Šta je novo?

Josh jedan chudan problem

playahater

Čuven
Učlanjen(a)
23.09.2003
Poena
619
:type: OK ... opet drugar u pitanju ... :d 😀

...plocha asus a7v8x-x, grafichka FX5200, ace 256pc2700,cpu barton 2500+, i neki krsh od monitora .. 15" valjda samsung al` je mLogo star ...
1. Rezultati u 3D marku ne prelaze 700 .. a grafichku nije moguce clockovati ni po razno ... nema nigde panela za o/c ... ni sa jednim driverima .. :trust:
2. U bios-u nije moguce dirati nikakva podeshavanja za grafichku .. ali sve shto je vezano za nju je zatamnjeno ... :trust:
3. 3D Mark, sandra, XP prijavljuju grafichku kao PCI a ona radi bez ikakvih problema ( mislim radi u rangu g-force 2 ) i nigde ne pishe da li je 2x, 4x, 8x ... :trust:

Imao sam susret i sa takvom plochom i sa takvom grafichkom i mogo sam da menja agp brzinu u bios-u i da clockujem grafichku sa istim driverima koje sam instalirao kod druga....., .... a kod njega nigde tog o/c panela niti moze da se chachka bilo shta u biosu u vezi grafichke a podesheno je da ide preko agp a ne pci ... :wall:
E, sad mene intersuje da li ovo pod 1,2,3 normalno i zashto sa takvom mashinom samo toliko 3DMarkova ... mislim ima "malo" memorije ali .... nije mi jasno ...
....da li da ide da menja neshto od hardvera ili ....
Ako neko moze da mi pomogne bilo kojim komentarom bilo bi dobro ..

:wave:

playahater je napisao(la):

...plocha asus a7v8x-x, grafichka FX5200, ace 256pc2700,cpu barton 2500+, i neki krsh od monitora .. 15" valjda samsung al` je mLogo star ...
1. Rezultati u 3D marku ne prelaze 700 .. a grafichku nije moguce clockovati ni po razno ... nema nigde panela za o/c ... ni sa jednim driverima .. :trust:
2. U bios-u nije moguce dirati nikakva podeshavanja za grafichku .. ali sve shto je vezano za nju je zatamnjeno ... :trust:
3. 3D Mark, sandra, XP prijavljuju grafichku kao PCI a ona radi bez ikakvih problema ( mislim radi u rangu g-force 2 ) i nigde ne pishe da li je 2x, 4x, 8x ... :trust:

Imao sam susret i sa takvom plochom i sa takvom grafichkom i mogo sam da menja agp brzinu u bios-u i da clockujem grafichku sa istim driverima koje sam instalirao kod druga....., .... a kod njega nigde tog o/c panela niti moze da se chachka bilo shta u biosu u vezi grafichke a podesheno je da ide preko agp a ne pci ... :wall:
E, sad mene intersuje da li ovo pod 1,2,3 normalno i zashto sa takvom mashinom samo toliko 3DMarkova ... mislim ima "malo" memorije ali .... nije mi jasno ...

Sto se tice o/c-a iz drajvera moras prvo da otkljucas tu opciju. Skini sa neta
"coolbits" koji ce u registry dodati potrebne parametre za o/c meni koji ti na toj masini nedostaje.

Vuk je napisao(la):
Sto se tice o/c-a iz drajvera moras prvo da otkljucas tu opciju. Skini sa neta
"coolbits" koji ce u registry dodati potrebne parametre za o/c meni koji ti na toj masini nedostaje.

...pa ja sam kod jednog drugara vec radio o/c na istoj grafichkoj i nisam morao da radim bilo kakva otkljuchavanja .... :trust:

3. Instaliraj drajvere za plochu, fali ti AGP drajver pa ti VGA radi u compatibiliti modu (PCI mod).
Ima da poleti posle toga :d

0. Nisi rekao koji proizvodjac/model graficke. Ako je 64-bit graficka onda bas i nece mnogo da poleti bilo sta da joj radis. :wall:

Ne znam u kom 3dmarku si testirao, ali ako je u pitanju 3dmark 2001 mora da bude skor bar 5000 sa tom masinom.
Ajd...

Driveri za plochu su instalirani ( via4in1 ) pri instalaciji xp-a pa sam ih ja instalirao posle josh jednom ... plus ove nove za grafichku 53.03 i test sam lichno radio u 3DMark 2003 .... btw grafichka ima 64DDR-a i chini mi se da je Gigabyte u pitanju ... slichna konfiguracija samo shto lik ima nf7-s i skor mu je 1560 sa malchice clocknutom grafichkom i 512 memorije
... da l` je moguce da josh 256 "chini chuda" ?? :trust:
... zashto nije moguce menjati agp na 2x,4x,8x ... zashto je to zatamnjeno i kako se kod jedne pojavio o/c panel a kod druge nije a isti driiveri su u pitanju i ista grafichka ... obe su od 64DDR i obe Gigabyte?? :wall: :trust:

Poslednja izmena:
Driveri za plochu su instalirani ( via4in1 ) pri instalaciji xp-a pa sam ih ja instalirao posle josh jednom ... plus ove nove za grafichku 53.03 i test sam lichno radio u 3DMark 2003 .... btw grafichka ima 64DDR-a i chini mi se da je Gigabyte u pitanju ... slichna konfiguracija samo shto lik ima nf7-s i skor mu je 1560 sa malchice clocknutom grafichkom i 512 memorije
... da l` je moguce da josh 256 "chini chuda" ?? :trust:
... zashto nije moguce menjati agp na 2x,4x,8x ... zashto je to zatamnjeno i kako se kod jedne pojavio o/c panel a kod druge nije a isti driiveri su u pitanju i ista grafichka ... obe su od 64DDR i obe Gigabyte?? :wall: :trust:

Odgovori u vezi sa 53.03 nalaze se ovde :
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=32837&highlight=53.03
Bez dodavanja coolbitsa nema sanse da u driverima sa NV sajta imas ukljucene OC i "more direct 3D" panele. NV se postarala da ih zakljuca by default. U vezi sa ostatkom problema: deinstaliraj drivere pa ih ponovo instaliraj, obavezno iskljuci antivirus softver ako ga koristis - veruj mi da zna da pravi probleme, upozorenje nije dzabe dala NV pri instalaciji. Brisanje drivera iz registra (moze rucno) takodje daje dobre rezultate. Koje via drivere koristis? Instaliraj neke druge - bar njih ima milion...

Minja je napisao(la):
Odgovori u vezi sa 53.03 nalaze se ovde :
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=32837&highlight=53.03
Bez dodavanja coolbitsa nema sanse da u driverima sa NV sajta imas ukljucene OC i "more direct 3D" panele. NV se postarala da ih zakljuca by default. U vezi sa ostatkom problema: deinstaliraj drivere pa ih ponovo instaliraj, obavezno iskljuci antivirus softver ako ga koristis - veruj mi da zna da pravi probleme, upozorenje nije dzabe dala NV pri instalaciji. Brisanje drivera iz registra (moze rucno) takodje daje dobre rezultate. Koje via drivere koristis? Instaliraj neke druge - bar njih ima milion...

..ne znam koji su bili prvi instalirani ... ali ja sam instalirao one ... 4.49 ...chini mi se .... :trust:

... znachi ... prema dosadashnjim odgovorima ... definitivno je problem u driverima ... dobro :sceptic: ...tj. odlichno ... znachi da fresh install svega i svachega bi trebalo da definitivno reshi problem .... mada meni nije trebao nikakav coolbit da radim o/c na jednoj fx5200 sa nf7-s plochom :trust: ... samo sam izbrisao stare drivere koji su doshli sa grafichkom i instalirao nove i radilo je sve bez ikakvog tweak-a ... digo sam frekvenciju memorije i core-a bez problema ( majke mi :beat: ) :smoke:
.... a shta je s plochom .... mislim da bios nema veze sa driverima ... zashto je "zakljuchana" agp brzina ??? :eyebrows:

Karta ti je 64-bitna, reklo bi se po rezultatu.

Mudri je napisao(la):
da ne moze brze

Khhmm ... pa dobro ... ako bi moglo malko rechitije :S: .. to sam i ja skontao ali ... malo detalja verovatno ne bi shkodilo 😛 :d 😉

...pa ja sam kod jednog drugara vec radio o/c na istoj grafichkoj i nisam morao da radim bilo kakva otkljuchavanja .... :trust:

A sto si tvrdoglav, 9 od 10 drajvera koje sam za sebe instalirao tokom par godina koriscenja nVidia kartica su zahtevali da im coolbits-om otkljucam opciju za overclock, samo neki originalni Gainward-ovi drajveri su po difoltu bili spremni za o/c. Sam coolbits je velicine par Kb pa ga skini i uzivaj.

Sto se tice slabog rezultata, pa rekose ti ljudi, kartica ima memorijsku magistralu od 64 bita, tj. kolicina podataka koja moze da prodje izmedju grafickog cipa i memorije je dosta smanjena u odnosu na 128-bitne verzije iste kartice, drugo, memorija verovatno radi na niskom taktu, ispod 500Mhz a uz taj trenutno najsporiji graficki cip na trzistu (ispravite me ako gresim) i ne mozes ocekivati neke spektakularne rezultate, pogotovo ne u 3D Marku 2003.

Vuk je napisao(la):
A sto si tvrdoglav, 9 od 10 drajvera koje sam za sebe instalirao tokom par godina koriscenja nVidia kartica su zahtevali da im coolbits-om otkljucam opciju za overclock, samo neki originalni Gainward-ovi drajveri su po difoltu bili spremni za o/c.

Shto vichesh o`ma 😀 :d ... pazi ... NIKAD nisam koristio coolbits ... ali NIKAD, .. do pre par dana nisam ni znao shta je to .. ( imam ATI :d ), ali sam kod druga radio o/c bez ikakvog coolbits-a i sa novim 53.03 driverima ... 100%, chak sam se i raspitivao ovde na forumu koliko moze da ide core a koliko memorija ... :whip:

... a kako znati da li je 64 ili 128 bitna ... gde bi to trebalo da pishe .. ima li to bilo kakve veze sa kolichinom memorije ili agp brzinom ili ... stvarno ne znam ... :trust:

Prilozi

• msi.webp
    msi.webp
    24.7 KB · Pregleda: 37
Shto vichesh o`ma 😀 :d ... pazi ... NIKAD nisam koristio coolbits ... ali NIKAD, .. do pre par dana nisam ni znao shta je to .. ( imam ATI :d ), ali sam kod druga radio o/c bez ikakvog coolbits-a i sa novim 53.03 driverima ... 100%, chak sam se i raspitivao ovde na forumu koliko moze da ide core a koliko memorija ... :whip:

... a kako znati da li je 64 ili 128 bitna ... gde bi to trebalo da pishe .. ima li to bilo kakve veze sa kolichinom memorije ili agp brzinom ili ... stvarno ne znam ... :trust:

Uzmi instaliraj RivaTuner, u njemu ti pise kolika je mem. magistrala.

Ma ne vicem, zasto bih, ovde sam da ti, ako mogu nekako pomognem. A to da li je kartica 64 ili 128-bitna mozes zakljuciti bas po tom slabom rezultatu u 3D marku, onda po sporoj memoriji, 400Mhz je trenutno najsporija memorija koja se koristi za graficke kartice, bar sto se tice poznatih proizvodjaca, a na kraju krajeva, probaj tu karticu kod nekog drugog pa uporedi rezultate. Ako se masine ne razlikuju drasticno (procesor, memorija) i dobijeni rezultati bi trebali da budu priblizni, a tako ces ujedno utvrditi da li je u pitanju problem sa drajverima ili je kartica takva kakva je, tj. spora.
Pozdrav

Vuk je napisao(la):
Ma ne vicem, zasto bih, ovde sam da ti, ako mogu nekako pomognem. A to da li je kartica 64 ili 128-bitna mozes zakljuciti bas po tom slabom rezultatu u 3D marku, onda po sporoj memoriji, 400Mhz je trenutno najsporija memorija koja se koristi za graficke kartice, bar sto se tice poznatih proizvodjaca, a na kraju krajeva, probaj tu karticu kod nekog drugog pa uporedi rezultate. Ako se masine ne razlikuju drasticno (procesor, memorija) i dobijeni rezultati bi trebali da budu priblizni, a tako ces ujedno utvrditi da li je u pitanju problem sa drajverima ili je kartica takva kakva je, tj. spora.
Pozdrav

pa .. mashina na kojoj je rezultat ochajan je
...plocha asus a7v8x-x, grafichka FX5200 64DDR, ace 256DDRpc2700,cpu barton 2500+, i neki krsh od monitora .. 15" valjda samsung al` je mLogo star ...

a mashina na kojoj sam radio o/c i koja shljaka super je
...plocha nf7-s, grafichka FX5200 64DDR, King 2x256DDRpc3200,cpu barton 2500+

aj probacu da reinstaliram sve pa da vidim da li je driver u pitanju .... ,)

... u svakom sluchaju hvala svima na pomoci .... :banana: :wave:

btw ima li neko reshenje za bios ... zashto je zakljuchana agp speed ?? :trust:

Nazad
Vrh Dno