Šta je novo?

jos jedan (high-end) sistem koji nece da butuje :(

joriq

Čuven
Učlanjen(a)
04.01.2004
Poena
795
prije par mjeseci uzeh polovnu (ali skoro novu) konfu:

asus ROG rampage 2 formula (nforce 680i cini mi se?)
q9550
4x1GB ocz reaper
2x640gb hardovi

i tada 4850 graficku, koju sam zamijenio za novu gtx260. Problem je poceo sa prvim ubacivanjem gtx-a u mashinu: povezem sve, utaknem u struju, popale se sve lampice (a na ROGu ih ima dosta), lampica na napajanju takodje, diagnostics display takodje, ali pritisak na power taster (i na kucistu i na samoj maticnoj) nije davao nikakve rezultate. 2 puta vratim 4850, radi, al gtx se upali tek iz treceg pokusaja. I od tad je radio dok prije neki dan nisam rijesio da promijenim redosled DVD rezaca, kad sistem opet nije htio da butuje. :trust: Iscackao sam i prekontrolisao par puta kablove, i nekako se upalio, i od tad se ugasio samo jednom, kad sam vrlo blago cuknuo nogom kuciste i jutros, kad se sam ugasio 5-10 sec po pocetku butovanja. Meni je bilo logiccno da je neki kontakt losh, mislim da sam provjerio sve, ili da memorija ne nalijeze dobro (izvadio i vratio sva 4 modula), ali i dalje ni'ta: sve lampice rade kad ga utaknem u struju, ali ne reaguje na paljenje. Probao i clear cmos i vadnjenje baterije i raskacio sam sva 3 dvd rezaca, izvadio i vratio graficku, cak vratio 4850 da probam, ali cvrc...
Sad vec nemam vise ideja, ima li neko nesto da predlozi? :wall:

yep, oba. Al sad ni sa 4850 nece da butuje. A i graficka je glanc nova, pride posle problema pri instalaciji je radila OK, cirka mjesec dana...

A da nije mozda napajanje slabo? Vidim da imas jake komponente. Koje napajanje tera tu konfu?

Koje napajanje imas? Izvadi memoriju, probaj sa jednim modulom.

cooler master modular 850w

To sa jednim modulom mi je jedna od rijetkih preostalih ideja :)

Aha okej znachi ram radi savrsheno sa radeonom ali sa nvidia-om necje...Zaista svashta mozhesh ovde da prochistash...

well, no. Napisao sam u prvom postu jos:
cak vratio 4850 da probam
dakle, bio sam vratio 4850, i nista. Ostavio 1 modul RAMa, nista. Izvadio zvucnu, i (vec pogadjate) nista. Blah. Sva sreca pa nisam ovu konfu koja stoji u "My computer" potpisu jos raskacio, ceka me gomila posla ova 2 dana, pa cu bar 80-90% uspjeti i na njoj da zavrsim (sad kucam sa nje)

Mozda je ploca? Probaj kartice na nekom drugom kompu.

drugi komp mi ima AGP :) nista, nastavicu danas da cackam, mozda se PCI-E slot raz*ebao, pa ne nalezu dobro u njega, ili se zaprljao, ili... moze biti svasta... Mozda je (ko sto mi drug reche) otisla neka faza na napajanju...

asus ROG rampage 2 formula (nforce 680i cini mi se?)
q9550
4x1GB ocz reaper
2x640gb hardovi

Nije mi jasno kako mislish da idu ova plocha (x58) i q9550, da ne mislish mozda na asus rampage formula ?

nforce je chipset, ko sto napisah, vjerovatno sam greskom dodao dvojku u nazivu ploche (blam) :) ne pratim vise hw desavanja kao nekad, cak ni ono sto za sebe uzimam :(

Probaj izvadi komponente sve iz kucista i upali ga na stolu,imao sam istih problema jedno vreme i to mi je uspelo...Nemoj da me pitash zashto ne znam ni sam :p

mozda se PCI-E slot raz*ebao, pa ne nalezu dobro u njega

aghhhhh... Posto sam rastavio i sastavio sve sto sam znam da rastavim i sastavim, i posle jedno 10 iznenadnih paljenja i isto tako iznenadnih prestanaka rada, sasvim na kraju sa zivcima, provalio sam da je izgleda gtx260 poteska kartica, pa je zadnja od svih mogucih ideja upalila: malo sam je pridigao (cirka pola santimetra) i "podbochio" kablovima da ostane u tom polozaju, i mislim da je to TO :S: Upravo pisem sa novog kompa, butovao je jedno 3-4 puta za redom, da ako podrzi ovako :smash: Razmisljao sam da ponovo otvorim kuciste i vidim mogu li shrafovima da pridignem karticu, ali se ne usudjujem bilo sta vise da taknem :D Zavaricu bocnu stranicu! ,)

usrafljena je vrrrlo dobro, samo bi je mozda trebalo podici malo na silu i tako zasrafiti, al svaki put kad mi je padala takva ideja na pamet (hej, zasto ne bi zamijenio redosled DVD rezacima?!) sistem je posle odbijao da butuje, pa ga neka ovako, sve fercera :D

back to the drawing board :mad::mad:

mislio sam da ubacim 1 ventilatorcic koji vec imam, da hladi northbridge, i cim sam otvorio kuciste i takao par kablova, masina opet nece da butuje, LCD poster samo prikazuje "CPU INIT", sve lampice sijaju, ali power tasteri (onaj u kucistu i na kucistu) jednostavno ne reaguju... Posle 3 sata cackanja, rezultati su ravni nuli... Nastavljam kopanje po kablovima i sl :wall:

"podapiranje" sa shestopinskim pci-e kablovima je i ovaj put dalo rezultata, mada me zivo interesuje sta je pravi razlog za ovo sr*nje sa nemogucnoscu butovanja, da li je pci-e port, ili kablovi, ili sta? :wall:

mozda se razlokao (rashirio) pci-e slot ko tje ga znati
meni wifi kartitza kada je zashrafim netje da radi xD a owako je pustim kabal je nategne na dole i radi sawrsheno XD

tako mi i treba kad se zalecem na polovne stvari :d

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno