Šta je novo?

jos 1 problem sa sleep ili grafom, ili monitorom...???

cobraman

Slavan
Učlanjen(a)
05.02.2009
Poena
415
Moja oprema  
Laptop
Asus vivobook pro 15 oled
Mobilni telefon
Huawei p30 pro
Pametni uređaji
Huawei gt2
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Tek sto resih problem u skorasnjoj temi oko instalacije wina, a koja je upravo odradjena PONOVO zbog toga sto komp u 50 posto slucajeva nece da se probudi iz sleep moda (S3 ONLY) a lepo je radio skoro godinu dana i budio se...kad opet isto...Medjutim pocinjem da sumnjam da nije win niti ram eventualno u pitanju...

dakle upalim ga i klasika- crn ekran, ventovi se pale, hdd-ovi takodje ali ekran crn...i tako pritiskam ctrl+alt_delete 20 puta i pojavi se plavi ekran kao da biram ocu log off, task manager i sl...kao da sam pritisnuo u normalnom radu...i 10ak sekundi ekran blago treperi!

e sad ga palim veceras iz shut down-a i...shit! crn ekran! a lepo cujem da se bios oglasio, da diskovi krljaju par sekundi i cujem zvuk dobrodoslice na desktop ali opet crno....tek posle 20 sec pojavi se treperuci ekran i sve kao ok...

STA JE KOJI MOJ SA NJIM!:mad: GRAFIKA RIKNJAVA? Monitor? neki treci predlog??? Sistem je klokovan do bola ali takav je vec par godina! Pokusao i popustim latencije rama na 6-6-6-18 iako po deklaraciji moze 55515, napone jebavao do gornjih granica svega ne bi li ustanovio uzrok ali dzaba....Power mode- preformance...provrteo sve teme u vezi slip moda i problema ali nista...kad mu se digne probudi se, kad nece nece ili opisan nacin budjenja...

DAJTE NEKI PREDLOG! PS Probam i neklokovan sistem default bios opet nece svaki put da se budi...Poceh da sumnjam i na sdd sistemski, ali nije bre...rekoh da cujem da sewin digao i ucitao ali nece se upali monitor ili grafa!:sceptic::S:

to mi vise deluje da je ploca ili grafa...

Vrati sve da defauult bez OC pa vidi šta se događa. Kad je OCovan "do bola", kako kažeš, komponente oslabe pa nastaju problemi, što duže tako radi, to gore. Moguće je da je i napajanje popustilo.

i ja sam pomislio na napajanje ali napajanje mu je kvalitetno, pre bih rekao da je grafika. Njabolje da pozajmis od nekog grafiku pa da vidis kako se ponasa...

Vrh Dno