Šta je novo?

Jos jedno pitanje vezano za online shoping

link2rage

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2004
Poena
620
Nameravam da uzmem visa karticu (koju vec neznam tacno ako imate preporuku neku, slobodno recite) u Raiffeisen banci. E sad ja bih pazario nesto preko Ebay-a i vidim da svi placaju putem Paypal-a. Gledajuci tamo da se registrujem nema nase zemlje. E sad ja da pitam da li recimo postoji mogucnost da ja sa visa karticom se registrujem na Paypal ali da mi adresa bude u recimo u Pariz kod moji roditelja, pa tako ja prebacim kako vec pare sa jednog racuna na taj paypal a roba da mi stize u Pariz a ne ovde kod nas. Da li je to izvodljivo?

Nisam bas siguran da sam razumeo sta zapravo pitas...

NARAVNO da sve moze ako si iz Pariza. Jednom odes tamo i pootvaras sve sto treba. Posle toga jedino treba da organizujes protok para na relaciji Pariz-Beograd-Pariz. Za to ti je najbolji moneybookers.

Predlazem ti sledeci shematski plan:

a) Odmah otvori nalog na moneybookersu, sa beogradskom adresom. (Zato sto ti na moneybookersu limiti rastu ne samo od prometa, nego i od prostog protoka vremena. Kad otvoris nalog, limit ti vremenom raste, cak i ako nemas nikakav promet.)
Odmah verifikuj adresu, ta verifikacija ce ti drasticno olaksati sve ostale eventualne verifikacije. To se radi tako sto zatrazis verifikaciju adrese, oni ti posalju nekakav kod obicnom snail postom. Kad stigne ti uneses taj kod i verifikovan si.

b) Idi u Pariz. U banci koju ti preporuce, otvori dobru karticu i racun. "Dobra" kartica i racun, znaci da ih svuda primaju i da ti mozes da ih kontrolises online. Daj i sva ziva ovlascenja nekome od tvojih, jer teoretski to moze da ti zatreba.

c) Iz Pariza otvori Paypal nalog i vezi ga za taj racun u banci. Ako ostajes duze u Parizu - pokusaj da im izazoves sumnju. Kupuj, prodaj, prebacuj vece sume... Jednom recju, radi sve sto ti padne na pamet da ih isprovociras da te provere. Oni ce ti traziti stosta da te verifikuju. Ti im sve sto traze posalji i kad te jednom skroz verifikuju, miran si otprilike zauvek.

d) Onda nek' neko od tvojih otvori moneybookers nalog i to je to. Sto god zamislis, funkcionisace glatko.

P.S. Zaboravih:
Kartica koju treba da otvoris u Rajfajzenu je Visa Virtuon. Nemoj da je registrujes na moneybookersu pre nego sto verifikujes adresu. Posto se metode koje moneybookers koristi za verifikaciju stalno menjaju - ne znam kako ide sad. Ali, u svakom slucaju ce ti verifikacija kartice biti ista ili laksa ako vec imas verifikovanu adresu. (Kad sam ja otvarao moneybookers nalog, nije bilo verifikacije adrese. Kasnije se pojavila i ja sam se verifikovao. Nakon toga sam menjao racune i kartice, a nikad mi nisu trazili nikakvu proveru)

Nazad
Vrh Dno