Šta je novo?

Jos jedan problem sa paljenjem racunara

jabukowski

Cenjen
Učlanjen(a)
30.04.2013
Poena
154
Pozdrav svima,evo ovako problem je paljenje racunara,znaci stisnem power dugme pokrenu se svi ventilatori(na kucistu,na procesoru,na grafickoj),upale se led diode na kucistu,ali nista se ne desava.Hard disk se ne cuje,DVD drive ne zasvetli,ne podize sistem,monitor se ne pali.E sad ja na produznom kablu ,na koji mi je sve prikljuceno, imam dugme za gasenje(t.j. za prekid dovoda struje do uticnica) njega kad ugasim i upalim par puta racunar se pokrene.Na monitoru mi se pojavi sledeca poruka:"power supply surges detected during the previous power on, ASUS anti surge was triggered to protect system from unstable power supply".Kada se upali, racunar radi besprekorno,sve sam testirao,procesor,grafu,memoriju.Konfa je sledeca:

Procesor: Quad Core Intel Core i5-3350P, 3200 MHz
Graficka :NVIDIA GeForce GTX 650 (1024 MB)
RAM: Patriot Memory 1600 CL9 Series (2 x 4GB)
Napajanje:BE QUIET, BQT E5-650, 650W
Hard disk: ST500DM002-1BD142 ATA Device (500 GB, 7200 RPM, SATA-III)
Maticna: Asus P8H77-V
Operativni sistem:Win 7,64

Jos da napomenem,nista nije dirano u BIOS-u,nista nije klokovano,sve je novo.Ja mislim da je do napajanja,nemam gde da proverim napajanje i nemam neko drugo da ga probam na mom racunaru.Svaki savet je dobro dosao.Ako je do napajanja mozete li mi preporuciti neko koje bi odgovaralo ovoj konfiguraciji.

Poslednja izmena:
Tu ti je napajanje kriticno,probaj sa drugim ako radi za tvoju masinu odgovara tt sps 530.Probaj da otkacis power kabal od maticne do kucista I spoj dva pina na maticnoj srafcigerom.

Pozajmi od nekoga napajanje pa probaj, moze da bude i da ploca zeza

Nazad
Vrh Dno