Šta je novo?

Jos jedna konfiguracija do 600e

Lazaboj

Slavan
Učlanjen(a)
26.03.2006
Poena
345
Postovanje, znam da je ovo jos jedna konfiguracija u moru istih ali... Imam graficku MSI r9 280x tako da to ne treba. Voleo bih da uzmem i5-6400 i 8gb ddr4 i samsung 850 240gb ssd. To jest pitanje glasi da li ici na te komponente pa samim tim i odgovarajucu plocu ( treba mi ploca sa vise sata prikljucaka min. 3 i usb prikljucaka bar 4 ali bih voleo 6) ili uzeti i5-4460 i ddr3. Konfiguraciju ne nameravam da menjam 5-8 god ( koliko mi je trajala i sadasnja). Treba jedan kuler jer mesto gde stoji komp je skuceno. E sad koja ploca i koje kuciste + napajanje. Za kuciste i napajanje po mogucstvu ne bih dao vise od 10k rsd. Igram igrice ali ne patim od toga da budu ultra-mega-giga podesavanja ( sta vise prosle godine sam odigrao dve a ove ni jednu igru) bavim se malo video i photo editing kucna varijanta za bake i deke i prijatelje. Hvala unapred na pomoci. PS: Nemam nista protiv "Madjara" ali bih voleo u E**i jer su mi bukvalno prekoputa posla. I ne zelim polovno.

Poslednja izmena:
nisam bas siguran koliko je izvodljivo kod nas iskombinovati ozbiljno i kuciste i napajanje za 10k din,posto ti treba za 280x malo korektnije napajanje.ja licno bih isao na raidmax hyperion + video dal' i posto je evga supernova 550w kod madjara,u suprotnom ganjao ovde antec vpf ili t seriju sa nekih 45a na +12v.preskocio bih skajlejk i uzeo 4460+najjeftinija b85 ploca sa 6 sata portova.6 usb-ova ces svakako da imas,sve te ploce podrzavaju dual prednji USB.sad,dal' ce ta konfa da izgura 8 godina,s' obzirom koliko rapidno ide desktop zadnje vreme da bi ostao konkurentan,nisam bas siguran pa sve i da uzmes x99 platformu sa najskupljim procom i periferijama.gledaj sta je najbolje danas.

Hvala na brzom odgovoru. Nisam se dobro izjasnio, kuciste treba da bude funkcionalno uopste ne treba da bude svetlece ili sta vec. Kuciste ce biti skriveno i moze (ako to uopste pije vodu) i najjeftinije. Akcenat je na napajanju, mislio sam LC Power 925b ono ima u sebo 600w vec ugradjeno. Ne znam zbog hraficke i ostalog da li ce da ga tera kako treba. Ne zamerite na pitanju ali zasto i5 4460 a ne 6400? Cena je ista. Zar nije bolje da uzmem novije?

jer ti za skajlejk treba skuplja ploca,skuplji ram da bi taj komplet imao smisla,a nemas benefite vredne ulozenog novca.tako da 4460+najjeftinija ploca koja zadovoljava sa brojem portova i 8gb rama su ti sasvim dovoljni.sto se kucista tice,nije samo do estetike vec i do funkcionalnosti i prosirivosti,a tu spomenuti hyperion siba sve u klasi i to visestruko.od tih jeftinijih kucista i CM n200 nije los,ali je po mom misljenju hyperion daleko bolje.iako definitivno za 280x treba krsteno napajanje,nema potrebe ni tu preterivati,tako da je spomenuta EVGA kod madjara odlican par za ta komplet.antec kod nas u kombinaciji sa hyperion-om izadje preko 10k dinara,dok bi evga trebala da tu bude negde.

Ako sam dobro video raidmax hyperion je mini kuciste, a ako je tako za njega nemam mesta. Treba mi neko midi tower. Moze li raidmax seiran II ili CollerMaster N300? Odgovaralo bi mi da ima ventilaciju sa gornjr strane kao i napred za vent, naravno nazad se podrazumeva. Kakvo je Chieftec GPS-600A8?

nemas mesta za manje kuciste? :) na papiru taj chief deluje sasvim pristojno (46a na singl +12v rejlu,i vise nego pristojno),samo nikako da izbunarim koji je oem,a i licno nisam imao posla sa njim pa nemogu da pricam kako se pokazao.posto ti je estetika ocigledno bitnija od funkcionalnosti,kupi kuciste koje te zadovoljava po tvojim kriterijumima,dzabe ja sad tu da tupim kako je po svemu to najozbiljnije kuciste za te pare kod nas.e sad,ako je problem sirina cube kucista onda CM n200 je sasvim dovoljno,ne treba ti ATX kuciste jer neces kupovati ATX plocu.

@umart Izvinjavam se svima nikako ne zavrsim misao do kraja. Da, kuciste je presiroko za odeljak u stolu (mislim da je nekih 25cm ili i manje). Raidmax sa naveo zato sto je bio odmah ispod hyperion-a. Video sam N200 i sasvim zadovoljava moje potrebe stim da su prikljucci sa prednje strane a ne gore. Onda mislim da sam se odlucio N200+Chieftec 600a8 i vozi misko. Hvala vam.

da,LC cc120 je proveren kuler,mada i stock bi ohladio taj i5 ne greje se to uopste,ali ako se ganja tisina bilo kakav 120 pa ako vent bude bucan uvek mozes da zamenis/ubijes broj obrtaja.

Znam da su ga nahvalili, LC-CC-120, ali ga sad nema. Mada ja ovo skupljam informacije kad pocnu popusti za novi godinu da krenem da narucujem. Npr. samsung 850 evo 250gb je bio jeftiniji u prodavnici na E nego kod "Madjara", ali sad ga jedino kod njih i ima. Mozda se kuler ponovo pojavi.

Vrh Dno