Šta je novo?

Jos jedna o laptopovima

pravo_u_raj

Čuven
Učlanjen(a)
20.07.2003
Poena
609
Zbog prirode posla i jos nekih stvari mozda cu u skorije vreme pazariti neki laptop. Ja sam se zalepio za FS Amilio Xi 1526 kome je cena oko 1.5K
Amilio Xi 1526 koji bih ja jurio je sa T7200 procesorom u njega bih stavio 2gb rama i jos jedan hdd i kao takav bi ispao po mojoj racunici oko 1.7k
Da li ima neki laptop slicnih performansi a ne sa toliko divljackom cenom. Bitno mi je da je 17" monitor, nece nesto preterano da radi na bateriji al naravno da ne bude neka sto kratko traje, tezina nije presudna. Sto se cene tice naravno da je sto jeftiniji :) ako mi uleti uskoro da kupim auto laptop ce da priceka :)

Ako se ne varam preporucujes mu onaj krs sa 855 chipsetom i ATI 9700 Mobility grafikom,sto ne vredi 800 eura ni pod razno iako je 17"laptop!!
Evo u nasim oglasima Yoti prodaje isti laptop kao moj iz potpisa za 1250 eura,mozda bi dao i za 1200 eura,a masina je zver,i za igranje i za crtanje i sa strava autonomijom za ovoliki laptop (tj ovoliki ekran pa jos sa odvojenom grafikom) i nema sta neces moci da odradis sa njim za te pare,a ustedeces oko 400 eura kad mu budes dodao jos 1GB RAM-a u odnosu na taj FS!!
P.S.Tek sad sam provalio da je tema jedno 3 nedelje stara,ali ako ga nije jos kupio onda ce mu ovi saveti verovatno dobro doci!?
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
zasto je Dell 9200 krs, jel imas informacije o konkretnom laptopu ili generalno. Ja bas razmisljam da pravim neku kombinaciju za njega.

Ma pusti Lomnicu,on nabacio HP nx9420 pa su mu sada svi ostali laptopovi krshevi:D ,Dell 9200 je dobar laptop pa ako imas kombinaciju da ti se isplati da kupis taj laptop slobodno kupuj.
:wave:

Zar nisam napisao zasto je krs,jel moram da ponavljam!?Trazi covek za Dell,i to bez garancije,i to prvi Centrino koji je sigurno bar jedno 2 i po-3 godine star i toliko i izakan,"samo"oko 900 eura,jel sad jasnije zasto je krs!?Ako nije jos uvek onda... IMA MNOGO BOLJE I NOVIJE ZA TE PARE!!!
@enigma66
Nemoj da zezas,kazi sada MIRNE DUSE da bi ti dao ladno 900 eura za onaj Dell pre nego nesto pre 1k eura za neki C2D laptop,glanc nov ili skoro nov?Ja ne bih,a ti ako bi jos kao preprodavac onda stvarno... nemamo sta da pricamo dalje!!
Daj covece malo vise love i kupi nesto novo sa garancijom,a ako nemas onda uzmi bar neki Sonoma laptop,ima na oglasima raznih 15.4" i ponekog 17"modela za 600-800 eura otprilike,ne nasedaj na onu zamku za naivne!!
Pozdrav ,)

Ako ti nije ultrahitno, uvoznici su najavili za 7-10 dana nove ASUS gamer laptopove a poboljsanim grafikama i ekranima a ZBD garancijom. Stizu i 17ice. Cenim da bi pre izbora u svakom slucaju trebao da bacis pogled na njih.

koliko se isplati dati za Dell 9200? Na sta obratiti paznju?

E moram da ti kazem jednu stvar ako imas kes za Dell-a nemoj da razmisljas ni jedan sekund veruj mi Dell je zakon na ovim prostorima ja licno imam DEel-ovu masinu jede malu decu ni jedan racunar u klasi mu ne moze ni prici jedini problem su pare.
Jos jedna stvar imaju odlicnu servisnu podrsku i odlican servis
Moj savet uzmi Dell-a i bog da te vidi

Verujem da bi se Delimir potpuno slozio sa ovim oko servisne podrske i servisa...

E moram da ti kazem jednu stvar ako imas kes za Dell-a nemoj da razmisljas ni jedan sekund veruj mi Dell je zakon na ovim prostorima ja licno imam DEel-ovu masinu jede malu decu ni jedan racunar u klasi mu ne moze ni prici jedini problem su pare.

Hehehheheheheheheheheh

Sto ljudi sto ćudi.

A to za servis ---- co comment

Malo da odstupim od teme: Zanima me da li dodavanje RAM memorije moze da se odradi samostalno (u pitanju je HP nx7300) i da li to nece pokidati neku nalepnicu ili nesto pa da mi posle ne vazi garancija? ***, nisam nikad imao laptop pa nemam pojma kako se dodaje ram :) Inace, u pitanju je neka akcijska cena u Metrou za gorepomenuti lap pa sam mislio da mu dodam jos 512 rama. E sad, u slucaju da ne smem sam, koja je procedura? Jel ima neka firma koja je ovlasceni servis, pa da mi oni ubace ram (koji kupim kod njih :)) i da vazi garancija i na dalje?

Malo da odstupim od teme: Zanima me da li dodavanje RAM memorije moze da se odradi samostalno (u pitanju je HP nx7300) i da li to nece pokidati neku nalepnicu ili nesto pa da mi posle ne vazi garancija? ***, nisam nikad imao laptop pa nemam pojma kako se dodaje ram :) Inace, u pitanju je neka akcijska cena u Metrou za gorepomenuti lap pa sam mislio da mu dodam jos 512 rama. E sad, u slucaju da ne smem sam, koja je procedura? Jel ima neka firma koja je ovlasceni servis, pa da mi oni ubace ram (koji kupim kod njih :)) i da vazi garancija i na dalje?

Zavisi od firme koje je nosilac garancije (uvoznik). Koliko znam Comtrade ne dozvoljava zamenu memorije van njihovih ovlašćenih servisnih centara, iako se ne kida nikakva nalepnica, itd, ali oni imaju u njihovom informacionom sistemu svu robu zavedenu po serijskim brojevima, pa znaju kad je nešto menjano kod njih, a kad ne.

Po meni ako imas 512mb rama i mozes da ubodes jos 512mb rama... UBODI... ako bude isao na servis, lepo izvadis ram i eto originalne masine...

E,a ja tebi moram da kazem tri stvari:
1- LUPAS,ali stvarno preterano jer generalizujes ne razmisljajuci puno sta hvalis (nisi sigurno ni video konfiguraciju a hvalis je SAMO zato sto je Dell) a to nije pametno!! :)
2 - Hvalis jednu prosecnu firmu kao zakon od koje nema nista bolje i koja je zakon na ovim prostorima kao i njihov perfektan servis,a nisi ni procitao onoliki tred Dell - Hell u delu domace trziste o njihovoj"sjajnoj"podrsci i servisu!! :p
3 - Ako je onaj krs za"odmah uzeti",ajd reci svoje misljenje za ove tri masine koje sam nasao na Krstarici u jednom oglasu:
***HP nx8220 Centrino 2.0Ghz, 512mb, 80gb hdd, ATI X600, 15.4wxga 1680x1050, DVD rezac,BT,Citac kartica....750 evra
***HP nx8220 Centrino 1.86Ghz, 512mb, 60gb hdd, ATI X600, 15.4wxga 1680x1050, DVD rezac,BT,Citac kartica....700 evra
***FS 3438 Centrino 1.73GHz, 512mb ram, 80 gb hdd, 17 inca ekran, NVidia 6800 256mb, DVD-RW, daljinski......700 evra
Znaci radije bih mirne duse preporucio coveku neki od ovih 15.4" odnosno 17"modela koji su MNOGO bolji za MNOGO manje para (SVI su Sonoma masine,za razliku od onog krsa) nego da preporucim tako bezveze coveku da baci oko 800 eura za onakav krs pa da ne mogu da spavam posle nocima,ali opet to sam samo ja,a ja nisam zaljubljen u Dell tako da... razmisli ubuduce pre nego sto prokomentarises nesto!! ;)
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
Dobro, nije sad onaj DELL baš KRŠ u doslovnom smislu reči, mislim, ako bi to rekao, malo bih preterivao. To je jedna upotrebljiva spravica, i može se na njoj raditi.

Medjutim, ako stavimo ruku na srce, i kažemo pošteno i bez ostrašćenosti i preferiranja nekog branda kao takvog (bilo kog) možemo zaključiti da postoji trenutno NAJMANJE 7 laptopova koji su ZA KLASU bolji od tog DELL-a po svim kriterijumima, pa i value for money.

Dakle - zaista ne mogu da ni u kojoj varijanti predložim nekom da kupi tog Dell-a, pa čak i onim najvećim (a retkim) DELL loverima, i najbitnije je da čak i oni znaju da to nije prava mašina u ovom trenutku.

Ma ok sto se upotrebljivosti tice,naravno da se jos uvek moze raditi na njemu,naravno da se moze i neka,par godina stara,igrica moze lagodno odigrati na njemu,ali za to dati 800 eura... MA JOK!!!
Pozdrav ,)

Vrh Dno