Šta je novo?

jos jedna konfiguracija...

Frenki87

Slavan
Učlanjen(a)
29.04.2008
Poena
301
XFX 9600GT 512Mb DDR3 ~150eura
AMD Athlon x2 4800+ AM2 Dual core ~75eura
Asus MB M3A am2+ ~70eura

Ganjam neku konfiguraciju do ~350 eura. Ovo sam sastavio popodne u jednom shopu. Ganjao sam 8600gts ali razlika u cijeni je bila nekih 50km, a 9600gt je daleko ispred nje tako da sam se odlucio za tu graficku. Mislim da je pored bila 3870 atijeva u njenom rangu, slicna cijena ?

Sad gledam po netu, koji bi intel mogao parirati doticnoj, recimo core2duo E4500 2.2Ghz. Ako nije velika razlika u cijeni da uzmem njega.

Rami i hd su manje relevanti. I da naopomenem da planiram kofiguraciju za 1280x1024 rezoluciju, odnosno max rez. za 17` lcd

Ako moze samo savjeti sta ubaciti, zamjeniti ili izbaciti.

poz.

jos da naopomenem, na raspolaganju nije bila 8800gt, ali cak ako uspijem naci, mislim da ce biti daleko skuplja od ove. Razmisljao sam mozda uzimati preko ebay-a. Dodje me nekih 300km kao ova ali u pitanju je rizik pa preskacem.

p.s. Nisam tehnologiju pratio ~2godine, juce sam citav dan proveo pokusavajuci pohvatati sve nove tehnologije, ovo pici isuvise brzo, pogotovo ovi brojevi i slova na grafickim kartama..

e ovako, pokushacu da ti pomognem sobzirom da si se odluchio za AMD -

1. shta god ti neko rekao, u srednjem segmentu je AMD podjednako kvalitetan, ako ne i bolji od Intel-a.

2. Grafichka karta ti je odlichan izbor, eventualno pogledaj i ATI Radeon 3870, mozesh naci jeftinije, a 9600GT i 3870 su jako slichne karte (za ATI kazu da ga dobija za vrh koplja)

3. matichnu plochu uzmi Biostar TA770 A2+ ili Biostar TA780G M2+ obe su oko 60ak evra, i obe imaju poslednje ATI chipsete (serije 700) stim shto ti ova druga ima odlichnu integrisanu grafiku, koja ti moze dobro doci kad zatreba

4. procesor uzmi AMD Athlon 64 X2 5000+ Black Edition 2.6GHz - koshta 70 evra, i pritom, black edition znachi da je otkljuchan mnozilac, te mozesh overklokovati veoma lako, a i dosta se procesor dobro pokazao do sad, ja ti iz lichnog iskustva govorim.

Hvala momci, idem onda na tu plocu i proc. Mada nisam neki ljubitelj overklokovanja, pogotoov kod zagrevanja

i poslednje, koji proizvodjac hdd-ova je najtisi...znaci neki hd od 160-250gb ali samo da nije bucan. Imam stari maxtorov i probi usi...

Vrh Dno