Marko94
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 16.10.2012
- Poena
- 170
Moja oprema
- Pristup internetu
- Optički internet
Već par godina koristim programčić zvani JPEGmini, ne biste verovali koliko mi je vremena za apload i prostora na disku uštedeo... Ja sam iskreno mislio da većina ljudi zna za ovo, ali kada sam shvatio da je program gotovo potpuno nepoznat, pogotovo kod nas, odlučih da podelim svoje iskustvo ovde i preporučim program. Besplatna verzija vam omogućava da kompresujete 20 slika dnevno, s tim što kada promenite datum na podešavanjima možete još 20 i tako praktično neograničen broj slika. Full verzija je savršenstvo, nema nikakvih ograničenja, nabavio sam je (legalno naravno
) da bih uz pomoć još jednog abnormalno korisnog programa zvanog Everything, program za pretragu fajlova koji takođe zaslužuje svaku preporuku, sve fotografije sa računara ( a ima ih 92,430, u proseku su bili po ~3mb) smanjio na 5x manju veličinu i tako uštedeo gotovo 250 GB prostora na disku, da ne pričam o tome koliko se fotografija koja je u originalu oko 20mb brže aploaduje kada prođe kroz JPEGmini. Što se tiče razlike u kvalitetu originala i kompresovane fotografije, nema je. Možete da zumirate na 500% obe fotografije i nećete primetiti razliku, jer je nema kao što rekoh, kvalitet slike ostaje isti.
Pogledajte demonstraciju:
*Kako uz pomoć Everythinga da selektujete sve fotografije koje imate na računaru odjednom? - U polje za pretragu ukucate *.jpg (ili bilo koji drugu ekstenziju) i on će vam izlistati sve datoteke sa tom ekstenzijom koje imate na svim diskovima koji je aktivan u računaru. Takođe je i nezamenjiv u svakodnevnoj upotrebi računara kada ne možete da nađete neki fajl... da ne pričam koliko je to nemoguće uz pomoć ugrašeno pretraživača na Windowsu
Nadam se da će vam ova dva programa korisiti koliko i meni!
Pogledajte demonstraciju:
*Kako uz pomoć Everythinga da selektujete sve fotografije koje imate na računaru odjednom? - U polje za pretragu ukucate *.jpg (ili bilo koji drugu ekstenziju) i on će vam izlistati sve datoteke sa tom ekstenzijom koje imate na svim diskovima koji je aktivan u računaru. Takođe je i nezamenjiv u svakodnevnoj upotrebi računara kada ne možete da nađete neki fajl... da ne pričam koliko je to nemoguće uz pomoć ugrašeno pretraživača na Windowsu
Nadam se da će vam ova dva programa korisiti koliko i meni!