Šta je novo?

Joomla template pomoc

• Začetnik teme Začetnik teme Vortex
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Vortex

Cenjen
Učlanjen(a)
29.10.2009
Poena
159
Zamolio bih kolege sa foruma koji se bave Web programiranjem i rade u Joomla-i za malu pomoc.

Napravio sam sajt koristeci jedan template koji mi izuzetno odgovara ali postoji mali problem. Kada se predje misem preko stavke menija `Home` prikazuje se sub meni stavka `Unlimited Reseller Hosting` koju ja svakako nisam napravio i izgleda kao da je to kao neka reklama i da je nekako implementirano negde u nekom .php ili nekom drugom fajlu.

Ako moze pomoc kako to da uklonim bio bih vam izuzetno zahvalan.

Evo teme:

http://www.fileserve.com/file/TJeJyzG

272KB...

Pogledaj status bar kad hoverujes home, pa vidi gde vodi link. E onda uradi find na svim fajlovima ka tom linku i nacices gde je.

Kad hoverujem home u statusu stoji adresa tog sajta ka kome vodi link, ali nikako ne mogu da pronadjem gde je vezan taj menu item za Home.

Pa ajd kazi koja je adresa tog sajta?

haha, meni se taj gif pojavio u listi kad sam uradio brzi search, ali ga nisam otvorio u notepadu - nije losa fora uopste.
Neeego, da sam na tvom mestu, promenio bih template.

Mislis da ne radim ono sto su naveli na kraju kao resenje? Probao sam na localhostu preko Wamp-a i radi...

Pazi, stvari se mogu i daleko bolje sakriti - malo kriptovanja, petljanja sa js fajlovima i nigde ne bi pisao URL koji ti se pojavljuje u status baru. Ceo URL moze biti podeljen i u vise fajlova ili bilo sta slicno.
Evo na primer kako je isti link na Themza sajtu napravljen:
<h2 onClick="document.location.href='/r.p'+'hp?p='+'jh'">Joomla Hosting</h2>

Meni se ovo svodi na 2 stvari:
1. Themza ekipa je aff link namerno sakrila, posto su znali da to nije u redu
2. Nisu oni jedini koji prave ok sablone za Joomlu ... fala bogu.

btw, koliko je glupo to sto su link sakrili u Home link? Na tom mestu ce ga svakako svako primetiti. Plonkers, uprkos delimicnoj lucidnosti.

Vec sam napravio sajt koristeci ovu temu. Sta mislis da li da odradim uklanjanje linka po uputstvu koje sam gore postovao jer sam se uverio da radi i da ostavim tako sajt ili ne? Mislim jel mogu oni nekako da otkriju da sam skinuo taj link jer u Terms of use pise da korisnici moraju da ostave sve linkove koji vode ka drugim sajtovima, a dosli su uz template.

Koji mi inace sajt predlazes za joomla templates?

Ja bih ili detaljno procesljao sve, ili odustao od njih (pre ovo drugo).
Zagolicala me ova prica pa sam im malo cesljao sajt, evo npr. kako su izveli vec spomenuti link <h2 onClick="document.location.href='/r.p'+'hp?p='+'jh'">Joomla Hosting</h2>, koji vodi ka istom URLu kao i onaj sto je kod tebe bio Home.
Taj link se nalazi na /joomla1.5/ adresi (ti dodaj URL, necu da im pravim blink), levo dole, ispod Video Tutorials - pise Joomla Hosting.
Taj H2 na klik vodi na /joomla1.5/r.php?p=+jh (opet dodaj URL), ali ocigledno link ne radi ako nije kliknut na njihovoj stranici (paste ne radi). To znaci da recimo provere da li je referrer sa njihovog sajta, ili bas sa te strane, pa ako jeste ide dalje, ako ne vraca 404. A kad odes na taj Joomla Hosting, videces da se link zavrsava na joomla-web-hosting.html?sr=tz. TZ je garant affiliate oznaka ovih sto prave sablone. A kakva im je to glupost da moras da ostavis linkove? Samo to bi trebalo da pali radare.

Ako hoces da se zezas sa njima i da trazis gde su sta sakrili, ti ostavi. Ako neces, nadji nesto drugo.
Ne radim Joomlu, ali koliko vidim sablona ima ko pleve - ja bih potrazio nesto drugo, po mogucnosti nesto jednostavno sto ima samo kostur, pa bih sam dodavao zezalice.

Pazi, meni je samo to smetalo, taj link na home meniju, ostalo sljaka ok. Vec sam napravio sajt tako da mi se ne trazi nova tema koja bi zadovoljila tematske potrebe sajta. Zanima me samo da li oni nekako mogu da sazanju da sam ja skinuo taj link, posto postoji postupak koji sam gore naveo, da ne bude posle problema.

Postoji vise nacina, ali sta i ako saznaju - ja bih im namerno javio.

Da ne otvaram novu temu... Zanima me sledece: posto je hosting koji je zakupljen ogranicen na 1.5GB podataka na disku i mesecni protok od 100GB, ne bih hteo da uploadujem video klipove direktno na server i da zauzimam prostor i koristim protok, ali ako bih hteo da stavim video klipove sa YouTube-a preko onog Embed coda, da li bi se i tada skidao protok ili ne?

Ne, u tom slučaju streaming ne bi opterećivao tvoj hosting paket.

Poslednja izmena:
E hvala puno na odgovoru!

Koju Joomla ekstenziju planiraš da koristiš za linkovanje klipova?

Pa koliko sam video na video tutorijalima na YouTube-u ne treba nikakva extenzija, samo prekopiram Embed code, izaberem rezoluciju tamo naravno, i samo taj kod prekopiram u HTML (u okviru zeljene stranice). Jel ima neki extension koji bi ti preporucio?

Nazad
Vrh Dno