Šta je novo?

jooojj...nece monitor da se upali :P

lilteobg

Čuven
Učlanjen(a)
06.05.2002
Poena
619
dakle problem je u sledecem...
monitor-radi
hard-radi
graficka radi...
aliii...nece da se pojavi slika na ekranu...nista ne pisthti...

pokusao sam sa resetovanjem BIOSA(ono vadjenje baterije i pritisak na dugme BAT SW ili kako vec)....i opet nista...

jel ploca u pitanju?

ae pa tako...hvala:)

radi monitor od kabla...cim radi monitor :)..mislim radi na drugom kompu..problem imam sa tim sestrinim kompom

to sam i ja pomislio pa sam kupio novo napajanje ali isti problem je i dalje prisutan

Poslednja izmena:
i meni se ovo desilo na novom konfiguracijom koju sam sklapao, ispalo je da matična nije dobra

Nakon što upališ komp trebalo bi da čuješ jedno kratko "bip" što je znak da je BIOS proverio hardver i utvrdio da je sve u redu. Ako toga nema, nešto u kućištu je otkazalo, verovatno ploča. Prvo, što treba da uradiš je da povadiš sve kartice sem grafičke i sve IDE kablove i probaš ponovo da ga uključiš.

Meni se to dešavalo par puta! U većini slučajeva to biva zato što napajanje otkaže, medjutim, jednom mi je (još davno) na dvojci riknula ploča i tu nije bilo isplativo neko dalje servisiranje... nadaj se da ti nije to...

Koliko god zvucalo neverovatno,ako su ti tastatura i mis USB a pritom ne nekog kvaliteta,moze se desiti da ploca nece da POST-uje.Recimo M2N i Logitech internet pro 350 nema sile da rade(a kao nisu neke nepoznate marke).

Pre par dana me zvao klinac kome sam skoro sklopio racunar,kaze nece da se upali.Proverio sam sve redom(naravno prvo sam posumnjao na napajanje),sve dok ga u jednom tenutku nisam pitao od kada se to desava i povezao sve.Iscupam misa(nekog 7th sense kojeg je on kupio)i masina radi kao sat.Toliko.

Pa ne mora da se cuje... Ako nemas pistalicu (da ne kazem zvucnik);)
Mada, tipujem na CPU!

Imam. I ne cuje se. Ponavljam, ni na ovoj ni na prosloj. Jedino ako sam ja lud, pa moj mozak ne registruje taj zvuk. Ae, slusacu kada ga budem restartovao, ovih dana, ako ne ranije.

Iz iskustva sa par slučajeva kad je stvarno bilo napajanje u pitanju takodje se nije čuo beep sa ploče...naravno, to može biti i sama ploča i procesor i ram...znam nekad kad nešto radim, pa slučajno ne ubodem memorijsku karticu skroz kako treba onda se dešava isto, samo što se tada kod mene čuje dugi beep koji javlja da nešto ne valja...

Rešeje če ti biti da poneseš u servis ili kod nekog ko ima komponenti da se sve isproba fino, izvadiš jedno, stvaviš drugo dok ne provališ šta je u pitanju...

Imam. I ne cuje se. Ponavljam, ni na ovoj ni na prosloj. Jedino ako sam ja lud, pa moj mozak ne registruje taj zvuk. Ae, slusacu kada ga budem restartovao, ovih dana, ako ne ranije.

Sećam se da sam jednom prilikom kopajući po BIOS-u neke ploče našao opciju da se isključi zvučnik na ploči. Možda je tako nešto kod tebe u pitanju.

problem "resen" - otisla ploca u ***** :(

sad je jos veci problem naci plocu s754 sa PCI-E a da nije skupa....

pa problem je - jer sam ja iz Beograda, a ti(i verovatno tvoj komsija) iz Loznice...

a uzeo bih novu s754 plocu sa PCI-E...nasao sam na par mesta MSI Neo3 nForce4....za 45-50 eu...sto mislim da je mnogo, jer ipak je ovo stari socket....

Poslednja izmena:
ja sam imao isti problem ali je graficka bila u pitanju... nista ne pisti a monitor ne radi...

Vrh Dno