Šta je novo?

jos jedan problem sa Liveom

ica

Čuven
Učlanjen(a)
18.08.2002
Poena
619
Primetio sam da se u par igara ( HFS Hot Pursuit2 i Moorhuhn 3) cuje krcanje na zvucnicima ili na slusalicama. Citao sam negde da Creative Live! 5.1 ima problema sa VIA cip-setovima. Moja ploca je MSI KT3 Ultra i imam instalirane najnovije VIA 4in1 drajvere. U cemu je stvar?

ica je napisao(la):
Primetio sam da se u par igara ( HFS Hot Pursuit2 i Moorhuhn 3) cuje krcanje na zvucnicima ili na slusalicama. Citao sam negde da Creative Live! 5.1 ima problema sa VIA cip-setovima. Moja ploca je MSI KT3 Ultra i imam instalirane najnovije VIA 4in1 drajvere. U cemu je stvar?
Probaj PCI Latency patch.
Ako imaš uključeno CPU Halt Command Detection u biosu ili držiš CPUIdle ili neki sličan program nema pomoći osim da to isključiš :( ali će tako da ti idle temperatura procesora prilično poraste

Probao sam PCI Latency Patch v0.19 ali nema promena. Izgleda da ta verzija patcha ne podrazava VIA KT333 cip set -samo do 266. Postoji neka beta verzija 0.2 ali tamo pise da je too dangerous to use.
U BIOSu nisam nasao CPU Halt Command Detection niti CPUIdle.
Kazu da moze da pomogne to sto cu prebaciti karticu u neki drugi PCI! Jel to moguce?

ica je napisao(la):
Probao sam PCI Latency Patch v0.19 ali nema promena. Izgleda da ta verzija patcha ne podrazava VIA KT333 cip set -samo do 266. Postoji neka beta verzija 0.2 ali tamo pise da je too dangerous to use.
Slobodno stavi 0.20b20 ili b19

ica je napisao(la):
U BIOSu nisam nasao CPU Halt Command Detection niti CPUIdle.
Kazu da moze da pomogne to sto cu prebaciti karticu u neki drugi PCI! Jel to moguce?

Jeste, nazalost....
Stvarno da covek poludi od gluposti koje nam priredjuju proizvodjaci hardvera i softvera....

POZ
:)

Probao sam i sa verzijom 0.20b20 i izgleda da i nije tako opasna kao sto su napisali, medjutim, stvar i dalje ne radi. Probao sam i neki Creative Patch 0.1 ali ni on nista ne popravlja. Sta mi preostaje?

ica je napisao(la):
Probao sam i sa verzijom 0.20b20 i izgleda da i nije tako opasna kao sto su napisali, medjutim, stvar i dalje ne radi. Probao sam i neki Creative Patch 0.1 ali ni on nista ne popravlja. Sta mi preostaje?
Stvarno više ne znam... možeš da probaš da staviš novi bios. Mislim da je tekuća verzija 5.7

Resio sam stvar tako sto sam procitao prilicno jednostavnu stvar na ALive.com. Smanjio sam Volume za Play Control i za Wave/MP3 sa 100% na 75% i sada nista vise ne krci.

Nazad
Vrh Dno