ulici, nisam siguran za tacan broj (sutra cu da saznam pa cu reci) ali mislim da je 124 ili 126, radi se o nekom gradilistu, gradi se stambeni blok, preko puta nekog Opelovog servisa?

Moj ortak koji tu blizu zivi ima SBB pa me zanima da li je SBB zastupljen u citavom JB-u jer u stvari u toj zgradi jos uvek ne postoji nista jer jos nije napravljena ali se plasim da mi ne uleti IKOM ili tako neki krs od provajdera, moram da se spremim pa da reagujem na vreme. :)

Tamo cu kupiti gajbicu najverovatnije, a meni je internet pristup jedan od veoma vaznih kriterijuma! :D

Kakve su centrale, da li su digitalne i da li postoji mogucnost za ADSL ?

Poslednja izmena:
Deo Bulevara ima aDSL cntralu mada nema novih portova po navodima bice ih od decembra, drugi deo ima srecni PCM :) Mada ako je nova zgrada trebalo bi da dobije novu digitalnu centralu, jer su najavili razdvajanje PCMova na Vracaru do juna 2007. SBB je prisutan u Bulevaru, medjutim imaju rupu u mrezi a taj deo Bulevara od 100ke do gore je bas u toj rupi.

Nikako ti ne bih preporučio da kupiš stan u toj ulici... Znam je napamet... Užasna buka, prometna, bez trotoara... I nije neka lokacija.

Ortak u juznom ima IKOM:-devil-:
Ali mislim da bi trebalo da dobijesh novu digitalku u novoj zgradi,samim tim i ADSL

U novoj zgradi je mnogo veca sansa da dobije PCM nego cistu liniju. :-devil-:

Lele majko moja, toga se i plasim!!!! SAMO NE IKOM!!! Hocu sto pre da saznam stanje u toj zgradi kako bih mogao na vreme da reagujem! Ima da strazarim ako treba i da ne dozvolim IKOM-u da dodje! Tu bi trebalo od sledece godine da se uselim sa devojkom i da zivim tamo do daljnjeg. Posebno sto sadasnji stan u Brace Jerkovic koga cu da prodam ima IKOM i patio sam mesecima zbog toga misleci da cu se tamo useliti. Sada je iskrsla ova neka varijanta i ne bih voleo da mi se ponovi isto. Pitam na vreme. :) Znaci, samo zamisljam varijantu PCM + IKOM :wall:

Najvise bih voleo da imam SBB a ako ne moze to onda ADSL. Moj ortak blizu te lokacije ima SBB. Ne verujem ja da ce oni sada da prave novu centralu za nove zgrade. Verujem da ce da prikace za najblizu i onda mi preostaje samo da se molim Bogu da ne bude neka najgora... jedino ako je pravilo da se novim zgradama pravi nova centrala a i pitanje je koliko to iziskuje resursa... mada se tu pita i investitor...

Kad' smo vec kod centrala, ja u stvari ne znam sta je centrala, kada se kaze centrala ja pomislim na zgradu poste u kojoj se nalazi "soba" sa tim zezalicama. :d Zna li neko malo bolje da mi objasni?

@Salko Bas si me utesio. A zasto?

Poslednja izmena:
@Salko Bas si me utesio. A zasto?

Pa i sam si manje vise odgovorio. :) Novu centralu mozes da ocekujes u nekom naselju gde imas jednu veeeliku ledinu i gde nicu nove zgrade kao pecurke (primer Filmski grad). Na Juznom Bulevaru gde je verovatno na mestu tvoje buduce zgrade stradala neka udzerica sigurno nece da prave centralu sa par hiljada novih prikljucaka nego ima da vas povezu na postojecu. I mnogo im je ekonomicnije da zgradu stave na PCM nego da svakom stanu dovedu cistu paricu. Nije da znam nesto puno ljudi koji su u novogradnji ali ovo malo sto znam uglavnom je na PCM-u. Narocito primeri kada se na postojecoj zgradi dogradi jos sprat-dva. Nije da te plasim ali ono...budi spreman na takav scenario. :S:

Hmmm, da... onda mi jedino ostaje da se nadam da ce tu dovi SBB ili da eeeeeventualno razmislim o nekom wireless-u jer mislim da u tom kraju ima dosta AP-ova... konkretno me zanima da li taj kraj pokriva Maksnet, da li neko zna? Na njihovom sajtu ne mogu da provalim jer je sitna mapa. Sto se PCM-a tice, meni je apsolutno neverovatno da ce 2007 godine nekoga prikljuciti na PCM... zaista... posebno jer traje faza skidanja sa PCM-a i "unapredjenja" mreze... znaci ako to urade... ima da ubijem investitora...

Ako nemam tamo brz internet ja se tamo ne selim, najozbiljnije!

I ja imam PCM gajbi bash iz razloga koje je naveo Salko...
Znaci nema shanse da vam dovuku 20 novih linija u zgradu,jedino ako je nije sazidao neki ministar...Znaci PCM pa se muci sa protokom na DIAL UP-u od 28 kbps...Nema gore centrale.

A ti zivis u Juznom? Imas kabl? Wireless?

P.S. Meni je logicnije da novim zgradama investitor uvede sve maksimalne mogucnosti da bi bile primamljivije za kupovinu stanova. Znaci, da se unapred obezbedi infrastruktura nekog kabl provajdera, znam situacije gde se tako radilo. Ili cak da cim se uselis imas kablovsku televiziju.

Poslednja izmena:
ja sam na zvezdari,ali igrom slucaja sam poprilicno informisan(inace sam ziveo i u blizini Juznog,i tu gde si sad ti i na sve strane pa poprilicno dobro poznajem svaki deo grada),a izmedju ostalog non-stop se petljam oko novih stanova i ostalog...
Ljudi kad gledaju stan,pitaju ima li telefon i da nije dvojnik,a da li je pcm ili pera zdera oni pojma nemaju...
tako da investitor ce da im zavalja tel,a kad shvate za shta su dali pare onda je kasno...

Boli uvo investitora da se cima oko ciste linije i kablovske. Zamisli recimo da umesto tebe u taj stan idu tvoji otac i majka. Oni bi kao znali da provale prednosti ciste linije u odnosu na PCM i SBB kablovske u odnosu na IKOM? Cisto sumnjam. Moji nikada ne bi provalili. Telefon nema dvojnika, super, ima tonsko biranje, jos bolje, kablovska...ekstra! :)

Ma kapiram ja to, u pravu ste. Nije to elitni kraj pa da vode racuna i o tome. Mislim da se tako radi negde... Nista, ostaje mi da cekam i da vidim sta ce biti...

Poslednja izmena:
Pa dobro, nema to toliko veze sa krajem, Juzni Bulevar je vise nego dobra lokacija. Nego eto...investitori na svakom mestu gledaju da sto vise zarade (normalno). Tako da eto, zakinu na telefonu (dobijes PCM), zakinu na parking mestu...Cuo sam i ja da ima onih koji odmah obezbede kablovsku ali nemoj se nadati da ce to po pravilu biti SBB. Bice ona kablovska sa kojom investitor ima neki dil ili oni koji prvi ulete i daju najbolju ponudu. Pre bih verovao da ce za nove lokacije pre da grizu manji kablovski operateri nego SBB koji inace drzi pola grada. A kablovska ko kablovska...bitno je da pise da ima kablovsku. Mojoj majci tesko da bih mogao da objasnim po cemu je to SBB bolji od IKOM-a. ;) Sigurno ima i onih koji daju sve full samo kod takvih kvadrat na Vidikovcu kosta 2000 eura. ;) Pa ko voli...

Ne znam brate, ali ja ovolika konjina pred zenidbu kada kazem mojima da nema sanse da zivim negde gde nemam internet oni se krste i levom i desnom, misle da sam imbecil i razmazen. A ja stvarno ne mogu bez interneta!!! Znaci, taman me devojka ostavila, necu da idem u stan bez interneta, bas me briga i za to sto je nova zgrada i za to sto ce da ima parno grejanje i za lift i za sve ostalo... sto se mene tice, moze da nema ni parket, ali MORA da ima BRZ internet! :eyebrows:

Ma ja mislim da ce se situacija srediti do tada, ako i budem kupio tamo stan to ce biti za minimum godinu dana a verovatno i duze od toga. Do tada ce Telekom sa svojim ADSL-om uzeti stvar u svoje ruke. Trebalo bi da citav grad pokriju ADSL-om, kakav bre PCM. Necu vise da cujem tu rec! Ko zna sta ce se jos sve desiti na polju broadband-a...

JE L' IMA TAMO NEKI WIRELESS ?

Poslednja izmena:
:D :D :D :D :D

Delim tvoje misljenje. Kada bih kupovao prvo bih se raspitao za kablovskog operatera a onda za stanje telefonske linije. Ako ne ispunjava, cao, pa makar bila lutka od stana na do jaja lokaciji. :)

Ima tu u kraju istureni stepen i sve se vezuje sada za tu mini centralu, ali kao sto ti rekoh, ne uzimaj stan na toj lokaciji, ima stotinu boljih u BGD!!!

Ok, kupujem stan u Juznom Bulevaru br. 136 ! Ugovor je potpisan. To je zgrada u nastajanju. Pise u ugovoru da postoji KTV i sada se ja najiskrenije nadam da je u pitanju SBB a ne IKOM. Ako neko zivi u blizini, molio bih da kaze koji je kablovski operater u tom kraju.

Ok, kupujem stan u Juznom Bulevaru br. 136 ! Ugovor je potpisan. To je zgrada u nastajanju. Pise u ugovoru da postoji KTV i sada se ja najiskrenije nadam da je u pitanju SBB a ne IKOM. Ako neko zivi u blizini, molio bih da kaze koji je kablovski operater u tom kraju.

Heh što ne posluša čoveka post iznad tebe.To je najgora lokacija na Vračaru koju si mogao naći.Veruj mi živim u komšiluku u G. Vučića.Na Vračaru su ti one male uličice čarolija, tu treba tražiti gajbu a ne na smrdljivom j. bulevaru koji je gori i 29.Ko ti je rekao da je j.b. žešća lokacija taj te je izložio_Ovo je dobronameran savet nemoj da se ljutiš.Ako nisi kupio stan savetujem ti da malo bolje prošvrljaš po Vračaru jer ima lepih a zavučenih lokacija boli glava.. Pozz

sorry na ot

P.S. kod mene je SBB i usluga im se drastično iskvarila tako da ja prelazim na ADSL. SBB je postao ona najgora komunjarska firma,internet im je postao očaj što zbog neznanja što iz bezobrazluka.Ako hoćeš da osediš mlad uzmi SjBB internet:crash:

Ja imam SBB internet koji mi radi savrseno i zato sam zeleo da ga imam i u novom stanu. Medjutim, na SBB forumu su mi odgovorili da oni tu nemaju mrezu sto znaci da je ocigledno u pitanju IKOM. Sada mi dodje da se ubijem k'o siroce...

Kakva je sada situacija u Juznom Bulevaru? Konkretno, selim se za oko 6 meseci. Na zalost, postao sam ocajan kada sam saznao da tamo navodno imam kablovsku ali kako to nije SBB a cuo sam da tamo postoji IKOM sto znaci da je verovatno on provajder u tom delu JB-a iako veci deo Bulevara je pokriven SBB-om. Znaci, kakav sam baksuz.

Sto se tice centrala, ADSL mogucnosti, kakva je situacija?

Da li neko zivi u tom kraju? Konkretno, kod Opelovog servisa?

Da li postoji deo grada gde IKOM funckionise normalno, u smislu da je moguce "cak" i online igranje?

Ima portova, to nije problem... tako mi je bar receno, onako u globalu. Ja sam na Sezamu, nekih 5-6 meseci, svaki aspekt (HTTP, torrenti, download) radi savrseno.

Juzni bulevar, ispod Maksima Gorkog, kod Gang Land-a.

Kakva je sada situacija u Juznom Bulevaru? Konkretno, selim se za oko 6 meseci. Na zalost, postao sam ocajan kada sam saznao da tamo navodno imam kablovsku ali kako to nije SBB a cuo sam da tamo postoji IKOM sto znaci da je verovatno on provajder u tom delu JB-a iako veci deo Bulevara je pokriven SBB-om. Znaci, kakav sam baksuz.

Da li postoji deo grada gde IKOM funckionise normalno, u smislu da je moguce "cak" i online igranje?

E, ali voleo bih da mi kazes, onako iskreno, mozes i na private, sta te je navelo da kupis tako vaznu stvar, kao sto je stan na jednoj od najgorih lokacija u gradu.
Na samo 30 metara iznad, nalazi se ulica generala Horvatovica, gde recimo imas brdo zgrada a tise je i mirnije 200 puta. O malim ulicama da i ne govorim...
Interesuje me psihologija ljudi, sta te motivise da tako bacis pare.
Jel si stajao recimo pola sata na ulici u 14:00 i duboko udisao sveze izduvne gasove :)
Covece, pa kad upece sunce na tom asvaltu, a drveca i zelenila niotkuda. Inace, tu je sazidano jedno deset zgrada, sa recimo 30 stanova u proseku, po zgradi, pa u gen. Horvatovica, jos jedno 5-6 i na cosku kod terena za tenis jos par, ukupno, mislim da ce se tu izgraditi jedno 400 - 500 stanova. To ce biti golubarnik gori od novog beograda. Jedan mali grad.

A tamo je barem radjeno planski, postoji neki urbanizam, veliki parkinzi i zelenilo. Ne smem ni da zamislim na sta ce sve to da lici, druze, ali iskreno... zalim te zaista. Ja i burazer kad prolazimo tuda se krstimo i pitamo ko ce tu da se useli... koga ce da prevare!

Sto se neta tice, SBB je svuda okolo, a tu lokaciju je ranije konkretno radio Danijel SATV, to im je komsiluk, a obzirom na broj stanova i postojanje nekoliko velikih firmi (Klas izmedju ostalog), tu odavno ima istureni stepen, i mislim da cete dobiti telefone jako brzo. Ko je lud da za 500 brojeva pravi PCM...

nhf :)

@CAR Gde ti zivis tacno, ne znam tu lokaciju, ne znaci mi nista Gang Land. Je l' to blizu Opelovog servisa? Mislis da za tu lokaciju postoji samo ta jedna centrala na kojoj si ti?

@tdn Znam da je SBB svuda okolo ali kada sam ih pre par meseci pitao oni su mi rekli da na toj lokaciji nemaju mogucnosti za kabl!?? Znaci, onda ostaje ili IKOM ili taj Danijel (prvi put u zivotu cujem za tu firmu) ili SBB ali da oni jos uvek ne znaju da ce da pokriju i tu lokaciju jer zgrade jos nisu izgradjene.

Kakav je taj Danijel?

Sto se ADSL-a tice, ti znaci mislis da cemo imati ciste linije, bez PCM-a i da ce ADSL biti moguc?

Danijel catv ti je podizvodjac Sbb-a i celom tom kraju je Sbb i u gore pomenutoj Generala Horvatovica ispod koje se odmah nalaze zgrade u Juznom Bulevaru.
Gang Land ti 600-700 m od Opel-a prema Autokomandi.
Inace Telekom vec 20-tak dana kopa i postavlja neke kablove od Gospodara Vucica do Juznog Bulevara,verovatno jel ce se u tom kraju dosta graditi.

Poslednja izmena:
Ja sam jos pre par meseci pitao SBB i tada su mi rekli da ne pokrivaju tu teritoriju. Tako da ili ne znaju da ce da je pokriju jer su zgrade u nastajanju (mozda vec ima neki predugovor za investitorom) ili, sto je verovatnije, u tom delu ulice je drugi provajder sto je u ovom slucaju najverovatnije IKOM jer sam cuo da on pokriva jedan mali deo Bulevara koji SBB ne pokriva. Izgleda da cu biti baksuz koji je kupio stan bas u tom delu, odnosno nisam ja kupio, ja da jesam ja bih prvo pitao za prikljucak na net pa tek onda za ostalo. ;)

600-700 metara je dosta daleko, moguce da u mom delu nema SBB-a.

@CAR Gde ti zivis tacno, ne znam tu lokaciju, ne znaci mi nista Gang Land. Je l' to blizu Opelovog servisa? Mislis da za tu lokaciju postoji samo ta jedna centrala na kojoj si ti?
Rece ti Space cowboy, nekih 600-700 metara "niz drum" :)
Prema autokomandi.

Sto se SBB-a tice, ima ga sigurno na nekih 200m od tebe, jer ga par drugara imaju u Brace Radovanovica i par okolnih ulica, koje su sve oko tebe, tacnije iznad. Sve je prilicno blizu, tako da cenim da ce ga biti i tu.

2 Space cowboy:
Hmmm, zar Danijel i IKOM nije jedno te isto? Odnosno, nekad bio Danijel SatTV... pa sad to postalo IKOM?
Ja sam nekad kod Danijela zakljucio ugovor za kablovsku, kada je to bilo u zamahu... a sad placam racune IKOM-u. SBB-a jednostavno nema u toj prici.

Rece ti Space cowboy, nekih 600-700 metara "niz drum" :)
Prema autokomandi.

Sto se SBB-a tice, ima ga sigurno na nekih 200m od tebe, jer ga par drugara imaju u Brace Radovanovica i par okolnih ulica, koje su sve oko tebe, tacnije iznad. Sve je prilicno blizu, tako da cenim da ce ga biti i tu.

2 Space cowboy:
Hmmm, zar Danijel i IKOM nije jedno te isto? Odnosno, nekad bio Danijel SatTV... pa sad to postalo IKOM?
Ja sam nekad kod Danijela zakljucio ugovor za kablovsku, kada je to bilo u zamahu... a sad placam racune IKOM-u. SBB-a jednostavno nema u toj prici.

Nisu i to nema veze.U jednom trenutku (kad se pocelo suskati o buducem SBB-u), svi dotadasnji provajderi su poceli a se utrkuju ko ce sklopiti vise ugovora, pa su kablovi razvlaceni na sve strane.Danijel SATV je pokrivao Vracar, kablovsku su uveli imeni (Juzni bulevar) i mojim roditeljima (Hram).Roditelji su sada kod Ikom-a , a moja zgrada kod SBB-a.
Terotoriju Juznog bulevara pokriva SBB.Medjutim postoji (postojao ) je jedan problem, da upravo u tom kraju (gde se sada zida) i ulice iza (Generala Horvatovica) postoji par privatnih kuca ciji vlasnici nisu davali da preko njih predju kablovi, tako da smo mi u zgradi pored opelovog servisa, cekali vise od 6 meseci da kablovi stignu sa neke druge strane (iz pravca Ustanicke).Ako su u SBB-u rekli da ne pokrivaju taj deo postoje 2 moguca odgovora:
1 : Neki su i dalje tvrdoglavi pa ne dozvoljavaju (ali s obzirom da ce tu biti dosta stanova to ce biti reseno drugim putem)

2: U SBB-u jos nemaju pojma o cemu se radi (jer tu stvarno ranije nije bilo signala ia razloga 1)

Sve u svemu , siguran sam da se SBB se na toj lokaciji nece moci izbeci.

Taj niz zgrada je dugacak tako da ce sa neke strane Sbb sigurno dovuci kabl.

Vrh Dno