Šta je novo?

Jos jedno pitanje u vezi ebay

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Hocu da prodajem stvari na ebay.fr. Hocu da ih saljem odavde. Imam coveka u Parizu u kod imam poverenja ali bih njega koristio samo za transakcije novcem izmedju njega i onij koji kupuju, znaci ja bih se dogovarao za sve sa kupcima.
Nikad nisam kupovao niti prodavao nista preko ebay-a pa mi recite neke pocetnicke korake, kao npr. da li da taj account bude prijavljen na njega i sa njegovom adresom ili racunom ili firmom (ne znam sta je sve potrebno da bi se ostvarila prodaja) ili na mene koji sam u Beogardu. Koliko je neko vreme isporuke do Francuske, tip slanja i ostale sitnice.
I da li ima neko iskustva sa prodajom u Francuskoj (evropi)?

Najbolje bi bilo da ti otvorish ebay account, a on da prima pare na svoj paypal. Samo vezesh njegov paypal za svoj ebay account i to automatski ide.

Tako cesh sam postavljati aukcije i moci lako sve da pratish, a kada treba neko da ti plati, platice ti na njegov account. Robu shaljesh odavde, ne morash nishta da shaljesh u Francusku, a on podize taj novac i shalje ti recimo Western unionom.

Sve je to jednostavno kada je paypal otvoren na podrzanu zemlju.

Mozes da ostvaris to sto si naumio a jedan od nacina je ovaj koji ti je Driver savetovao.
Ali, imaj u vidu da je to prilicna komplikacija (bar u pocetku) i da ce ti trebati vremena i zivaca da se uhodas.
Mozes ti to i bez posrednika u Francuskoj ali ti treba PayPal account (koji je moguce otvoriti). Ne znam neke detalje, ali vidim da neki ljudi prodaju robu na eBay-u direkt iz nase presvetle:S: domovine.
Na kraju ne zaboravi da bi bio seller sa autoritetom trebace ti odgovarajuci broj pozitivnih feedback-ova (nekih 50-ak po mojoj proceni) da bi te ljudi ozbiljno shvatali i sto je najvaznije da bi bio u poziciji da izvlacis dobre cene za svoje aukcije.

Nazad
Vrh Dno